شیوع ویروس کرونا اواسط دی‌ماه سال ۹۸ (دسامبر ۲۰۱۹ ) در ووهان مرکز استان هوبی واقع در مرکز چین گزارش و ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ ( نهم دی) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در این کشور اعلام کرد  و شناسایی نخستین مورد آن در ایران ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۸ رسانه‌ای شد.

این میهمان ناخوانده که بیش از  ۲ ماه از آمدنش به کشورمان می‌گذرد و ظاهرا به این زودی‌ها خیال رفتن ندارد تاثیرات مخربی بر بخش‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، ورزشی و حتی سیاسی برجا گذاشته است.

ورزش هم به نوبه خود از جمله بخشهایی بوده که از این ویروس، متاثر شده و زیان های سنگینی بر آن وارد شده که مهمترین آنها تعطیلی مکان‌های خصوصی و دولتی ورزشی بوده است.

استان یزد هم از این قاعده مستثنی نبود و ورزش استان طی ۲ ما اخیر به طور کلی تعطیل شده و خسارات قابل توجهی بر این بخش وارد شده است.

خسارت ۱۷۰ میلیارد تومانی کرونا به ورزش استان یزد 

معاون توسعه ورزش اداره کل ورزش و جوانان یزد گفت: شیوع ویروس کرونا تاکنون افزون بر ۱۷۰ میلیارد تومان به بخش‌های مختلف ورزش این استان خسارت وارد کرده که از این میزان خسارت که برآورد اولیه است سهم ورزش همگانی ۹۱ ،قهرمانی ۵۲ و زیان وارده به باشگاه‌های خصوصی بیش از ۶ میلیارد تومان است .

سید احمد هاشمی در گفت و گو با ایرنا افزود: تعطیلی ۶۳۰ باشگاه خصوصی، ۲۰۰ مکان ورزشی دولتی، ۱۰ مرکز تولیدی و ۷۰ فروشگاه ورزشی تنها بخش کوچکی از تاثیر این بیماری است که باید برای جبران آن اقدام مناسب صورت ‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: تمام ارزیابی‌ها به صورت مستند و موثق تهیه و برای اقدام عاجل به وزارت ورزش و جوانان ارسال شده و تاکنون جلسه‌های متعددی با ورزشکاران، هیات‌ها ، مسوولان به خصوص باشگاهداران برگزار و مسائل رصد و مطالبات پیگیری شده است .

این مسول ورزشی یزد خاطرنشان کرد: به باشگاه‌های خصوصی به میزان هر پرسنلی که دارند و حق بیمه پرداخت می‌کنند تا سقف ١٦ میلیون تومان برای سه ماه اسفند، فروردین و اردیبهشت وام تعلق می‌گیرد .

هاشمی تصریح کرد: همچنین  هشت میلیون برای حقوق و هشت میلیون برای هزینه باشگاه‌ها پیش بینی شده و میزان تنفس این تسهیلات برای باشگاه‌های خصوصی را چهار ماه و مدت پرداخت آن را ٢ سال عنوان شده است.

 هاشمی ابراز امیدواری کرد هرچه زودتر مطالبات جامعه ورزشی در تمام بخش‌ها به دقت و ظرافت بررسی و شاهد رونق و فعالیت مناسب دوباره آن با  وجود ظرفیت‌های خوب استان باشیم.

جبران خسارت‌ها به ورزش استان، سخت است 

استاد تربیت بدنی دانشگاههای یزد نیز به ایرنا گفت: شیوع کرونا موجب تعطیلی تمام باشگاه‌ها و ورزش همگانی شد و این امر خسارت‌های زیادی را بر جامعه زیرپوشش و متولیان امر وارد کرد و بدون شک جبران آن به این زودی، سخت است .

دکتر فرهاد فرزان مقدم ادامه داد: عدم تمرین بر اساس برنامه مشخص توسط ورزشکاران حرفه‌ای و مدال‌آوران برای حضور در رقابت‌های ملی و بین‌المللی موجب افت شدید بدنی و برخی مشکلات روحی شد.

وی خاطرنشان کرد: عدم بدن‌سازی مناسب توسط ورزشکاران مطرح و همچنین عموم مردم که قبلا خیلی راحت در مکان‌های دولتی و خصوصی و در قالب باشگاه‌ها انجام می‌دادند موجب نوعی افسردگی گردید.

رییس سابق دانشکده علمی کاربردی ورزش و جوانان یزد اظهار کرد: هرچند برخی افراد و خانواده‌ها در دوران کرونا که همچنان ادامه دارد در منزل به ورزش می‌پردازند ولی قطعا نمی‌تواند جایگزین حضور در باشگاه‌ها و تمرین‌های منظم شود.

فرزان مقدم  ابراز امیدواری کرد با برنامه‌ریزی و پیگیری با حل مشکل اقتصادی وارده به خاطر کرونا بر باشگاه‌ها و مکان‌های ورزشی بتوان با غلبه بر بیماری و رعایت مقررات نسبت به احیا تمام فعالیت‌ها اقدام کرد.

مسوولان پیگیر جبران خسارت‌ها باشند

پشکسوت و ورزشی نویس یزد هم گفت: کرونا به عنوان یک بیماری بزرگ نه تنها بر بخش ورزش که بر تمام زوایای زندگی مردم و جوانان دارای اثرات زیادی بود که کماکان ادامه دارد و خسارت‌های اقتصادی زیادی را وارد کرد .

علی محمد قادریان افزود: ورزش به خاطر نوع مخاطبانی که دارد و همه افراد با هر سن و سالی درگیر آن هستند نسبت به سایر فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دارای اثرات سو بیشتری بود و برای برون رفت از آن همت مضاعف می‌طلبد.

وی اظهار کرد: تعطیل شدن مسابقات در تمام رشته‌ها در قالب لیگ‌های استانی و کشوری، تعطیلی مکان‌های ورزشی عمومی زیر مجموعه اداره‌کل ورزش و جوانان و بخش خصوصی و ضرر و زیان‌های زیاد به باشگاهداران بابت پرداخت اجاره و حق الزحمه نیروهای خود اهم آنهاست .

این پیشکسوت ورزش اظهار کرد: باید با برنامه‌ریزی و رعایت فاصله فیزیکی و اصول بهداشتی نسبت به انجام برخی فعالیت‌های ورزشی برای بازگشت مجدد به گذشته و احیای ورزش همگانی و قهرمانی اقدام کرد.

قادریان به اهمیت پیگیری خسارت‌ها ، جلب و جذب خیران و مشارکت بخش‌خصوصی و همچنین حمایت مسوولان استان از جامعه ورزش در تمام رشته‌ها به عنوان یک ضرورت در دوران پسا کرونا در استان تاکید کرد.

ضرورت برنامه‌ریزی برای جبران خسارت‌ها 

همچنین استاد تربیت بدنی دانشگاه پیام نور یزد گفت: ورزش بهترین داروی مقابله با کروناست و باید در هر شرایطی حتی در منزل فعالیت‌های جسمی را در فضایی با نشاط برای سرزندگی  و غلبه بر استرس‌ها انجام داد.

دکتر حسن  زارع افزود: در فضای کرونایی تعدادی از خانواده‌ها به رغم قرنطینه خانگی برای تامین سلامتی خود به ورزش ادامه دادند که از اهمیت زیاد برخوردار بود و باید تا  شرایط موجود همچنان به اقدام در این راستا ادامه داد.

وی با بیان اینکه این بیماری منحوس ناشناخته و ادامه دارد بر ضرورت برنامه‌ریزی مدون برای ادامه ورزش اقشار مختلف جامعه و همچنین جبران خسارت‌های وارد شده به باشگاه‌ها و مکان‌های ورزشی تاکید کرد.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: توجه به ورزش دانشجویان و دانش‌آموزان در کنار خانواده‌ها در ۲ بعد قهرمانی و همگانی از مباحثی است که باید توسط دست‌اندرکاران بار عایت موازین بهداشتی و قانونی اقدام شود.

زارع  تاکید کرد: برای داشتن زندگی سالم به رغم برخی محدودیت‌ها در دوران کرونا باید همچنان از فضای مناسب برای ورزش بهره کافی برد که دوری از آن قطعا مشکلات روحی  روانی و جسمی به همراه دارد.

استان یزد با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۷۲ هیات استانی، ۳۰۰ هیات شهرستانی و ۶۲ هزار ورزشکار زیر پوشش بیمه دارد که حدود نیمی از آنها را  بانوان تشکل می دهد .

        

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.