سالروز شهادت معلم شهید مرتضی مطهری در 12 اردیبهشت 1358 که توسط گروهک فرقان به فوز شهادت نائل آمد به عنوان روز بزرگداشت مقام معلم نامگذاری شد و در آن همه ساله نسبت به تجلیل از جایگاه گرانقدر معلمان برنامه هایی انجام می شود.
اگر آموزه های مکتب حیات بخش اسلام و سفارش پیامبر اکرم (ص) و سخنان ائمه هدی (ع) را مورد بررسی قرار دهیم همه آنها به روشنی به اهمیت و جایگاه نقش معلمان در عرصه تعلیم و تربیت عنایت خاصی داشته و همگان را به تکریم شان این قشر نقش آفرین در جامعه اسلامی دعوت کرده اند.
پیامبر عظیم الشان اسلام حضرت محمد بن عبدالله (ص) در حدیثی ( انی بعثت معلما ) به این موضوع به زیبایی اشاره دارند و هدف اصلی بعثت تاریخ ساز خویش را جامعه بشری ، معلمی و تعلیم و تربیت مردم ذکر نموده اند.
مولی الموحدین حضرت علی (ع) نیز در حدیثی می فرمایند: ( من علمنی حرفا فقد صیرنی عبدا ) یعنی هر کس کلمه ای به من بیاموزد مرا بنده خود کرده است که این خود گویای نقش معلمان و تعلیم و تربیت در جامعه است.
کلمه معلم در میان واژگان از اهمیت و قداست خاصی برخوردار است چون آنها با همه وجود می سوزند تا به بهترین نحو ممکن نسبت به تربیت نسل جوان از لحاط علمی و تربیتی وظایف خود در میدان تعلیم و تربیت انجام دهند.
بدون شک باید گفت، معلم چراغ هدایت ، کشتی نجات ، راهنمای خوبی ها ، نیکی ها و هدایتگر و بیدار کننده جامعه است و می سوزد ولی نمی سوزاند، هدایت می کند و گمراه نمی سازد.
معلمی حرفه نیست بلکه ذوق ، هنر و توانمندی است که به رغم برخی کمبودهای مادی رسالت الهی و انسانی را بدون اغماض انجام داده و نقش حساس خود را در تربیت آینده سازان جامعه انجام می دهد.
روز 12 اردیبهشت به عنوان روز معلم در تقویم کشور اسلامی ما یک روز بیش نیست و نمادی است تا مردم و مسوولان و جامعه وظایف خود را در تکریم این مقام و جایگاه سرنوشت ساز در طول سال به درستی انجام دهند.
روز معلم پاسداشت کسانی است که در سنگر خطیر تعلیم و تربیت با اخلاص و ایمان وظایف الهی و انسانی خود را به خوبی شناخته و برای تعالی کشور و ملت از هیچ کوششی دربغ نمی ورزند.
7536/ 2047
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.