معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در ۱۶ فروردین ماه امسال با ارسال نامهای به سازمان نظام پزشکی این استان اعلام کرد به جز برخی از متخصصان خاص، فعالیت بقیه مطب ها تا اطلاع ثانوی ممنوع است.
مطب هایی که مجاز هستند با نوبت دهی مناسب بدون تجمع بیماران در محل مطب، دایر باشند عبارتند از داخلی، عفونی، اطفال، زنان و فوق ریه، و بقیه مطبها مجاز به فعالیت نمی باشند.
با وجود این دستورالعمل، برخی از پزشکان متخصصی که حق فعالیت نداشتند اقدام به باز کردن مطب خود کردند؛ این پزشکان که حاضر به افشای نام خود نبودند گفتند حضور آنها در مطب به درخواست بیماران و برای رفاه حال آنها بوده است.
یکی از این متخصصان در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا گفت: بیمارانی داشتم که عمل جراحی انجام داده بودند و باید معاینه می شدند و غیر از این بیماران و همچنین بیماران اورژانسی، بیماری را پذیرش نخواهم کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا این دسته از بیماران را در اورژانس یا بیمارستان معاینه نمی کنید هم اظهار داشت: اغلب بیماران ما حاضر به حضور در بیمارستان از ترس مبتلا شدن به کرونا، نیستند.
به سراغ یک فوق تخصصی رفتیم که موفق به باز کردن مطب خود نشده بود و بسیار از وضعیت موجود گله داشت و مدعی بود که تماس های زیادی از سوی بیماران جراحی شده خود مبنی بر حضور در مطب برای معاینه داشته است.
از این فوق تخصص پرسیدیم چرا در بیمارستان این کار را انجام نمی دهد و او گفت: آنها حاضر به آمدن به بیمارستان نیستند ضمن آنکه معاینه این دسته از بیماران باید در مطب انجام گیرد.
بررسی خبرنگار ایرنا نشان داد که مطب این فوق تخصص در یک مجتمع پزشکی قرار دارد و امکان اینکه وی بتواند به صورت مستقل، اقدام به دایر کردن مطب کند وجود ندارد.
به سراغ یک دندانپزشک رفتیم که از روز شنبه گذشته مطب خود را دایر کرده است و او نیز اظهار داشت: بیماران زیادی با وی تماس گرفتند و خواستار حضور وی در مطب شده اند.
وی تاکید کرد: این بیماران حاضر به مراجعه به مراکز مجازی که برای امور اورژانسی دندان فعالیت می کنند نیستند و از این ترس دارند که آلوده شوند.
شاید بتوان حق را به این دسته از پزشکان و بیماران آنها داد، پزشکانی که دلشان به حال بیماران خود می سوزد و حاضر نیستند آنها را به حال خود رها کنند و از آن سو هم باید به بیماران حق داد که با توجه به وضعیت پیش آمده از حضور در مراکز درمانی واهمه داشته باشند.
اما یکی از متخصصان شهیر ریشه دندان در یزد که مراجعه کنندگان زیادی دارد اما هنوز مطب خود را دایر نکرده، نظر متفاوتی داشت و معتقد بود شرایط ایمنی برای فعالیت بخش دندان فراهم نیست ضمن آنکه قانون هم این اجازه را نمی دهد اما اگر مورد خیلی اورژانسی پیش بیاید حتما در مطب حاضر می شود.
از رییس سازمان نظام پزشکی استان یزد از چند و چون ماجرا پرسیدیم که دکتر احمد حائریان با تایید ممنوع بون فعالیت اغلب مطب های خصوصی، گفت: عمل جراحی بر اساس ابلاغیه وزارت بهداشت از ۹ اسفند تاکنون ممنوع بوده و بجز موارد اورژانسی، کسی حق عمل جراحی نداشته است.
دکتر احمد حائریان افزود: آن دسته از بیمارانی که نیاز اورژانسی دارند لازم است به مراکز اورژانس و یا بیمارستانی که مورد عمل قرار گرفتند مراجعه کنند تا در مورد بازگشایی مطبها در مراجع مربوطه تصمیم گیری شود.
به گفته وی وزارت بهداشت از شنبه آینده برای این موضوع تصمیم گیری خواهد کرد.
با معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد نیز همین سوال را در میان گذاشتیم که گفت: بیماران اورژانسی و آنهایی که عمل جراحی انجام داده اند لازم است به مراکز درمانی مجاز و مراکز اورژانس مراجعه کنند.
دکتر محمود نوری شادکام افزود: فعلا مطب هایی که اعلام شده حق فعالیت ندارند و دلیل آن هم دور کردن مردم از ریسک ابتلا به کروناست.
وی با بیان اینکه علاوه بر سلامتی، رفاه حال بیماران هم مد نظر ماست، یادآور شد: چهارشنبه همین هفته در این زمینه تصمیم گیری خواهد شد و به احتمال زیاد از شنبه اینده تمام مطب ها دایر خواهند شد و در صورت تحقق، حتما وسایل محافظتی مورد نیاز در اختیار مطب ها قرار می گیرد.
وی گفت: اگر اصرار بر تعطیلی مطب های برخی رشته های پزشکی مثل دندان پزشکی، چشم پزشکی و حلق و گوشی و بینی هست به دلیل ریسک پذیری بالای آن بخصوص در هفته جاری است.
رییس انجمن دندانپزشکی استان یزد هم گفت: سه مرکز دندانپزشکی در شهر یزد برای موارد اورژانسی دایر است که بیماران می توانند به انها مراجعه کنند.
دکتر علی رضا نواب اعظم افزود: دندانپزشکی از رشته های حساسی است که می تواند منجر به انتقال آلودگی گردد و از این رو و بر اساس ابلاغیه وزارت بهداشت، مطبها مجاز به فعالیت نیستند تا تصمیم نهایی اتخاذ گردد.
در ۴۰ روز گذشته، همه ارکان بهداشت و درمان استان و بخصوص پزشکان و متخصصان در مراکز درمانی استان و از جمله بیمارستانهای شهید صدوقی، افشار و شهدای کارگر، پای کار بودند و برای بهبودی بیماران کرونایی جانفشانی کردند.
همین حضور در صحنه موجب شد تا شماری از اعضای کادر درمان و از جمله متخصصان و پرستاران نیز خود به بیماری کرونا مبتلا شوند؛ مردم قدردان این عزیزان هستند و هرگز این ایثار و از خودگذشتگی را فراموش نخواهند کرد.
جا دارد یادی هم بکنیم از آن عده انگشت شمار پزشکان و متخصصان خوشنشینی که این روزها غیبت دارند و آفتابی نشده اند! و در حالی که بسیاری از همکاران آنها در مراکز درمانی، جانفشانی می کنند، از این تعداد انگشت شمار، خبری نیست و اصلا مشخص هم نیست در این اوضاع کرونایی در کجای این پازل درمانی قرار دارند!.
برای بیماران، بهبودی و برای کادر درمان استان هم آرزوی موفقیت می کنیم.