به عقیده این دسته از پزشکان، ویروس کرونا قادر است بدون هیچ ملاحظه‌ای، بخش قابل توجهی از مردم یک جامعه را آلوده و یا درگیر خود کند و از این رو تنها راه در امان ماندن از این بیماری نوظهور، دوری از اجتماع و ماندن در خانه است.

متخصص عفونی: اگر در خانه نمانیم در فروردین ماه با افزایش شیوع روبرو می‌شویم 

یک متخصص بیماری های عفونی که خود بطور مستقیم با بیماران کرونایی و مشکوک به کرونا در بیمارستان شهید صدوقی یزد در ارتباط است به ایرنا گفت: با توجه به اینکه انتقال ویروس کرونا از طریق حضور در اجتماعات و تماس های انسانی بیشتر می شود، ماندن در خانه و رعایت اصول بهداشتی ضروری است.

دکتر "زهره آخوندی میبدی" افزود: در صورت عدم رعایت توصیه ماندن در خانه و انجام دید و بازدیدهای عید، یک افزایش بروز بیماری طی هفته های دوم و سوم فروردین خواهیم داشت که تعدادی از این مبتلایان بستری و درصدی از بستری شدگان دچار عوارض جبران ناپذیر خواهند شد.

وی با بیان اینکه بیشترین گروه درگیر عوارض بیماری را سالمندان جامعه  و افراد دارای بیماری زمینه ای ، تشکیل می دهند، تصریح کرد: برای حفظ پدران و مادرانمان و برای حفظ بزرگان خانواده مان ، لازم است که در خانه بمانیم.وی توصیه کرد: افراد دارای علائم جزئی هم از عید دیدنی پرهیز کنند؛ به امید خدا با همراهی یکدیگر این بحران را پشت سر خواهیم گذاشت و عزیزانمان را از ا

ین خطر بزرگ در امان نگه می داریم.

دندانپزشک: فقط در موارد اورژانسی به دندانپزشک مراجعه کنید

رییس سازمان نظام پزشکی یزد به ایرنا گفت: متاسفانه، شیوع بیماری کرونا عالمگیر شده و کشور ما هم از این بلیه مصون نمانده است و به قراری که متخصصین مربوطه می‌گویند میزان سرایت این بیماری بسیار زیاد و از طرفی دوره کمون آن طولانی است. 

دکتر احمد حائریان افزود: راز توصیه اکید کارشناسان حوزه سلامت به "در خانه ماندن" در همین دو نکته نهفته است.

این جراح لثه اظهار داشت: چون میزان سرایت بیماری زیاد است پس احتمال اینکه افراد زیادی ویروس را با خود داشته باشند هم زیاد است؛ از طرفی چون دوران نهفتگی بیماری طولانی است ممکن است افراد سالمی را هم که ملاقات می‌کنیم، ناقل ویروس باشند و به دیگران منتقل کنند پس بهتر است تا حد امکان در خانه بمانیم.

دکتر حائریان تصریح کرد: در خصوص مشکلات دندانی که برای مردم پیش می‌آید، توصیه اکید این است که فقط در موارد اورژانس (شکستگی فک یا دندان در حوادث و سوانح، درد شدید دندان، خصوصا دردهای شبانه) به مراکز دندانپزشکی مراجعه نمایند.

وی یادآور شد: در خانه ماندن بخصوص در روزهای پایانی سال  و ایام عید می تواند کمک زیادی به قطع زنجیره این بیماری کند.

فوق تخصص مغز و اعصاب: در میان جمع، حاضر نشوید 

یک فوق تخصص بیماری های مغز و اعصاب هم به خبرنگار ایرنا گفت: ویروس کرونا برای زنده ماندن نیاز به میزبان دارد، اگر هیچ یک از ما  در معرض نباشیم ویروس محکوم به فناست و از این رو بهترین روش مقابله با بیماری، گرفتن میزبان از ویروس است.

دکتر محمد رضا مهربانیان اظهار داشت: درحال حاضر با توجه به شیوع بیماری کرونا، حضور در مکانهای بسته و ازدحام جمعیت به شدت احتمال بروز بیماری را افزون خواهد کرد لطفا به جز در موارد اورژانس به پزشک مراجعه نکنید  چرا که باعث بروز بیماری خواهید شد .

لطفا مراقب باشید

روانپزشک: اخبار منفی را گوش نکنید

یک روانپزشک یزدی اظهار داشت: با توجه به اینکه بسیاری از افراد جامعه، ناقلین خاموش و بی علامت بیماری هستند و با عنایت به میزان بالای سرایت ویروس کرونا همه افراد میتوانند عامل انتقال باشند و از طرف دیگر هم محیط را  آلوده کنند؛ لذا لازم است جهت پیشگیری از فاجعه انسانی در خانه ها بمانیم.

دکتر امیر رضا چمنی یادآور شد: استرس های ناشی از ابتلا به بیماری و نیز محدودیت های رفت و امد و نیز کاهش فعالیت های شغلی و اجتماعی و نیز مشکلات مالی و بیکاری و.... باعث افزایش بار روانی در افراد شده و زمینه بروز انواع اختلالات روحی مثل اضطراب و افسردگی و اختلالات خواب و ... را به دنبال دارد به علاوه فشارهای روانی موجب تشدید علایم در افراد مبتلا به اختلالات روحی خواهد شد.

وی اضافه کرد: به نظر میرسد رعایت توصیه های بهداشتی و پرهیز از شنیدن و دیدن اخبار منفی و پرداختن به فعالیت های ورزشی متناسب درخانه و نیز تماس با دوستان و همکاران و فامیل  و مطالعه و تماشای فیلم و نیز توکل و توسل به خدا میتواند از شدت استرس ها کم نماید و در تقویت بهداشت روانی در این روزهای پر استرس کمک نماید.

فوق تخصص غدد: دیابتی‌ها مستعد ابتلا به کرونا هستند، در خانه بمانید

یک فوق تخصص غدد هم به ایرنا گفت: ویروس کرونا به راحتی و با قدرت بیماری زایی زیاد منتقل میشود، هرچقدر هم مراقب باشیم، اگر در معرض ویروس قرار بگیریم ممکن است وارد بدن ما شود و اگر وارد بدن شد، یا بیمارمان میکند یا ناقل آن میشویم.

دکتر مسعود رحمانیان افزود: در هر دو صورت ویروس به بقای خود ادامه میدهد و بقای ویروس یعنی رنج و مرگ برای ما و عزیزان ما؛ از این رو با ماندن در خانه، چرخه انتقال ویروس را از بین میبریم و جان خود و عزیزانمان را حفظ میکنیم.

وی ادامه داد: مطالعات نشان داده دیابت، فاکتور مستعد کننده ابتلا به کرونا هست؛ توصیه من به بیماران دیابتی رعایت دقیق مسایل بهداشتی، ماندن در خانه، شستن مکرر دستها، ضدعفونی مواد غذایی مصرفی، دوری از کسانی که قرنطینه خانگی را رعایت نمیکنند و اندازه گیری مکرر قند خون در منزل و مصرف منظم داروهای دیابت است.

وی یادآور شد: در صورتی که قند خون کنترل نباشد، خطر بیماری شدید کرونا بیشتر می شود پس علاوه بر رعایت مسایل بهداشتی، سعی وافر در کنترل دیابت داشته باشیم.

ارتوپد: در خانه بمانیم تا زنجیره انتقال قطع شود

دکتر محمد رضا سبحان، ارتوپد و جراح زانو هم به ایرنا گفت: ما باید در خانه بمانیم تا زنجیره انتقال این بیماری قطع شود تا خود و خانواده و همه هموطنان بتوانند سالم و تندرست باشند.

سونوگراف و رادیولوژیست: فقط در موارد اورژانسی و به درخواست متخصص به رادیولوژی مراجعه کنید

یک متخصص سونوگرافی و رادیولوژی هم اظهار داشت: هر چقدر سرعت شیوع ابتلا به بیماری کرونا کمتر باشد، سیستم درمانی کشور (تختهای بیمارستانی و پرسنل درمانی) قادر به ارایه خدمات به مبتلایان خواهند بود و در نتیجه عوارض و مرگ و میر ناشی از ابتلا، کاهش می یابد.

دکتر علی وفایی شاهی افزود: اگر کل مبتلایانی که قرار هست به هر حال به این بیماری دچار شوند در بازه زمانی طولانی مبتلا شوند شانس دریافت خدمات درمانی و همچنین شانس برخورداری از واکسن و درمان قطعی را نیز دارند (ممکن است تا چند ماه دیگر درمان قطعی یا واکسن ویروس تهیه شود).

به گفته وی اگر کل مبتلایان در بازه زمانی کوتاه (مثلا ۲ ماه) مبتلا شوند، ظرفیت بیمارستانها جوابگو نخواهد بود و عدم توانایی در عرضه خدمات درمانی وجود دارد، تا حدی که راهروها و دیگر مکانهای غیر بیمارستانی، محل بستری بیماران شود  و مزید بر آن پرسنل کافی جهت ارایه خدمات وجود نخواهد داشت و پر واضح هست که آمار مرگ و میر بطور فاجعه آمیزی افزایش خواهد یافت و شاید از هر فامیل چندین نفر فوت شوند و شاید فرصت دفن جنازه عزیزانمان هم نداشته باشیم.

وی گفت: مواردی که نیاز به بررسی اورژانس تصویربرداری نیست را اصلا مراجعه نکنند و فقط موارد اورژانس به توصیه پزشک درمانگر خودشان جهت بررسی تصویربرداری مراجعه نمایند.

متخصص زنان: زنان حامله، سوالات خود را تلفنی از پزشک اورژانس بپرسند و از خانه خارج نشوند

یک متخصص زنان و زایمان هم گفت: در خانه بمانیم که از انتشار ویروس کرونا جلوگیری کنیم چون ویروس بسیار مسری است که هم از طریق قطرات موجود در حلق و بینی افراد و هم از طریقه سطوح الوده منتقل میشود .

دکتر مژگان ادریسی با بیان اینکه در خانه بمانیم تا چرخه انتقال را کم کنیم افزود: ممکن است هر کدام از ما ناقل بی علامت باشیم که فقط دهها فرد دیگر را آلوده کنیم. 

وی با اشاره به اینکه هر چه تعداد بیماران کرونا بیشتر شود چون امکانات بیمارستانها از نظر تخت و دارو و خدمات محدود است احتمال مرگ و میر هم بیشتر میشود ادامه داد: این ما هستیم که با عدم ماندن در خانه و رعایت نکردن قرنطینه خانگی باعث مرگ هم هموطنانمان میشویم. 

به گفته وی از آن طرف هم باعث خستگی بیش از حد و بیش از طاقت کادر درمان که از جانشان مایه گذاشتند می شویم و احتمال درگیری پرسنل بیمارستانها را زیاد میکنیم.

دکتر ادریسی از بیماران تحت پوشش رشته پزشکی خود خواست تا امکان دارد بخصوص بیماران حامله از خانه بیرون نیایند چون افراد حامله ایمنی ضعیف تری نسبت به افراد عادی دارند و اگر آلوده شوند احتمال درگیری شدیدتر و عوارض بیشتر برای آنها وجود دارد و فقط برای موارد اورژانسی به بیمارستان مراجعه کنند. 

وی تاکید کرد: در غیر این صورت سوالهای خود را تلفنی از دکتر متخصص یا پزشک اورژانس ساکن در بیمارستانها و یا ماماهایی که در  بیمارستانها مشغول به کار هستند بپرسند و تا میشود از مراجعه به مراکز درمانی و داروخانه ها خودداری کنند.

 وی با بیان اینکه در کشورهایی که کرونا کنترل شده به دلیل قرنطینه خانگی و بیرون نیامدن از خانه و قرنطینه شهرها بوده گفت: در اینجا اگر شهرها را قرنطینه نمی کنند حداقل خود مردم اگر واقعا به فکر جان خودشان و عزیزانشان و هم وطنانشان هستند رعایت کنند. 

به گفته وی اکه رعایت نشود ٨٠ درصد همه ما خواهیم گرفت و تبعیضی هم کرونا برای هیج کس قائل نیست.

متخصص پوست: دستهای خود را با کرم‌های مربوط کننده، ملایم کنید 

یک متخصص بیماری های پوست، مو و زیبایی هم گفت: هرچه تماسها کمتر باشد انتقال ویروس کمتر خواهد بود؛ در خانه شخصی خود میتوانید کتاب بخوانید، فیلم ببینید و خطاطی و نقاشی کنید. 

دکتر نصرت پورسینا یادآور شد: کمدهای انباشته شده از لباسهای بی مصرف را بازنگری کنید، لباسها را افتاب بدهید و غیر ضروریها را ببخشید.

وی یکی از مشکلات کنونی مردم را خشکی بیش از حد دستهاست اعلام کرد و گفت: بعد از هر شستشو میتوان کرمهای مرطوب کننده استفاده کرد.

متخصص طب سوزنی: در خانه بمانید اما شاد باشید و ورزش کنید

یک متخصص طب سوزنی هم گفت: بر خلاف برخی اظهارنظرها اگر در خانه نمانیم و زنجیره انتقال قطع نشود تعداد بیماران بالا میرود و کادر درمان و تجهیزات ما جوابگو نیست و مرگ و میرها افزایش می یابد. 

دکتر عباس هاشم بیگی تصریح کرد: کسانی که تحت درمان طب سوزنی قرار گرفتند سیستم ایمنی بالایی دارند و احتمال ابتلای آنها کمتر است مگر آنکه بیماری زمینه ای خاص دیگری داشته باشند.

وی افزود: توصیه های ما همگانی است که در خانه بمانید؛ توصیه های غذایی را رعایت کنید ، آرامش داشته باشید. شاد باشید و ورزش کنید تا از این دوره بحران بگذریم.

در خانه باشید تا زنجیره انتقال کرونا قطع شود

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد به ایرنا گفت: برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا باید در خانه باشیم، نکات بهداشتی را رعایت کنیم، دستهای خود را مرتب شستشو دهیم و از دید و بازدید در ایام عید خودداری کنیم.

دکتر محمود نوری شادکام افزود: متاسفانه هنوز برخی از شهروندان یزدی، خطر کرونا را جدی نگرفته اند و آزادانه در سطح شهر تردد می کنند، این افراد علاوه بر ابتلای خود، خانواده و دیگر افراد جامعه را هم در معرض خطر قرار می دهند.

تاکنون ۴۷۱ نفر در استان یزد به کرونا مبتلا شدند که از این تعداد، ۵۴ نفر راهی دیار باقی شدند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.