خبرگزاری مهر، گروه استانها- نیره شفیعی پور: اقتصاد کشور طی یک دهه اخیر تحت تأثیر شرایط مختلف، تکانههای جدی را تجربه کرده و تحریمها نیز این شرایط سخت را تشدید کرده است، نامگذاریهای پیدرپی رهبر معظم انقلاب برای سالهای یک دهه اخیر، با مضامین و محوریت اقتصادی نیز نشان از اهمیت این ماجرا دارد.
سال ۹۹ نیز شوک جدیدی به اقتصاد کشور وارد شد و ویروس کرونا با همه کوچکی خود توانست نهتنها ایران بلکه بسیاری از کشورهای جهان را دچار بحرانهای جدی کند.
یزد به عنوان استانی که آن را ششمین استان صنعتی و دومین استان معدنی کشور میشناسند و در زمینه تولید بسیاری از محصولات کشاورزی نیز رتبهدار و نامآور است در این شرایط تنها یک نسخه اقتصادی مؤثر میتواند اقتصاد کشور را از این بحران عبور دهد، نسخهای که توسط رهبر معظم انقلاب با عنوان «جهش تولید» نوشته شد.
اکنونکه هنوز در حال عبور از بحران کرونا هستیم و بر اساس نظر پزشکان، در خوشبینانهترین حالت، چهار هفته دیگر با این ویروس دستبهگریبانیم، فراهم کردن پیشنیازهای جهش تولید مهمترین اقدامی است که مسئولان باید به آن مبادرت کنند.
یزد بهعنوان استانی که آن را ششمین استان صنعتی و دومین استان معدنی کشور میشناسند و در زمینه تولید بسیاری از محصولات کشاورزی نیز رتبهدار و نامآور است بهطورقطع بازهم در این کارزار اقتصادی میداندار خواهد بود.
روشن نگاه داشتن چراغ تولید چیزی شبیه به معجزه
زنان و مردان سختکوش این دیار همواره در سختترین بحرانهای اقتصادی با تعهد و ایثار در میدان تولید ایستادهاند و در شرایط نامناسب اقتصادی سالهای اخیر، یزد کمترین آمار کارگران اخراجی، تعطیلی واحدهای تولیدی و … را داشته و کارآفرینان و تولیدکنندگان آن حتی با پرداخت مالیات، برای دولت نیز درآمد ایجاد کردهاند.
شرایط تولید طی دو سال گذشته بهاندازهای دشوار بود که بسیاری از کارآفرینان و تولیدکنندگان یزد، روشن نگهداشتن چراغ تولید را یک معجزه میدانند.
تولیدکنندگان یزد همواره با این باور که تنوع دادن به تولیدات داخلی تنها راه فلج کردن تحریمهای اقتصادی است، لذا قدم در مسیر پر فراز و نشیب تولید گذاشتهاند و با قدمهای راسخ راه خود را بیوقفه ادامه میدهند.
رئیس خانه صنعت و معدن استان یزد در این باره به خبرنگار مهر گفت: صنعتگران و معدنکاران استان یزد همچون گذشته در مسیر تولید ثابت قدم هستند و با همکاری دولت، در مسیر جهش تولید قدم بر میدارند.
تولید صادراتمحور مسیر جهش تولید را هموار میکند
علیاکبر کلانتر بیان کرد: نگاه صادراتی و تولید کالاهای با کیفیت و صادراتمحور از جمله مسائلی است که منجر به رونق و جهش تولید در سال ۹۹ خواهد شد.
وی تاکید کرد: کارآفرینان و تولیدکنندگان در این مسیر به ویژه در شرایطی که کشور با کرونا دست و پنجه نرم میکند، دو خواسته مهم و اساسی دارند، نخست حمایت از کارآفرینان و سپس هموار کردن مسیر صادرات.
کارآفرینان و تولیدکنندگان در این مسیر به ویژه در شرایطی که کشور با کرونا دست و پنجه نرم میکند، دو خواسته مهم و اساسی دارند، نخست حمایت از کارآفرینان و سپس هموار کردن مسیر صادرات
استان یزد اکنون در شرایطی است که به دلیل شیوع کرونا و تعطیلی بسیاری از اصناف و متوقف شدن فعالیتهای اقتصادی، بسیاری از تولیداتش روی دست تولیدکنندگان مانده و این ضرر اقتصادی ممکن است سالها طول بکشد تا جبران شود.
در این شرایط ابتدا هموار کردن مسیر صادرات و بازاریابی مناسب تولیدات استان و سپس جهش دادن به تولید، میتواند نسخهای شفابخش برای اقتصاد رنجور واحدهای تولیدی استان باشد و به طور قطع این نسخه با برشهای بومی و استانی در سایر مناطق کشور نیز قابل اجراست.
توسعه واحدهای صنعتی و کمک به تکمیل طرحهای نیمه تمام نیز به طور قطع گامی مؤثر در مسیر تحقق جهش تولید است.
راهاندازی سالانه ۲۰۰ کارخانه جدید در یزد
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: در استان یزد سالانه بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ پروانه بهرهبرداری جدید صادر میشود که این به معنای راهاندازی ۲۰۰ کارخانه جدید است.
محمدرضا علمدار یزدی با بیان اینکه در حال حاضر ۸۰۰ نوع کالا در استان یزد تولید میشود، یادآور شد: یزد در زمینه تولید کاشی و سرامیک رتبه اول کشور، در زمینه تولیدات نساجی رتبه دوم و در زمینه تولید فولاد رتبه سوم را دارد ضمن اینکه در زمینه صنعت فولاد، شیشه و اسید فسفریک، زنجیره کامل از معدن تا محصول نهایی در استان یزد وجود دارد و این ظرفیتی عظیم در مسیر جهش تولید است.
وی از وجود بیش از هزار طرح نیمه تمام صنعتی در استان یزد خبر داد و بیان کرد: این طرحها بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و در صورتی که آماده بهره برداری شود، بیش از ۳۲ هزار نفر اشتغالزایی در استان خواهیم داشت و این امر نیز خود گامی بسیار مهم در مسیر جهش تولید است.
روزانه ۱۲ میلیارد تومان سرمایهگذاری در یزد انجام میشود
علمدار یزدی با بیان اینکه در حاضر روزانه بالغ بر ۱۲ میلیارد تومان سرمایه گذاری در استان یزد انجام میشود، از یزد به عنوان بهشت سرمایه گذاری ایران یاد کرد و افزود: تسریع در صدور مجوزها از اقداماتی است که در راستای بهبود وضعیت سرمایه گذاری در استان انجام شده و اکنون صدور مجوز یک روزه انجام میشود.
مسئولان باید در عین حالی که برای رهایی از مشکل کرونا تلاش میکنند، تدابیر لازم برای تحقق شعار سال و جهش تولید را هم مدنظر داشته باشند و راهکارهای مناسب برای پیشرفت و برون رفت از بنبستها و جهش به جلو را تدوین کنند.
برای اینکه بتوانیم جهش را ایجاد کنیم و به اهدافمان برسیم باید به ظرفیتهایی که در قانون بودجه وجود دارد، تسلط کافی داشته باشیم
معاون امور عمرانی استاندار یزد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: برای اینکه بتوانیم جهش را ایجاد کنیم و به اهدافمان برسیم باید به ظرفیتهایی که در قانون بودجه وجود دارد، تسلط کافی داشته باشیم و به گونهای از این ظرفیتها استفاده کنیم که اهدافمان محقق شود.
محسن صادقیان بیان کرد: زمانی که اولویتها مشخص و به دستگاههای اجرایی تکلیف شود که باید این زیرساختها برای تحقق اولویتها تأمین شود، به طور قطع میتوان بهتر و بیشتر در این حوزه قدم برداشت.
جهش تولید با بخشنامه محقق نمیشود
به نظر میرسد دولتمردان در این شرایط باید بیش از گذشته در کنار تولیدکنندگان باشند و با هموار کردن مسیر، آنها را در خروج از بحران اقتصادی که امسال علاوه بر تحریمها، کرونا نیز به آن دامن زده، یاری دهند و اجازه ندهند برخی دستگاهها اقدامات معمول هر روز خود را به اسم اقدام در مسیر جهش تولید، گزارش کنند.
بدیهی است که تکرار یک شعار دردی را دوا نمیکند و برای تحقق جهش تولید، مسئولان باید جدیتر از گذشته پا به میدان بگذارند و اطمینان داشته باشند که با بخشنامه و دستورالعمل، جهش تولید محقق نمیشود.