در سالهای اخیر مشکلات مربوط به آسفالت معابر شهری در بیشتر شهرهای استان یزد از جمله مسائلی بوده که شهرداریها با آن دست به گریبان بودهاند.
شهر یزد هم چون سایر شهرهای استان و به عنوان مرکز این استان سالهاست که از کیفیت پایین معابر شهری و به طور خاص کیفیت آسفالت معابر رنج میبرد؛ آسفالت خیابانها از شاخصهای رضایت از عملکرد شهرداریهاست.
البته این دغدغه ذهنی تنها مربوط به رانندگان و صاحبان وسایل نقلیه نیست، بلکه شهروندان را نیز درگیر خود کرده به طوری که بارها و بارها از این وضعیت ابراز نارضایتی کردهاند.
کافیست سوار وسیله نقلیهای باشی تا در مسیر مبدأ تا مقصد، بارها و بارها بالا و پایین رفتن خود را در فرورفتگی و برآمدگی خیابانها ببینی؛ آنجاست که حتی اگر با صدای بلند از این وضعیت ابراز گلایهمندی نکنی، زیر لب و یا حداقل در درون خودت، از این وضعیت شاکی میشوی.
خدا به داد زمانی برسد که سوار اتوبوس شده باشی، شلوغی اتوبوس و فشردگی مسافران یک طرف؛ بالا و پایین رفتن آن به خاطر ناهمواری خیابانها و وضعیت نامناسب آسفالت از طرف دیگر.
اغلب مردم، دیگر به این وضعیت عادت کردهاند به خاطر اینکه دیگر اعتراضی به این وضعیت ندارند؛ شاید هم معترض هستند اما وقتی میبینند هیچ اتفاقی رخ نمیدهد، سکوت را ترجیح میدهند.
وضعیت آسفالت خیابانهای یک شهر، معرف میزان توسعه یافتگی و پیشرفت آن شهر است به طوری که هر اندازه آسفالت خیابان ها زیبا و با کیفیت و بدون نقص باشد بدون تردید تاثیر بسیار زیادی در زیبایی شهر خواهد داشت.
سال هاست که آسفالت خیابان های یزد وضعیت نامناسبی دارد و شهروندان هر روز با صحنه های ناخوشایندی مواجه هستند؛ نکته جالب توجه این است که همه ساله بخش قابل توجهی از بودجه شهری به عملیات آسفالت ریزی و لکه گیری خیابان ها و معابر اختصاص می یابد ولی با این وجود هنوز هم کیفیت آسفالت خیابان های یزد خوب نیست.
شهر یزد از کیفیت پایین خیابانهای شهری برخوردار است و بهطور خاص میتوان گفت از کیفیت پایین آسفالت معابر رنج میبرد و این امر سبب نارضایتی شهروندان شده و مسئولان شهری نیز همانند همیشه تماشاچی هستند.
از دیگر گلهمندی شهروندان یزدی میتوان به کندهکاری و حفاریهای موجود در سطح شهر که توسط شرکت های مختلف دولتی و غیر دولتی ایجاد شده و شهرداری ماهها آن را به حال خود رها میکند و برای ترمیم اقدامی نمیکند، اشاره کرد و حتی وقتی ترمیم هم می شود منظر خیابان را زشت و نامتناسب می کند.
یکی دیگر از سهلانگاری های متولیان و بویژه شهرداری یزد، رها کردن آسفالت بخشی از خیابانهایی است که عمده آن آسفالت شده و اما چند متر آن باقی مانده و سالهاست به حال خود رها شده و کسی به فکر آن نیست و حتی فلسفه این ضدیت یعنی آسفالت کردن بخشی از جاده و رها کردن بخش دیگر آن را هم نمی دانند!.
بعنوان نمونه می توان به آسفالت انتهای خیابان شهید موحدین(جاده قدیم تفت) اشاره کرد که متصل به جاده ترانزیت است و به مناطق شلوغ و پر حجمی همچون آزاد شهر، خیرآباد، تفت، مهریز، اردکان و میبد ختم می شود.
شهر یزد به یک نهضت فراگیر آسفالت نیاز دارد؛ در کنار آن هم باید اهم و فیالاهم را هم مد نظر داشت و آنهایی که پر ترددتر بوده و کیفیت پایینتری دارند در اولویت باشند.
بهتر است شهرداری و مخصوصا معاونت امور زیربنایی و حمل و نقل شهری و همچنین سازمان عمران و نوسازی این نهاد، با همفکری شورای شهر و دیگر دست اندرکاران نسبت به ترمیم خیابان های شهر یزد و حواشی آن اقدام کنند.