شهردار یزد گفت: قبل از هرچیز پایداری شهر قدیمی و ثبت جهانی شده یزد به علت معماری هوشمند و سازگار با طبیعت، این شهر را به عنوان شهر پایدار انرژی در جهان مطرح کرد.

مهدی جمالی نژاد در گفت و گو با ایلنا اظهار کرد: استفاده از تکنولوژی بادگیرها، سیستم قنوات و به کارگیری مصالح بومی و عایق مثل خشت و کاهگل از جمله ویژگی‌های مهم معماری یزد است که در پایداری انرژی نقش مهمی دارد، همچنین ویژگی‌هایی مثل طراحی حیاط میانی و گودال باغچه در معماری خانه‌ها و استفاده از گونه‌های گیاهی کم‌آب‌خواه و سازگار با محیط نیز در پایداری انرژی اثرگذار است.

وی ادامه داد: تلاش امروز شهر و شهرداری در جهت احیا و حفظ قنوات، آب انبارها و بادگیرها است و سعی شده این دانش باستانی روزآمد و کاربردی شود؛ که این تلاش ها مورد توجه بنیاد جهانی انرژی قرار گرفت.

جمالی نژاد با اشاره به شهرت یزد به عنوان شهر دوچرخه‌ها، بیان کرد: شاخص دیگری که مورد توجه بنیاد انرژی قرار گرفت، تلاش های صورت گرفته در راستای ترویج فرهنگ استفاده از دوچرخه مثل پویش روز بدون خودرو و شهرت شهر دوچرخه‌ها، بود؛ ترویج ساخت و ساز سبز و مدیریت انرژی در ساختمان ها با برگزاری دوره‌ها و حمایت از مصالح نوین در شهر یزد هم مورد توجه قرار گرفت.

شهردار یزد با اشاره به حرکت شهر یزد به سنت توسعه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات، گفت: شاخص مهم و مشهود دیگری که در انتخاب یزد به عنوان شهر پایدار انرژی نقش ایفا کرد، رویکرد  ITو ICT در مسائل شهری و توسعه زیرساخت های لازم برای تحقق شهر الکترونیک مانند سامانه‌های کارت شهروندی، شهربین و چشم شهر است. دراین راستا فعالیت‌های زیادی  برابر با شاخص‌های شهر پایدار توسط واحدهای انفورماتیک شهرداری در دست انجام است.

جایزه ویژه انرژی گلاب روز گذشته بواسطه توانمندی‌های بالقوه ی شهر تاریخی یزد و همچنین برنامه‌های جامع شهرداری در قالب کارگروه شهر پایدار شهرداری یزد توسط بنیاد جهانی انرژی به شهردار و رئیس شورای اسلامی شهر یزد اهدا شد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.