در سال 96 برای مردم دارالعباده یزد اتفاقی جهانی رقم خورد و خلاقیت در معماری، طراحی شهری و تکنولوژی و تعامل زمین با طبیعت در یزد، این شهر را به سمت جهانی شدن سوق داد تا ایران بیست و دومین اثر جهانی خود را ثبت کند.
ثبت جهانی بافت تاریخی یزد، پاسداشت سختکوشی نسل‌های متمادی این دیار تاریخی در بنا نهادن و حفظ و حراست از این میراث گرانقدر و انتقال آن به نسل‌های بعد است.
در سال 96 هویت تمدن دیرینه سرزمین ایران و بخشی از تاریخ شکوهمند بشریت به نام 'میراث جهانی بافت تاریخی یزد' ثبت جهانی شد تا نوروز 1397 برای این شهر نوروزی متفاوت باشد و یزد با این شعار به استقبال مسافران نوروزی آمد.
پس از تشکیل ستاد سفر در چند ماه مانده به شروع تعطیلات نوروزی، موضوع ثبت جهانی بافت تاریخی یزد به صورت ویژه مورد توجه مسئولان استان قرارگرفت وبا استفاده از تجارب سالهای گذشته با محوریت این رخداد مهم برنامه ریزی های ستاد سفر در استان انجام گرفت.
امسال در حوزه میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری شاهد ایجاد پایگاه های اطلاع رسانی با مشارکت بیش از 100 راهنمای گردشگری در ابنیه تاریخی بودیم که در 2 نوبت کاری به مردم خدمات ارائه می کردند .
افتتاح چند مجموعه بوم گردی و پروژه هایی مانند تاکسی گردشگری که در مسیر مسجد جامع تا بافت تاریخی به گردشگران نوروزی خدمات ارائه می کرد، تجربه ای تازه و شیرین را برای مهمانان نوروزی یزد به همراه داشت، همچنین اختصاص یک روز از روزهای فروردین به نام یک شهرستان و اجرای برنامه های ویژه فرهنگی و هنری با حضور مسئولان استان و هر شهرستان، حال و هوا و نشاط خاصی را به ویژه برنامه های شهرستان ها می بخشید.
برگزاری جشن های ویژه نوروزی در بیش از 70 نوروزگاه در بناهای تاریخی و طبیعی استان، از گردشگری عشایر گرفته تا کویرنوردی در عرصه های بکر و منحصر به فرد کویر، عظمت و صلابت شیرکوه و روستاهای ییلاقی، نجوای دستگاه های کاربافی و دارایی در کوچه های یزد، معماری خیره کننده بافت تاریخی با بادگیرها و ساباط هایی که سایبان کوچه های بافت تاریخی شده اند، مسافران نوروزی را با فرهنگ بومی و محلی استان یزد آشنا و لحظاتی شاد همراه با طراوات بهاری را برای آنان فراهم می ساخت که با رضایت گردشگران نوروزی همراه بود.
امسال شاهد اجرای برنامه های خوبی در سطح شهر یزد و سراسر استان با همکاری ارگانهای مختلف بودیم که به نظر می رسد برای انسجام و هماهنگی بیشتر و داشتن یک برنامه بهاری در خور شان مردمان نیک پندار یزدی و گردشگرانی که از اقصی نقاط کشور عزیزمان به یزد سفر کردند، بایستی به سمت هم اندیشی ، تعامل و اجرای مشترک برنامه ها گام برداریم تا نهایتا یک تصویر شایسته از دیار دارالعباده را به میهمانان نوروزی تقدیم کنیم .
میزان سفرهای نوروزی به استان یزد نسبت به سال گذشته 10 درصد رشد داشت و از 27 اسفند 96 تا 17 فروردین امسال 852 هزارنفر در هتل‌ها، مهمان‌پذیرها، هتل ‌آپارتمان‌ها، مدارس، واحدهای بومگردی، اقامتگاه‌های سنتی و ... یزد ساکن شدند که این آمار در مدت مشابه سال قبل 776 هزار نفر بود، اما با وجود رشدی که حاصل شده، انتظار بیشتری را برای حضور گردشگران در یزد داریم .
در خصوص میزان بازدید گردشگران از اماکن تاریخی تحت نظارت میراث فرهنگی، بیشترین میزان بازدید از بناهایی که دارای ورودی هستند به ترتیب برای باغ دولت آباد، آتشکده و مدرسه ضیائیه بوده و بیشترین تردد در مسیرها و مکان‌های بدون ورودی مربوط به بافت تاریخی و مجموعه امیرچخماق است و بناهایی مثل مسجد جامع و مجموعه امیرچخماق از مکانهایی است که گردشگرانی که در یزد حضور پیدا می کنند، حتما مورد بازدید قرار می دهند .
گردشگری از صنایع پاک با گردش اقتصادی قابل توجه است که می توان با برنامه ریزی و تلاش جدی مسئولان و تشکلهای گردشگری به آینده آن بیش از پیش امیدوار بود، تحقق اهداف اقتصادی در حوزه گردشگری منوط به وحدت ، همراهی و برنامه محوری در همه بخش های مرتبط با این حوزه، تا با هم افزایی علاوه بر ارائه خدمات مناسب به گردشگران، تصویری شایسته از مردمان دور اندیش، دانش محور و هوشمند شهر یزد در اذهان عمومی شکل گیرد.

*مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد
6014/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.