دکتر مهدی مختاری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به تشابه اسمی اتانول و متانول، شهروندان باید توجه داشته باشند برای ضدعفونی به جای الکل اتانول، الکل متانول نخرند.

وی اظهار داشت: این الکل برای ضدعفونی منازل مناسب است، افراد  این محلول را روی یک دستمال آغشته و سطوح را ضدعفونی نمایند و از اسپری کردن آن خودداری کنند.

مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد اضافه کرد: این نوع الکل نیاز به ترکیب با آب ندارد اگر غلظت آن بالاتر از ۷۰ درصد بود با آب ترکیب شود.

فرمول ساخت محلول گندزدای خانگی برای مقابله با ویروس کرونا

مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد افزود: از سوی سازمان بهداشت جهانی و وزرات بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی بهترین و در دسترس ترین ماده جهت ضدعفونی و گندزدایی سطوح  محلول سفید کننده وایتکس است که این محلول به سه دسته ضعیف، متوسط و قوی تقسیم می شود.

وی اظهار داشت: تهیه محلول سفیده کننده وایتکس تقربیا نصف قاشق چای خوری در یک استکان آب است که این محلول برای ضدعفونی وسایلی چون تجهیزات آشپزخانه، تلفن همراه  و لباس‌ها استفاده می‌شود.

دکتر بختیاری با اشاره به تهیه محلول متوسط تصریح کرد: برای تهیه این محلول معمولا حجم درب محلولهای وایتکس موجود در نیم لیتر آب است که این میزان برای بطری شیشه پاک کن کافی است که این محلول برای ضدعفونی کفش، دستگیره درب و کفش ها استفاده می شود. 

مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد خاطر نشان کرد: یک قسمت آن آب و ۹۰ درصد آن وایتکس است که برای ترشحات خون ، ادارار و سرویس بهداشتی و افراد بیمار استفاده می شود.

دکتر بختیاری ادامه داد: این محلول به مدت ۲۴ ساعت می تواند بهترین محلول گندزدای در دسترس محسوب شود و مردم می توانند با استفاده از آن نسبت به ضدعفونی سطوح اقدام کنند که پس از این خاصیت گندزدایی خود را از دست می دهد بنابراین باید روزانه درست و مصرفکرد.

وی اضافه کرد: شهروندان باید در نظر داشته باشند که استفاده از وایتکس به تنهایی می تواند مشکلات تنفسی برای افراد ایجاد کند و از همین رو باید از این کار اجتناب کرد.

وایتکس را اسپری نکنید

مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد به شهروندان توصیه کرد: برای ضدعفونی منازل از اسپری کردن وایتکس خودداری کنید زیرا موجب ایجاد مشکلات تنفسی و ریوی می شود بلکه باید یک این محلول را با پارچه ای آغشته و روی سطوح کشید.

وی اضافه کرد:پس از اینکه با محلول وایتکس ضدعفونی کردید حدود هفت تا هشتدقیقه بعد با یک دستمال سطوح را خشک و پاک کنند. 

دکتر مختاری با اشاره به انتشار مطلبی مبنی بر ضدعفونی منازل با گلاب گفت: به هیچ وجه گلاب ضدعفونی کننده نیست بلکه برای گندزادیی و ضدعفونی باید از وایتکس و الکل استفاده کرد.

سخنگوی ستاد پیشگیری و مقابله پیشتر به ایرنا گفته بود: از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون با توجه به بهبودی وضعیت عمومی ٦٢٦( ۴۵ درصد) بیمار، آنها با نظر پزشکان معالج از بیمارستان مرخص شدند که این تعداد نسبت به روز شنبه ۲درصد افزایش دارد.

ابراهیم سلمانی افزود: تاکنون هزار و ۳۹۱ نفر با علایم تنفسی در بیمارستان‌های استان بستری شدند که از این تعداد، نمونه ٧٦٧ نفر برای تایید نهایی به آزمایشگاه ارسال شد.

در این مدت ۳۱ بیمار مبتلا به کرونا در استان یزد فوت کرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.