دکتر مهدی حفیظی  عصر سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: پیگیری حال بیماران مبتلا و مشکوک به کرونا که در بیمارستان بستری بودند و با مرخص شدن دارو دریافت می‌کنند و همچنین بیمارانی که سرپایی درمان شدند به عهده شبکه بهداشت و درمان است.

وی افزود : مراقبان سلامت در تمام مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت، با در اختیار داشتن لیست بیماران به منازل آنها مراجعه می کنند و نحوه برخورد با بیماران و ضد عفونی کردن محیط منزل را به افراد خانواده آموزش می‌دهند.

رییس شبکه بهداشت و درمان میبد ادامه داد: مرکز بهداشت ملزم به بیماریابی افراد مبتلا به کرونا هستند و این وظیفه از سه طریق پیگیری حال و آموزش بر مبنای سامانه سیب به افرادی  که در سامانه خوداظهاری اطلاعات را ثبت کردند، انجام می شود.

وی اضافه کرد: غربالگری خانوارها از طریق تماس تلفنی با سرپرست خانواده ها، توصیه در مورد کرونا و همچنین بررسی پرونده تک تک افراد خانواده در سامانه و بیماریابی آنها از طریق سووال های مرتبط به علایم این بیماری نیز انجام می‌شود.

وی اظهارداشت : در غربالگری  بر اساس سووال ها به آنها توصیه می‌شود در خانه بمانند و موازین بهداشتی را رعایت یا به  مراکز سلامت مراجعه کنند و یا با توجه به علایم به بیمارستان مراجعه کنند.

حفیظی به همکاری نیروهای بسیجی آموزش دیده در طرح غربالگری کرونا اشاره کرد و افزود : نظارت بر رعایت اصول و موازین بهداشتی در تهیه و توزیع مواد غذایی بر عهده شبکه بهداشت و درمان است.

رییس شبکه بهداشت و درمان میبد اضافه کرد: در هر مرکزی یک نفر ناظر کرونا تعیین شد تا بر انجام فعالیت های مرتبط در مراکز خدمات جامع سلامت، نظارت داشته‌ باشد.

وی گفت : منبع آلودگی در ریه و دستگاه تنفسی افراد شامل بینی ، دهان ، چشم و حتی اشک چشم  و همین طور سطوح اجسام است  افراد بیمار و سالم باید موارد را رعایت کنند.

حفیظی ادامه داد : بیماران و افراد سالم باید در خانه بمانند و بیماران اگر مجبور به رفتن به بیرون از منزل و حضور در فضاهای عمومی هستند باید ماسک بزنند.

وی با تاکید بر اینکه فرد بیمار باید تا ۱۴ روز در خانه بماند تصریح کرد: افراد سالم نیاز به دستکش و ماسک ندارند مگر در تجمع‌ها  و فضای بسته که در صورت نیاز از ماسک استفاده می‌شود ، آنها باید از افراد بیمار دارای سرفه ، عطسه و تب دوری کنندو فاصله  ۲ متری از افراد در تجمع‌ها و فضای باز را رعایت کنند، دست ها را با آب و صابون بشویند.

این مسوول حوزه بهداشت و درمان شهرستان یادآور شد: اگر افراد همراه با علایم کرونا بیماری زمینه‌ای فشارخون ، دیابت ، قلبی دارند باید به مراکز جامع سلامت مراجعه کنند و اگر همراه با علایم ذکر شده تنگی نفس داشته باشند به بیمارستان مراجعه کنند .

در حال حاضر، در میبد هشت مرکز خدمات جامع سلامت فعال است و ۱۲ پایگاه بهداشتی و خانه بهداشت نیز در محلات مختلف شهر، آماده ارائه خدمات مراقبتی به شهروندان هستند.

مرکز شهرستان ۱۰۵هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.  

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.