این امر در راستای تقویت و ترویج مطالعه و کتابخوانی، پرورش توان تفکر، بسط مهارتهای هنری و پرورش ذوق ادبی ، زمینه سازی برای رشد خلاقیت و... دانش آموزان در مدارس آغاز شده است.
معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی فرمانداری اردکان در این آیین با بیان اینکه این شهرستان در پی کسب عنوان پایتختی کتاب است گفت: تاکنون در این راستا اقدامات مطلوبی را صورت داده است که با هم افزایی دستگاه ها و نهادهای مختلف، این ممکن انجام خواهد گرفت.
رقیه کرمانیان اظهار داشت: اهمیت کتاب و کتابخوانی، پرورش و تربیت خواندن از روزهای اول زندگی و کودکی در محیط خانه ، خانواده و مدارس شروع میشود و تا آخرین مراحل و عالی ترین تحصیلات دانشگاهی ادامه می یابد.
وی افزود: در این راستا عادت نمودن به کتابخوانی لازم و کافی نبوده و باید نسبت به تحکیم و تداوم آن تلاش کرد تا هدف و مقصود مطالعه تحقق یابد و برای تداوم عادت خواندن باید سازمان های دیگر نظیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و کتابخانه ها ، هم به یاری و همکاری نظام آموزشی بیایند که در این میان رسانههای همگانی و امکانات و ابرازهای ارتباطی فراگیر نقش موثری دارند.
مسوول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شماره ۲ اردکان هم با بیان اینکه در بین دانش آموزان "مدرسه هفتم تیر " به معرفی کتاب "گربه ها و خروس ها "در قالب قصه گویی ، کاردستی ، شعرخوانی، کارگاه نقاشی و ادبی در خصوص این کتاب پرداخته شد یادآور شد: این حرکت با هدف معرفی کانون و فعالیت های آن در مدارس شهرستان انجام و ادامه خواهد یافت.
طیبه سادات موسوی اظهار داشت: در محل کانون کتاب های تخصصی کودکان و نوجوانان موجود است و دانش آموزان با مراجعه ، می توانند علاوه بر اینکه عضو شوند با دیگر فعالیت های این مراکز آشنا شوند.
وی با بیان اینکه قسمتی از فعالیت های کانون پرورش فکری در مدارس اجرا می شود تا دانش آموزان با آشنایی و هدفمند به سمت مراکز بیایند افزود: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شماره ۲ در سال ۱۳۸۶ افتتاح و در مدت ۱۳ سال توانسته ۲ هزار عضو بپذیرد همچنین، ۱۱ هزار و ۳۰۰ جلد کتاب در این مرکز به ثبت رسیده است که اکثر کتاب ها از انتشارات کانون و در گروه سنی الف، ب و ج می باشد.
ابوالفضل کارگر، رییس آموزش وپرورش اردکان نیز با بیان اینکه باید تلاش کنیم جایگاه کتاب حفظ شود و کتابهایی تألیف شود که با ذوق و نیاز انسانها و بشریت هماهنگ باشد ادامه داد: اهمیت کتاب و کتابخوانی برای همه روشن است .
سید حسین میرحسینی رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز درادامه با بیان اینکه شهرستان اردکان درحوزه فرهنگ و تمدن حرفهای زیادی برای گفتن دارد و از همه ادوار تاریخی در آن سند و اثری داریم تصریح کرد: خوشبختانه مسوولان شهرستان بر کتاب و کتابخوانی تاکید بسیاری دارند که همین نگاه بسیاری از مشکلات را از جلوی راه بر میدارد.
هم اکنون ۱۴ باب کتابخانه عمومی با بیش از ۱۵۰ هزار نسخه کتاب در اردکان فعال است و مرکز این شهرستان ۹۸ هزار نفری در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد.