به گزارش ایرنا، علیرضا مقدسی روز شنبه در مراسم تکریم و معارفه مدیران کل پیشین و جدید گمرک استان یزد، اقتدار اقتصادی را از ارکان اقتدار ملی عنوان کرد و افزود: اقتدار اقتصادی در سایه رونق اقتصادی و تحقق اهداف و سیاست های اقتصاد مقاومتی که در دکترین و رهنمودهای مقام معظم ر هبری(مدظله العالی) به آن اشاره شده، میسر می شود.
وی اقتصاد درون زای برون نگر را هدف سیاست های اقتصاد مقاومتی ذکر و تصریح کرد: اقتصاد درون زای برون نگر با توجه به ظرفیت و قابلیت های درون کشور و با نگاه به صادرات محقق می شود که در این زمینه یکی از بخش های تاثیرگذار گمرک است.
معاون حقوقی و نظارت گمرک کشور اضافه کرد: گمرک یک سازمان سنتی وقدیمی است که در طول سالهای متمادی فراز و نشیب های بسیاری را طی کرده و امروز شرح وظایف آن با توجه به شرایط جدید از بحث های نظارتی و درآمدی به ارائه تسهیلات تغییر کرده است.
وی افزود: به عنوان مثال در گذشته بحث قاچاق انسان وجود نداشت ولی اکنون با رصد و نظارت گمرک 50 مورد قاچاق انسان در گمرکات کشور شناسایی و کشف شده ضمن آنکه 298 کیلوگرم انواع مواد مخدر و پیش سازها در گمرکات کشور کشف شده است.
مقدسی در ادامه ارائه خدمات گمرکی با کیفیت را چشم انداز آینده گمرک ذکر کرد و ادامه داد: ارائه خدمات گمرکی با کیفیت در سایه تعامل و همکاری با سازمان های همجوار محقق می شود و در این راستا اکنون گمرک با 22 سازمان همجوار از طریق پنجره واحد تجارت فرامرزی ارتباط و تعامل دارد.
وی یادآور شد: گمرک با راه اندازی سامانه های مختلف الکترونیکی نظیر پنجره واحد تجارت فرامرزی به سمت شفافیت تجاری و شفافیت متمایز کننده دستگاه های اجرائی در مبارزه با فساد حرکت کرده است.
این مسئول با بیان اینکه سیاست کنونی گمرک حمایت از تولید ملی با ارائه بسته های تشویقی و راه اندازی سامانه های الکترونیکی است خاطرنشان کرد: تسهیل تجارت ، افزایش صادرات و در نهایت رونق اقتصادی و اقتدار ملی از جمله اهداف بسته حمایت از تولید و سامانه های متعدد الکترونیکی نظیر سامانه جامع امور گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی است.
** کاهش 18 رتبه ای شاخص عملکرد لجستیکی گمرک ایران
مقدسی در ادامه، بهبود شاخص عملکرد لجستیک ایران از 114 به 96، کاهش زمان واردات از 26 به 4 روز، کاهش زمان صادرات از هفت روز به یک روز و ترانزیت از بیش از 2 هفته به 4 روز را از جمله اقدامات گمرک به منظور حمایت از تولید عنوان کرد.
معاون گمرک همچنین به اقدامات گمرک در جهت افزایش شفافیت هم اشاره کرد و افزود: گمرک با الکترونیکی کردن رویه ها و راه اندازی بانک های اطلاعاتی مختلف نظیر سامانه ارزش (TSC) حرکت جهشی به سمت شفافیت داشته است.
وی ادامه داد: به عنوان مثال در سامانه ارزش با تلاش شبانه روزی 700 هزار رکورد ثبت شده است و اطلاعات ثبت شده در آن با فراخوان به تولیدکنندگان، تجار و بازرگانان اعتبار سنجی شده است.
مقدسی درباره وضعیت گمرک استان یزد هم خاطرنشان کرد: استان یزد از نظر موقعیت جغرافیایی در ثقل مرکز کشور و در مسیر کریدورهای شرق- غرب و شمال-جنوب قرار دارد و با توجه به قرار گرفتن در مسیر ترانزیت ظرفیت های بالقوه و بالفعل اقتصادی متعددی دارد.
معاون گمرک، نیروی انسانی معتقد و تلاشگر را از دیگر پتانسیل های گمرک یزد ذکر کرد و افزود: همه این ظرفیت ها و پتانسیل ها دست در دست هم می دهند تا استان یزد به عنوان یک الگو برای قطب کالاهای صادراتی اشتغال محور معرفی شود.
مقدسی در پایان با بیان اینکه تراز تجاری استان 352 میلیون دلار مثبت است و گمرک یزد در بین 124 گمرک صادراتی کشور رتبه نهم را دارد افزود: کالاهای صادراتی یزد از جمله کالاهای با کیفیت و آماده مصرف نهایی است که به کشورهای اروپائی نیز صادر می شود که این موضوع نشانه برنامه ریزی مناسب استان به سمت تولید کالاهای با ارزش افزوده است.
در این مراسم از خدمات حسن یاسری تقدیر و مهرداد پورحیاتی به عنوان مدیرکل گمرک استان یزد منصوب شد، پورحیاتی پیش از این جانشین مدیرکل و معاون فنی و امور گمرکی گمرک شهید باهنر بوده است، حسن یاسری نیز به تازگی به عنوان مدیرکل گمرکات استان قم منصوب شده است.
گمرک استان یزد در سال1365 به صورت دفترخانه گمرکی با 11پست سازمانی برای انجام امور مربوط به امانات پستی و مبارزه با قاچاق کالا ( که قبلاً توسط اداره کل دارایی استان انجام می گرفت ) شروع به کار کرد و رویه صادارت در آن در سال 1369 اجرا شد.
اداره کل گمرک استان یزد در بین 124 گمرک صادراتی کشور در جایگاه نهم و در جمع 10 گمرک برتر صادراتی قرار دارد.
کالاهای صادراتی این استان هم اکنون از طریق گمرک استان به 45کشور جهان صادر می شود.
1968/6197تنظیم کننده:محمودرضارحمانی**انتشار:محمدحسین فلاح تفتی
@irnayazdd
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.