محمد فاتحی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: هم اکنون مناطق روستایی با کمبود شدید آب روبروست و بدون مشارکت مردم عبور از این پدیده امکان پذیر نیست.
وی افزود: تصور مسئولان برخی استان ها در مورد یزد این است که این منطقه بر روی سفره های زیرزمینی غنی و باکیفیت آب قرار دارد در حالیکه بالا بودن میزان شوری آب خلاف گفته های آنان را ثابت می کند.
مدیرعامل آبفار یزد اضافه کرد: به علت افزایش ای سی آب در مناطق زیرمجموعه شرکت از جمله در عقدا اردکان ما را مجبور به مخلوط کردن آب انتقالی با آب هایی با ای سی چهار هزار کرد.
فاتحی با بیان اینکه علاوه بر کیفیت پایین آب ، سالانه 45 سانتی متر سطح سفره های زیرزمینی استان در حال کاهش است، یادآور شد: قبلا در روستاها در عمق 80 متری زمین به آب برخورد می شد، هم اکنون عمق چاه ها به 120 متری زمین رسیده است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون تخصیص آب انتقالی به استان یزد 40 درصد است ، گفت: با توجه به مشکل و محدودیت های آبی هیچ انشعابی برای گلخانه ها و صنایع در مناطق زیر پوشش آبفار استان داده نمی شود.
فاتحی اظهار کرد: پیک بار مصرف آب در مناطق روستایی خوش آب و هوا بیشتر مربوط به روز های آخر هفته است به گونه ای که در برخی مناطق مصرف پنج درصد جمعیت به اندازه 20 درصد آب این روستاهاست.
مدیرعامل آبفار یزد تأکید کرد: سرانه مصرف روزانه هر روستایی 140 لیتر و هر فرد ساکن شهری 180 تا 200 لیتر است که برخورد با مازاد این مصرف و مشترکان پرمصرف که عمدتا مربوط به روزهای آخر هفته خصوصا پنجشنبه و جمعه است در اختیار مسئولان آبفار نیست.
وی جمعیت تحت پوشش 41 هزار مشترک آبفار را 128 هزار نفر ذکر کرد و گفت: علاوه بر جمعیت روستایی استان مسئولیت آبرسانی به چهار شهر بر عهده این شرکت است که تقریبا نیمی از آنها از آب انتقالی بهره مند هستند.
این مسئول تاکید کرد: برخی از مشترکان به آب به عنوان کالای اقتصادی نگاه می کنند که بهای آن را می پردازند به همین دلیل در صرفه جویی این ماده حیاتی تلاش نمی کنند، باید نسبت به واقعی کردن قیمت آب توجه جدی شود.

** یک چهارم هزینه خدمات آب از مردم دریافت می شود
معاون بهره‌برداری آبفار یزد هم با اشاره به اینکه 70 روستای این استان از آب انتقالی استفاده می کنند، گفت: هم اکنون هزینه خدمات تامین هر مترمکعب آب شرب 21هزار ریال است که مردم فقط چهار تا پنج هزار ریال آن را پرداخت می کنند.
سیدهادی موسوی افزود: مصرف آب در استان یزد در مقایسه با کل کشور، مناسب است اما با توجه به شرایط اقلیمی منطقه، مردم باید همچنان در مصرف آب صرفه‌جویی کنند.
وی اضافه کرد: هم اکنون علاوه بر چهار شهر و 680روستا از یکهزار و 194 روستای استان یزد از خدمات آبرسانی شرکت آبفار بهره مند هستند .
معاون آبفار یزد تصریح کرد: از میان روستاهای زیرپوشش، 115 روستا تاسیسات آبی دارد و به 330 روستا نیز آبرسانی سیار انجام می شود.
موسوی ، حفر و استفاده از چاه‌های غیرمجاز را یکی از معضلات حوزه آب استان دانست و گفت: در برخورد با این مشکل خلاء قانونی وجود دارد و ما اجازه ورود به باغ‌ها و منازلی که چاه غیرمجاز در آن حفر شده است ، نداریم.
وی با بیان اینکه باید درست مصرف کنیم، اضافه کرد: برای حل مشکلات حوزه آب باید به صورت منطقه ای و ملی عمل کرد و از مباحث آب برای همدلی میان مردم استانها و کشور استفاده شود که لازمه آن تغییر نگاه و رفتار مسئولان است.
جمعیت استان یزد یک میلیون و 138 هزار نفر است که 85 درصد در 21 شهر و بقیه ساکن روستا هستند .
در حال حاضر جمعیت 17شهر استان یزد از خدمات شرکت آب و فاضلاب شهری (آبفا) استفاده می کنند.
تاکنون 110 منبع آبی خشک شده است و 180 مورد دیگر با کاهش آبدهی شدید مواجه اند و برای مقابله با خشکسالی آبرسانی به 330 روستا از طریق525 دستگاه تانکر ثابت و 16 تانکر سیار انجام می شود.
با توجه به وجود عرصه های بیابانی، محدودیت منابع آب شیرین و افزایش جمعیت، آب موجود در استان تنها 40 درصد پاسخگوی نیاز مردم است ، بقیه آب شرب شهروندان باید از آب انتقالی تامین شود.
طرح تامین آب از خارج استان از منابع مختلف در دست بررسی و مطالعه است.
1968/ 2047/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.