حجه الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی روز دوشنبه در نشست شورای سلامت افزود: بیش از هر چیز باید به حفظ نشاط و روحیه افراد توجه کرد و همراه با آن مردم را توجیه کرد تا با ناچیز نشمردن خطر این ویروس با رعایت مسائل بهداشت فردی به صورتی کامل خود را از این بیماری و خطر دور کنند.
وی نسبت به اطلاع رسانی بر رعایت موارد بهداشتی و ایمنی در سطح شهر و همچنین در میان خانه ها تاکید کرد تا موردی نگران کننده در شهر و دیار خود نداشته باشیم.
امام جمعه میبد همچنین لطمه ندیدن اقتصاد و معیشت مردم را در وضعیت پیش آمده یادآور شد که لازم است مورد توجه قرار گیرد.
فرماندار میبد هم در این نشست که با حضور اعضای شورای تامین برگزار شد ، گفت: علیرغم اینکه نباید در مقابل این موضوع حساسیت ایجاد کرد اما باید توجه داشت عملکرد و مقابلهای ضعیف در مقابل این خطر اختلال در همه امور را به دنبال دارد.
حسین فلاح همه ادارات ، دستگاهها و ارگانها را ملزم به اجرای دستورالعملهای مرتبط به رعایت نکات بهداشتی و ایمنی برای دچار نشدن مردم به ویروس کرونا کرد.
وی با اشاره به لزوم حساسیت انجام وظیفه دستگاههای خدمات رسان نظیر بخشداریها ، شهرداریها و دهیاریها در این ارتباط و لزوم عمل به تدابیر لازم ، لغو کردن جشنوارهها و نمایشگاهها یادآور شد که یا به آن عمل شده و یا اینکه در دستور کار قرار گرفتهاست.
این مسئول بر لزوم اطلاع رسانی آموزشهای بهداشتی که میتواند از تریبونهای مختلف به ویژه منابر صورت گیرد و نیز پرهیز از برخوردهای خود سرانه بر همکاری با شبکه بهداشت و تیم آنها تاکید کرد و ارزیابی اجرای برنامههای نوروزی ، اسکان مسافران ، ایزوله کردن وسایل حمل و نقل و مکانهای عمومی و...را نیز عنوان کرد که لازم است مورد توجه قرار گیرد.
شهردار میبد به حوزه حمل و نقل عمومی اشاره کرد که لازم است ارائه یک سری اقدامات آموزشی و پیامها برای رعایت مسائل بهداشتی در این حوزه مورد توجه قرار گیرد.
علیرضا نقوی اهمیت گذاشتن ماسک و دستکش و آن را در اختیار کارگران و پرسنل کارخانجات و خدمات شهری گذاردن را هم یادآور شد.
رییس شبکه بهداشت و درمان میبد نیز با برشمردن نکات بهداشتی و ایمنی در مقابله با ویروس کرونا به تغییر آداب معاشرت ، مرتب شستن دستها با آب و صابون ، استفاده از ماسک اشاره کرد و گفت: در تماس با فرد بیمار هم فرد مراقبت کننده و هم خود بیمار باید ماسک بر صورت داشتهباشند.
دکتر مهدی حفیظی با اشاره به اینکه استفاده از ماسک ساده هم کفایت می کند افزود: عدد خاصی در مورد شستشوی دستها ذکر نکردهاند و باید بعد از هر بار رفتن به توالت ، دست زدن به حیوانات و دست زدن به در و دیوار در اماکن عمومی دستها را با آب و صابون شست.
وی تصریح کرد: با توجه به شباهت علائم بیماری کرونا با آنفولانزا و سرماخوردگی افراد باید در هنگام دچار شدن به تب شدید و تنگی نفس به پزشک مراجعه کنند و با توجه به اینکه این بیماری درمان خاصی ندارد بهتر است در موارد داشتن تب پایین با درمانهای خانگی نظیر نوشیدن مایعات زیاد و رعایت مسائل بهداشتی به تدریج بیماری را از خود دور کرد.
این مسئول یادآور شد : در هنگام شستن دست باید تمام نقاط دست که با سطوح تماس داشته به خصوص نوک انگشتان ،پشت دست ، بالای مچ دست ، لای انگشتان را با آب و صابون شست.
وی به ضد عفونی مکانهای عمومی و منازل دارای بیمار توصیه کرد که با استفاده از وایتکس ساده که پنج درصد ماده موثر دارد و به دست آوردن محلول یک درصد از آن با مخلوط کردن یک لیوان از وایتکس با چهار لیوان آب و در میزانهای بیشتر یک ۲۰ لیتری با ۴ تا ۲۰ لیتری آب و ... می توان سطوح را به صورت مالشی یا اسپری کردن ضد عفونی کرد.
حفیظی اقدامات آموزشی نظیر چاپ و نشر بنر و محتواهای در اماکن عمومی ، مکانهای تاریخی ، فضاهای تبلیغاتی ، پارک و بوستانها ، اتوبوسها و همچنین نصب سیستم مایع در سرویسهای بهداشتی پارکها و بوستانها مکانهای عمومی دیگر و ضد عفونی کردن سطوح اتوبوسهای شهری به صورت مکرر در ابتدای مسیرو سطوح مشترک در اماکن تحت پوشش شهرداری طبق دستورالعملهای ارسال شده به آنها را نیز برشمرد.
وی همچنین به عدم استفاده از وسایل مشترک نظیر حوله ، شانه ، مهر در مساجد و... ، استفاده از ظروف یکبار مصرف در آبخوری ها و پذیرایی ها ، توجه به آیا میدانیدهای ارائه شده توسط مراکز بهداشت و درمان ، عدم اعزام کاروانهای زیارتی ، آموزش مربیان مهد کودکها و...اشاره کرد.
این مسئول برگزاری کلاسهای آموزشی و توجیهی برای کادر اداری و مراقبین سلامت و مربیان مراکز آموزشی ، تهیه و چاپ پوستر های آموزشی ، ارسال پیامک انبوه در جهت آموزش عمومی و اطلاع رسانی ، بررسی موارد مشکوک ، کاستن از تجمعات و... را هم از اقدامات انجام شده عنوان کرد و بر اطلاع رسانی و کم کردن تشویش مردم تاکید کرد.
دکتر محمد هادی فرحزادی رییس بیمارستان امام جعفر صادق میبد نیز به مهیا کردن ۶ تخت ایزوله استاندارد در بیمارستان و آموزش پرسنل و برگزاری مانور در مقابله با ویروس و در تماس با فرد درگیر با ویروس کرونا و... اشاره کرد.
مدیر بیمارستان امام جعفر صادق میبد نیز بر عدم دادن اطلاعات غلط به مردم تاکید کرد و افزود: با مراقبتهای انجام شده موارد مشکوک تحت نظر گرفته میشوند و با نظر متخصص بیماریهای عمومی اعزام بیماران به مرکز استان و بیمارستان شهید صدوقی یزد که برای قرنطینه و مراقبت از بیماران احتمالی کرونا در نظر گرفته شده انجام میگیرد.
ذبیح الله برجسته به کاهش پذیرش بیمار در بیمارستان برای کنترل بهتر وضعیت پیش آمده اشاره کرد.
وی گفت: این بیماری از طریق دست و دهان منتقل میشود که باید به آن توجه داشت.
مرکز شهرستان ۱۰۵هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد.