یوسف نقیایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود :سرخ کردن مواد غذایی در حرارت بالا می تواند باعث تولید مواد سرطان زا شود به ویژه مواد غذایی که بر روی شعله مستقیم آتش درست میشود که این سوختههای ماده غذایی از عوامل موثر در بروز سرطان است.
وی اظهار داشت: باید از روشهای جایگزین یا حرارت غیر مستقیم برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده کرد بنابراین غذاهای نیمه سوخته مانند کباب و جوجه کباب سوخته، چیپس، نان، ته دیگ و سیب زمینی سوخته را مصرف نکنید.
نقیایی اضافه کرد: همچنین باید از ماده غذایی که به آنها سموم زیاد زده می شود یا از کودهای شیمیایی غیر استاندارد استفاده می شود خود داری کرد زیرا در برخی از گلخانه ها احتمال وجود سموم در بین آنها بسیار بالاست بدین ترتیب از این مواد غذایی باید کمتر استفاده کرد و یا اگر قابلیت شست و شو دارند به خوبی شسته شوند و پوست آنها را گرفته شود.
نقیایی افزود: بسیاری سبزیجات و میوه ها سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد ضدسرطان هستند که می توانند از واکنش های ناخواسته در داخل بدن جلوگیری و یا آنها را متوقف کنند.
این متخصص اضافه کرد: مهمترین آنتی اکسیدان ها شامل انواع میوه و سبزی های سبز ، زرد ، نارنجی و قرمز مانند هویج، کدو، سیب زرد ،گوجه فرنگی، توت فرنگی، سیر و پیاز، زیتون، و خانواده کلم می باشد.
نقیایی خاطر نشان کرد: برخی آنتی اکسیدان ها در نوشیدنی هایی چون چای ، چای سبز و یا ترکیبات کائوئویی وجود دارد که به مصرف درست و به اندازه آنها ماده توصیه می شود.
وی چاقی و اضافه وزن در بروز سرطان نقش دارد افزود: هرچه درصد چاقی افراد بیشتر باشد بروز برخی سرطان ها چون سرطان دستگاه گوارش در آن افزایش می یابد.
نقیایی ادامه داد: همچنین کمبود برخی مواد مغذی چون کم خونی ، کمبود روی ، کمبود ویتامین E می تواند زمینه ساز برخی سرطانها شود.
مدیر گروه تغذیه مرکز بهداشت استان یزد :گفت: برای پیشگیری از سرطان توصیه میشود که علاوه بر حفظ تناسب اندام از غذاهای متنوع و سالم استفاده کنند.
وی خاطر نشان کرد: سبک غلط زندگی، فعالیت فیزیکی ناکافی و کم تحرگی می تواند خطر ابتلا به انواع سرطان را افزایش دهد بنابراین افراد باید الگوی صحیح مصرف مواد عذایی را در زندگی خود بکار گیرند تا گرفتار این بیماری خاموش نشوند.