حسن زارع روز دوشنبه در بازدید از برخی مناطق عشایری شهرستان ابرکوه در گفت و گو با ایرنا افزود: از این مبلغ هشت میلیارد ریال وام ارزان قیمت طولانی مدت برای جبران خسارت ناشی از خشکسالی برای خرید علوفه است.
وی به اختصاص 100میلیارد ریال وام از محل صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال در مناطق عشایری استان اشاره کرد و گفت : تاکنون 150خانوار برای دریافت تسهیلات سرمایه در گردش به بانک ها معرفی شدند.
زارع همچنین یادآور شد : سه میلیارد و 500 میلیون ریال نیز بابت مالیات بر ارزش افزوده به مناطق عشایری شهرستان خاتم و ابرکوه اختصاص داده شد .
به گفته وی،این میزان اعتبار بیشتر برای تکمیل زنجیره های تولید گوشت قرمز، فرآورده های لبنی ، حوزه گردشگری و کشت گیاهان دارویی است.
رئیس اداره امور عشایری استان تاکید کرد: هفت میلیارد و 700 میلیون ریال تسهیلات ارزان قیمت پنج ساله برای جبران ناشی از خسارت خشکسالی برای عشایر استان اختصاص داده شد.
این مسئول یادآورشد : امسال 500 میلیون ریال تسهیلات بانکی به 2 صندوق خرد زنان عشایر متقاضی دریافت وام به منظور تکمیل زنجیره تولید گوشت قرمز پرداخت شده است .
زارع اظهار کرد: هم اکنون 2 صندوق خرد زنان عشایر در استان فعال است و این عدد تا پایان امسال به چهار صندوق افزایش می یابد .
وی در مورد اهداف ایجاد این صندوق ها، افزود: با عضویت زنان در صندوق های یادشده و انجام مشاغل خانگی علاوه بر کسب درآمد، میزان توانمندی جامعه عشایری به ویژه در حوزه زنان افزایش می یابد و آنها به یادگیری مهارت های مختلف مورد علاقه خود در زمینه های دام، طیور و صنایع دستی می پردازند و مسائل فرهنگی، بهداشتی و دینی را نیز فرا می گیرند.
به گفته رئیس اداره امور عشایری استان با هدف بهبود راه های ارتباطی در 9 ماهه امسال یکهزارو 200کیلومتر از ایل راه ها مرمت و تسطیح شد و تا پایان سال نیز یکبار دیگر طرح مرمت راه های ارتباطی عشایر اجرا خواهد شد.
زارع تصریح کرد: برای تامین زیرساخت مجتمع دامپروری هارونی ابرکوه ، چهار میلیارد ریال اختصاص یافت که این مبلغ برای ساخت شبکه برق رسانی ، آبرسانی و راه های ارتباطی هزینه خواهد شد.
وی یادآور شد: با اجرای این طرح ها برای تامین زیرساخت های مجتمع دامپروری یادشده ، 600 فرصت شغلی پایدار و هزار و 200 شغل موقت و غیرمستقیم برای عشایر ایجاد خواهد شد.
زراع جمعیت عشایری استان را که در شهرستان های ابرکوه و خاتم زندگی می کنند، 6 هزار و 300 نفر از ایلات بختیاری ، خمسه و قشقایی ذکر کرد که به نگهداری 140هزار راس دام سبک مشغول هستند.
وی مناطق ییلاقی عشایر استان را در فصل گرما استان های فارس و کرمان ذکر کرد و افزود: آنها با تلاش و فعالیت خود با پرورش دام سبک، 25 درصد مواد پروتئینی و 15 درصد مواد لبنی استان یزد را تولید می کنند.
هم اکنون 23 واحد صنایع لبنی با ظرفیت سالانه 225 هزار تن شیر خام در استان یزد فعالیت دارد، عمده محصول به صورت شیر پاستوریزه، انواع دوغ، ماست و دیگر فرآورده های لبنی در بازارهای استان و نیز استان ‌های مجاور توزیع می‌شود.
7540/ 2047/ خبرنگار: کارگر ابرقوئی ** انتشار: عباسقلی اشکورجیری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.