حسین فلاح عصر یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: میبد حالت باغشهر دارد ، نگهداری دام در بعضی نقاط شهر و رهاسازی لاشه حیوانات تلف شده در این مناطق باعث تجمع سگ میشود.
وی ادامه داد : با وجود تلاش های شهرداری و دهیاریها شاهد این اتفاق ناگوار شدیم ، جا دارد با همکاری و تلاش بهتر نهادهای مرتبط محل مشخصی برای دفن لاشه حیوانات تلف شده دامداری ها و مرغداری ها در نظر گرفته شود.
فرماندار میبد با اشاره به حادثه پارسال که در ۴۰ کیلومتری شهر اتفاق افتاد ، اظهار داشت : برای دومین بار این اتفاق ناگوار در ۶ کیلومتری شهر رخ داده است.
به گفته وی این حوادث تا حدودی به عواملی چون نداشتن کارت شناسایی و اقامت افغان ها در حاشیه شهر مربوط است و کودکان برای جمع آوری ضایعات زباله رفته بودند.
شهردار میبد هم گفت: زنده گیری سگها طبق قرارداد با انجمن وفا که مجوز فعالیت از اداره محیط زیست دارد، انجام میشود.
علیرضا نقوی در خصوص گود زباله که کودک در محدوده آن دچار حادثه شد اظهار داشت : این گود به مدت ۱۰ سال فعال است و ارتباطی به شهرداری ندارد ، شهرداری جایگاهی جدید برای دفن زباله در نظر گرفته است.
وی با اشاره به اینکه متولی جمع آوری کودکان کار شهرداری نیست، افزود: برخی شهروندان در منزل دام و طیور نگهداری میکنند و لاشه حیوانات تلف شده را به جای دفن بهداشتی در طبیعت رها و با این اقدام محلی را برای جمع شدن حیوانات ایجاد میکنند.
وی در ادامه از شهروندان خواست بیشتر مراقب کودکان خود باشند و از اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا از اول اسفند ماه آینده خبر داد و از مردم خواست ضمن همکاری، زبالهها را در خیابان و کوچه ها رها نکنند.
به گفته فعال محیط زیست ساماندهی سگها نیاز به بهترین مکان ، بهترین دامپزشک ، واکسینه به موقع و...دارد که همه اینها هزینهبر است.
محمود بناپور افزود: آمار سگها در میبد زیاد است زنده گیری آنها باید همراه با ترحم باشد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست میبد هم گفت: محیط زیست هیچ نقشی در ارتباط با کشتن و یا نکشتن سگ ها و ساماندهی آنها ندارد اما راهنمایی لازم در این مورد به عوامل شهرداری ارائه شده است.
رییس اداره بهزیستی میبد هم گفت: خانواده کودک دچار حادثه بدون مدارک هویت هستند و در این اداره پرونده ای هم ندارند.
سیدمحسن فلاح افزود: در ارتباط با حضور کودکان کار تا به حال به بهزیستی گزارشی ارائه نشده است.
رئیس کمیته امداد میبد گفت: خانوادههایی که شناسایی شوند و نیازمندی آنها محرز شود تحت حمایت این نهاد قرار میگیرند.
حسین زین الدینی افزود: شهروندان خارجی به علت نداشتن کد ملی نمیتوانند تحت حمایت کمیته امداد قرار گیرند.
خانواده کودک متوفی خود را اهل زابل ایران می دانند به گفته فردی که خود را دایی کودک معرفی کرد گفت: پدر کودک محمد اسحاق زهی نام دارد و فلج است و فرزندانش برای گذران زندگی ضایعات را در زباله ها جمع آوری می کنند.
آنها میگویند اهل سیستان بلوچستان و از نقطه صفر مرزی و فاقد شناسنامه و هویت هستند و مدت پنج ساکن میبد هستند.
همچنین این خانواده تحت عنوان اتباع خارجی فرزندان خود را در مدرسه ثبت نام کردند و با کمک مردم خانه ای اجاره و با کمک اقوام مخارج زندگی خود را تامین می کنند.
مرکز شهرستان ۱۰۵ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.