علیمحمد عطابخش روز سهشنبه به ایرنا افزود: مجموعهای از اقدامهای پیشگیری در مراکز از جمله تبسنجی و اکسیژنسنجی خون افراد و پرسنل، ضد عفونی روزانه مراکز، بهرهگیری از وسایل حفاظتی و اعمال محدودیت بیشتر تردد و تماس با افراد مشکوک یا مبتلا در مراکز صورت می گیرد.
وی یادآور شد: تاکنون ۵۸ بخشنامه و ۱۱ دستورالعمل از کمیته پیشگیری از بیماریهای واگیردار سازمان بهزیستی به تفکیک نوع فعالیت تخصصی مراکز (اعم از نگهداری معلولان، سالمندان و بیماران روانی مزمن) به عوامل ذیربط ابلاغ و مفاد آن اجرا شد.
وی، تجهیز و راهاندازی بخش قرنطینه و اتاق بیمار با کارکنان مجزا از بخش اصلی در این مراکز و ممنوعیت ملاقات و پذیرشهای جدید با هدف کنترل سرایت و آلودگی به عفونت بیماری را از جمله این اقدام ها ذکر کرد .
این مسوول در مورد فوت ۲ نفر در یک مرکز نگهداری معلولان میبد گفت: با وجود به کارگیری تدابیر حفاظتی، یکی از این افراد با سابقه قبلی بیماری سرطان و تحت شیمی درمانی و سالمند دیگر مشکوک به کرونا فوت کرد.
عطابخش اظهار کرد: این افراد پس از اعزام به بیمارستان با توجه به بررسی اولیه آزمایش خون و تصویرنگاری ریهها هرچند از نظر بالینی به کرونا تشخیص داده نشدند، با این حال چند روز در بیمارستان بستری و تحت درمان قرار گرفتند.
وی تصریح کرد: بعد از فوت نتیجه قطعی ابتلا آنها به کرونا مشخص شد که با اقدام مقابلهای سریع و مناسب از ادامه سرایت و گسترش آلودگی به دیگر افراد مرکز جلوگیری شد.
وی افزود: با توجه به شیوع قابل ملاحظه بیماری در استان به ویژه در میبد و اردکان به نسبت سایر شهرستانها، هرچند، ابتدا نگرانی هایی برای افراد زیرپوشش مراکز بهزیستی وجود داشت ، نباید از یاد برد که نظارت دقیق و مستمر با همکاری دانشگاه علوم پزشکی در اجرای پروتکل
بهداشتی پیشگیری از کرونا در مراکز در جریان است.
مدیرکل بهزیستی یزد از مجاهدت مسوولان، پزشکان، پرستاران، مراقبان ، مادریاران و خدمه شاغل در ۱۶ مرکز شبانهروزی تحت نظارت این نهاد در مقابله با شیوع کرونا و تحمل شرایط سخت این دوران قدردانی کرد.
ویروس کرونا که به طور رسمی کووید – ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد تا کنون به ۲۰۸ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشت تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.
شناسایی نخستین مورد آن در ایران ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۸ در قم رسانه ای شد.
به گفته متخصصان حدود ۲۵ درصد بیماری کرونا قابل تشخیص نیست، و برخی افراد با علائم خفیف بیماری از ناقلان ویروس آن هستند.
همچنین تفکیک کرونا از بیماری های مشابه قدری سخت است و مردم با رعایت اصول بهداشت فردی و اجتماعی، می توانند از ابتلا به بیماری در امان باشند.