علی اصغر صمدیانی، روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد 43 هزار و 132 نفر گردشگران داخلی و بقیه گردشگران خارجی از کشورهای مختلف بودند.
وی ادامه داد: بیشتر گردشگران خارجی از آلمان ، ایتالیا و چک بودند که از آثار تاریخی و فرهنگی مهریز به ویژه باغ جهانی پهلوانپور ، مجموعه سریزد و کاروانسرای زین الدین بازدید کرده اند.
این مسئول بیان کرد: سال گذشته 43 هزار نفر گردشگر داخلی و همچنین هشت هزار و 55 نفر گردشگر خارجی از مهریز دیدن کرده بودند.
صمدیانی افزود: فعالیت های فرهنگی و اطلاع رسانی موجب معرفی بیشتر و استقبال خوب گردشگران امسال در بازدید از آثار تاریخی شهرستان شده است.
در اسناد مکتوب ، شکل‌گیری مهریز را به مهرنگار دختر انوشیروان ساسانی منسوب می‌ دانند و در روزگاران پیشین مهرگرد و سپس مهریجرد نامیده شد.
محدوده جغرافیای تاریخی مهریز را می‌توان یکی از کهن‌ترین محل استقرار سکونتگاه های منطقه مرکزی ایران بیان کرد.
سنگ‌ نگاره‌های پهنه کوه ارنان مربوط به دوران پیش از تاریخ، یافتن خشت‌هایی از دوران مادها در سکونتگاه اشکانی غربالبیز، آثار یک دخمه بسیار کهنه در پلنگ کوه نزدیک مهریز که گویای سکونت زرتشتیان در سده‌های بعد از اسلام در آنجاست.
همچنین نشانه‌های سکونت در روزگار کهن به ویژه دوران پیش از اسلام در محدوده شهر باستانی فرافر همگی اسناد موجود بر تأکید سابقه دیرینه استقرار و زندگی در مهریز دارد .
شهرستان مهریز دارای آثار تاریخی و گردشگری متعددی است از آن جمله می‌توان از باغ پهلوان ‌پور، چشمه غربالبیز، کوه ریک، کاروانسرای زین‌الدین، قلعه سریزد، سرو کهنسال، زیارتگاه پیرنارکی و سایر آثار نام برد.
مرکز شهرستان 50 هزار نفری مهریز در 30 کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
7536*2047* خبرنگار:کاظم سبحان زاده**انتشار - عباسقلی اشکورجیری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.