بهروز شهابی زاد روز یکشنبه در سومین مجمع سلامت شهرستان که با شعار « سواد سلامت، آینده سلامت» برگزار شد، با تبریک آغاز دهه فجر شرایط سلامت و بهداشت اردکان را در قبل از انقلاب و پس از استقرار نظام اسلامی شریح کرد.
وی افزود: پیش از پیروزی انقلاب در ۲۲ بهمن سال ۵۷ تنها یک واحد درمانی وابسته به شیر و خورشید وقت در منطقه فعالیت داشت و هم اکنون پس از چهار دهه ۱۰ مرکز بهداشتی و درمانی، یک باب بیمارستان ۱۸۴ تختخوابی با امکانات مجهز و ۱۲ خانه بهداشت احداث و در حال خدماترسانی به مردم هستند.
فرماندار اردکان اظهارداشت: نکته قابلتوجه این است، در این مدت نتوانستیم فرهنگ سلامت را برای مردم تبیین و آن را در جامعه ترویج دهیم که چه امکانات و سرانهای از لحاظ بهداشتی داریم چراکه مردم میخواهند برای کوچکترین بیماری به پزشکان متخصص مراجعه کنند به همین دلیل کمبود امکانات و طولانی شدن نوبتهای پزشکان مطرح میشود.
شهابیزاد افزود: متاسفانه، علاقه مردم برای مراجعه به پزشکان رو به افزایش و به دنبال دریافت دارو هستیم اما به استفاده از دارو تا پایان دوره درمان اعتقادی نداریم که باید در این زمینه برای مردم فرهنگسازی کنیم و در صورت لزوم مراجعه به پزشک عمومی و متخصصان را به مردم آموزش دهیم و حتی پیشگیری کرد که نیازی به مراجعه به پزشک و مراکز درمانی وجود نداشته باشد.
امامجمعه اردکان نیز در این نشست با اشاره به اینکه مقوله سلامت از موضوعات مهم و حیاتی شهرستان است، افزود: ستاد نماز جمعه آماده هرگونه همکاری و همیاری در این مورد را دارد تا بتوانیم با پیشگیری و آموزشهای لازم به مردم سطح سلامت آنها را در جامعه افزایش دهیم.
حجتالاسلام سید اسماعیل شاکر اظهارداشت: سطح انتظار و توقعات مردم بسیار بالاست و شهرستان های استان را با یکدیگر مقایسه میکنند لذا چه بخواهیم و چه نخواهیم در حدی که رضایت نسبی را جلب و ادای دین و وظیفه کرده باشیم این انتظارات را پاسخ دهیم.
در نشست یادشده بیانیه سومین مجمع سلامت اردکان در مورد سیاستگذاری و برنامهریزی آموزش سلامت همگانی بهمنظور ارتقای سواد سلامت جامعه، افزایش مشارکت مردم در اقدامات سلامتمحور و تقویت برنامههای خود مراقبتی در راستای ارتقای شاخصهای سلامت قرائت شد و به امضای حاضران رسید.
مرکز شهرستان ۹۸ هزار نفری اردکان در ۶۰ کیلومتری شمال شهر یزد قرار دارد.