سیدمسعود میرحسینی عصر یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به شیوع بیماری کرونا علت کاهش قیمت را تعطیلی رستوران ها ، کاهش روابط اجتماعی و عمومی از جمله مهمانی ،لغو مراسم عقد و عروسی در تالار و دید و بازدیدها ذکر کرد.
وی بیان کرد: در شرایط عادی روزانه حدود ۲ تن گوشت مرغ در اختیار ۲۱ واحد مرغ فروشی شهرستان گذاشته می شد.
گوشت مرغ یکی از پرمصرف ترین موادغذایی در سبد خانوارهاست و به دلیل ارزانی آن نسبت به گوشت قرمز و ماهی مورد توجه اقشار کم درآمد است.
تولید گوشت مرغ در یزد مازاد بر نیاز استان است
رییس سازمان جهاد کشاورزی یزد اسفند ماه ۹۸ به ایرنا گفته بود: نیمی از گوشت تولیدی مرغ مازاد بر نیاز استان است و به بازار سایر مناطق کشور عرضه می شود.
سیدجمال سجادی پور بابیان اینکه هزار واحد تولید مرغ گوشتی در استان تاسیس شد، خاطرنشان کرد: برخی واحدهای فعال، سالانه ۶۰ هزار تن گوشت تولید و به بازار عرضه می کنند.
وی بیان اینکه روزانه ۹ تن گوشت مرغ در استان مصرف می شود، خاطرنشان کرد: در حالیکه تولید ماهانه این ماده غذایی در استان حدود پنج هزارتن است.
فعالیت ۷۰ واحد مرغداری در ابرکوه
به گفته مسوول امور دام جهاد کشاورزی ابرکوه این شهرستان ۷۰ واحد مرغ گوشتی با ظرفیت یک میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه در هردوره جوجه ریزی دارد.
جواد شمس با بیان اینکه نیمی از این تعداد فعال هستند، افزود: در این واحدها حدود ۲۵۰ نفر به طور مسقیم فعالیت دارند.
وی ظرفیت هر یک از این واحدها را ۱۰ تا ۱۰۰ هزار جوجه در هر دوره ذکر کرد و یادآورشد: سالانه در این شهرستان پنج هزار و ۵۰۰ تن گوشت مرغ تولید و روانه بازار مصرف استان های یزد و همجوار می شود.
بیماری خاصی در جمعیت پرورش طیور مشاهده نشد
دکتر علی فاتحی نیا، رییس شبکه دامپزشکی ابرکوه گفت: در نیمی از مرغداری ها جوجه ریزی شد و بیماری خاصی در چرخه پرورش و تولید طیور شهرستان گزارش نشد.
وی افزود: سال گذشته در ۲ مرحله عملیات واکسیناسیون رایگان نیوکاسل در جمعیت طیور انجام شد که در هر مرحله بیش از ۵۰ هزار قطعه طیور واکسینه شدند .
وی ادامه داد: عملیات واکسیناسیون با هدف رونق بخشی به تولید روستا و جلوگیری از انتقال بیماری از روستا به واحدهای مرغداری صنعتی انجام شد که به صورت چشمگیری باعث کاهش بیماری نیوکاسل در جمعیت طیور شد.
وی اضافه کرد: در سال جدید با عنایت به اهمیت شعار جهش تولید، عملیات واکسیناسیون نیوکاسل در جمعیت طیور ادامه دارد.
رییس دامپزشکی ابرکوه خاطرنشان کرد: هم اکنون ۳۰۰ هزار قطعه مرغ در واحدهای پرورش مرغ گوشتی آماده بارگیری برای کشتارگاه است.
وی تصریح کرد: برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در کارکنان ، به تمامی واحدهای عرضه انواع فراوردههای خام دامی توصیه شد، نکات بهداشتی را رعایت کنند .
فاتحی نیا تاکید کرد: به فروشندگان مرغ و ماهی هم ابلاغ شد از قطعه کردن مرغ خودداری کنند و مرغ را همانگونه که از کشتارگاه در بسته بندی بهداشتی تحویل میگیرند به مصرف کنندگان تحویل دهند .
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در۱۴۰کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.