فرماندار میبد در مراسم افتتاح موسسه غیرانتفاعی پیشگیری از آسیب های اجتماعی گفت: گاهی ما نسبت به برخی مسائل که مرتبط با روح و روان افراد است، غفلت میکنیم و با توجه به شکل گیری این نوع موسسهها کار بر روی موضوع روانشناسی و روانپزشکی میتواند کارساز باشد.
حسین فلاح افزود: مسائل منفی مرتبط به روح و روان عامل بسیاری از مشکلات و اختلافات است ، اگر پیشگیری نشود میتواند عواقبی جبران ناپذیری ایجاد کند.
وی ادامه داد: باید عقبه اتفاق های ناگوار مرتبط به روح و روان افراد را با پرهیز از پیشداوری بررسی کرد.
همچنین معاون امور فرهنگی و پیشگیری اداره کل بهزیستی یزد گفت: شاهد تاسیس موسسه خیریه در محیط کار میبد در شهرک صنعتی جهان آباد هستیم ، موسسهای که پیشگیری از آسیبها را بررسی می کند.
وی اضافه کرد: نگاه مسوولان واحدهای تولیدی و صنعتی به این موسسه باید به گونه ای باشد، که این نهاد میتواند در بهبود و افزایش میزان بهره وری در محیط کار و توانمندسازی افراد به آنها کمک کند.
ناصر صباغ زادگان اظهارامیدواری کرد که این موسسه بتواند با ارائه برنامههای خود به عنوان یک الگو در سایر شهرستانهای استان مطرح شود، افزود: به موضوع پیشگیری از آسیب های اجتناعی در محیط کار کمتر پرداخته شده، زیرا یکی از چالشها انواع آسیبهاست و در کنار توجه به سلامت جسم باید به سلامت روح کارکنان و افراد هم توجه شود.
وی ادامه داد : این موسسه میتواند به شناسایی افراد و آسیبهایی که درگیر آن هستند بپردازد و با اولویت بندی و ارجاع افراد به نهادهای ذی ربط تاثیرگذار باشد.
صباغ زادگان همچنین در مراسم افتتاح مرکز درمان و بازتوانی معتادان میبد گفت: درمان اعتیاد فرآیند پیچیده و مفصلی دارد، میزان بازدهی و خروجی کار پایین است، و علی رغم توسعه داروها و امکانات و خدمات مددکاری و حمایتهای یارانهای بازداشتن فرد معتاد کار سختی است.
وی با اشاره به اینکه باید تلاش کرد که این گونه مراکز تقویت شوند، افزود: پیشگیری مقدم بر درمان است و همه توان و تلاش ما باید به سمتی باشد که افراد به سمت اعتیاد گرایش پیدا نکنند و بر این اساس لازم است برنامههای پیشگیری و آگاهسازی و ارائه مهارت به افراد را از مهد کودک شروع کرد.
صباغ زادگان همچنین در مراسم افتتاح مرکز مشاوره ژنتیک میبد گفت: بر اساس برآوردها سالانه حدود ۳۰ هزار کودک معلول در کشور به دنیا میآیند که توجه بیش از پیش مسوولان به این موضوع را نشان میدهد.
وی ادامه داد: بسیاری از معلولیتها و هزینههای سرسام آوری که بعد از تولد کودک معلول بر دوش دولت و خانواده گذاشتهمیشود ، همچنین مشکلاتی که فرد معلول پیدا میکند و... قابل پیشگیری است.
معاون امور فرهنگی و پیشگیری اداره کل بهزیستی یزد در ادامه یادآور شد : مشاوره ژنتیک شرایط بارداری ، خطرها و مشکلات بارداری را به زوجین گوشزد میکند و با مداخله زودهنگام از تولد نوزاد معلول جلوگیری میکند.
وی با درخواست از خیرین و موسسه های بیمهها برای مساعدت در حوزه ژنتیک به کمک هزینه بالای آزمایش در این مورد اشاره کرد و خواهان کمک به خانوادههایی که توان مالی برای انجام آزمایش را ندارند ، شد.
همچنین رییس اداره بهزیستی میبد گفت: رویکرد شهرک صنعتی جهان آباد برگزاری کارگاههای آموزشی در حوزه آسیبهاست و فعالیت موسسه ای هم که در این شهرک به صورت خیریه تاسیس شد، فرهنگی و اجتماعی و در راستای پیشگیری از آسیبها و معلولیتهاست.
سید محسن فلاح افزود: توجه به همکاری در نوبت بندی کارگران برای اینکه بتوانند در کارگاههای آموزشی و برنامههای موسسه حضور و مشارکت داشتهباشند ، اهمیت دارد.
وی همچنین گفت:بهزیستی فعالیتهای متعددی را انجام می دهد و مراکز تحت پوشش آن نیز هر یک در حوزههای مرتبط با فعالیت این نهاد همکاری دارند.
رییس بهزیستی میبد تصریح کرد: تمام هم و غم این نهاد توانمندسازی معلولان و زنان سرپرست خانوار و دیگر قشرهای تحت پوشش و توجه به ارائه آموزش برای آنها و نیز توجه به موضوعات پیشگیری و غربالگری است.
وی در ادامه گفت: فعالیت در حوزه ژنتیک درآمدی ندارد ، اصولا افراد با عشق و علاقه و با هدف انجام فعالیت های عام المنفعه این کار را انجام می دهند.
این مسوول تعداد معلولان شهرستان را حدود ۶ هزار نفر عنوان کرد که نیمی از این افراد تحت پوشش مستمری و خدمات غیرمستمر بهزیستی هستند.
فلاح عامل بسیاری از معلولیتها را ازدواج های فامیلی برشمرد و علت بعضی از آنها را ارثی ذکر کرد و افزود: با فعالیتهایی که در حوزه پیشگیری و غربالگری و مشاوره ژنتیک شده و وجود مرکز تحقیقات ژنتیک آمار معلولان شهرستان بسیار کمتر از قبل شدهاست.
هم اکنون ۵۳ مرکز و ۲۰ موسسه تحت نظارت بهزیستی در میبد فعالیت دارند.
مرکز شهرستان ۱۰۵هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.