تحریمهای ظالمانه آمریکا و به دنبال آن اسلام هراسی و ایران هراسی دشمنان این آب و خاک در سالهای گذشته، موجب شد تا بخش گردشگری خارجی در ایران، تحت تاثیرات هرچند کمرنگ آنها قرار گیرد.

اما امنیت موجود در کشور و حمایت های دولت موجب شد تا فعالان و گردشگران خارجی، مجاب به حضور در ایران شوند و تحت تاثیر تبلیغات مخرب دیگران قرار نگیرند و پس از حضور هم اطمینان حاصل کردند که ایران اسلامی، با مردمانی مهربان و مهمان نواز، امینت لازم را دارد و آنچه گفته شده و می شود فقط تبلیغات دشمنان این کشور است.

در هفته های اخیر نیز اتفاقاتی در کشور رخ داد که زمینه را برای ماهی گرفتن از آب گل‌آلود برای دشمنان همیشگی این مرز و بوم فراهم ساخت که از آن جمله می توان به سقوط ناخواسته هواپیمایی اوکراینی اشاره کرد.

این اتفاق ناگوار که دل همه ما ایرانیان را به درد آورد موجب شد تا دوباره سفر به ایران تحت‌الشعاع بوقهای تبلیغاتی دشمنان قرار گیرد و با سوء استفاده از سقوط هواپیمایی اوکراینی، اینطور وانمود کنند که زمین و آسمان ایران، امن نیست که متاسفانه این تبلیغات منفی، تاثیرات نامطلوبی بر صنعت گردشگری ایران باقی گذاشت که قطعا پایدار نخواهد بود و گردشگری در ایران باز هم رونق گذشته خود را باز خواهد یافت.

استان یزد که شهر یزد را بعنوان شهر جهانی در دل خود دارد و در مثلث گردشگری ایران (فارس، اصفهان و یزد) واقع شده نیز متاثر از این اوضاع، تحت تاثیر قرار گرفته و آنطور که گفته شده حضور گردشگران خارجی در این استان به شدت کاهش یافته است.

آنطور که فعالان بخش گردشگری استان یزد می‌گویند بخش قابل توجهی از پروازهای خارجی به مقصد این استان کنسل شده و آنها خواستار حمایت دولت برای عبور از این بحران هستند.

۷۰درصد تورهای خارجی به مقصد استان یزد لغو شده است

نائب رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان یزد روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: وضعیت گردشگری امروز ما چندان مناسب نیست و برخلاف یک دهه گذشته که گردشگری در ایران و بخصوص یزد با توجه به قرار گرفتن این استان در مثلث طلایی همراه با اصفهان وشیراز، رشد ۲ چندانی داشت و تاسیسات گردشگری( هتل و رستورانها ودفاترخدمات مسافرتی)و بخش نیروی انسانی مثل راهنمایان تور در دهه گذشته رشد خوبی را تجربه کردند، این روزها متاسفانه رونق قبل را ندارد.

" محمد مهدی رجایی‌فرد" با بیان اینکه متاسفانه اتفاقات چند سال گذشته و بخصوص اتفاقات اخیر وضعیت گردشگری را متزلزل کرد افزود: تحریمهای آمریکا و فرمان مهاجرتی علیه ایران همراه با اتفاقاتی که طی یک ماه گذشته رخ داده باعث این وضعیت و اتفاقات شد.

وی  در مورد نخستین اتفاق رخ داده گفت: اسلام هراسی در منطقه ای که ما در آن زندگی می کنیم و با حضور نیروهای داعش و دیگر گروههای تروریستی، مورد توجه دشمنان اسلام قرار گرفت و باعث شد گردشگران کمتری به خاورمیانه و ایران سفر کنند.

وی تصریح کرد: امروزه بحث ایران هراسی بیشتر شده و به این سمت می رود که ایران هراسی و اسلام هراسی موجب عدم حضور گردشگران در ایران شود؛ ضمن آنکه سقوط هواپیما هم موجب شد تا پروازهای خارجی از مبدا به ایران لغو شود و این در حالیست که هر گردشگر اولین چیزی که انتخاب می کند پرواز مستقیم از مبدا به مقصد است که اگر قرار باشد این اتفاق رخ ندهد گردشگر به نوعی از حضور در کشور دیگر منصرف میشود.
این فعال گردشگری به راهکارهای برون رفت از این وضعیت اشاره کرد و یادآور شد: دولت و بخش خصوصی باید در کنار هم قرا گیرند تا از این بحران عبور کنیم زیرا موارد مشابه بوده که از بحران عبور کردیم؛ باید برای نشان دادن ایران امن و حامی صلح، بر روی تورهای داخلی و خارجی برنامه ریزی و سیاست گذاری های صحیح و مطلوب انجام شود تا گردشگران جذب شوند که بخشی از این کار با حضور ما در نمایشگاه های خارجی، معرفی درست هتل ها و ظرفیت های گردشگری کشور، تولید محتوای خوب از ایران  و تبلیعات مفید و موثر از کشور، میسر خواهد شد.

وی به بیان انتظارات فعالان بخش گردشگری استان یزد از دولت اشاره کرد و با اشاره به اینکه فرصت خوبی داریم که از این وضعیت عبور کنیم اظهار داشت: درخواست ما از دولت اجرای برنامه های حمایتی مستقیم از این بخش برای برون رفت از وضعیت موجود و سیاست گذاری های مناسب است.
این فعال گردشگری با اشاره به اینکه ادامه وضعیت فعلی، منجر به تعدیل نیرو در این بخش می شود که برای صنعت گردشگری خوب نیست و به ضرر گردشگری است؛ یکی از اصلی‌ترین صنعت های هر کشور را صنعت گردشگری دانست که در رتبه اول سرمایه گذاری کشورهای توسعه یافته قرار دارد؛ با ورود هر گردشگر ۳۲ شغل مستقیم ایجاد میشود که باید از آن حمایت شود.

رجایی فرد به شرایط فعلی استان یزد در بخش گردشگری پس از اتفاقات اخیر اشاره کرد و گفت: آمار منتشر شده حکایت از کنسلی  ۷۰ درصد تورهای ورودی از مبدا خارج کشور به مقصد ایران و از جمله استان یزد است و این آمار ممکن است کمتر یا بیشتر نیز بشود. 

وی با این حال یادآور شد: البته برخی از تورها کنسل نشده و آنها گفتند ورود یا عدم ورود خود به کشور و استان یزد را اطلاع خواهند داد.

به گفته این فعال گردشگری استان یزد، لازم است دولت در بخش گردشگری، یارانه مناسبی منظور کند تا بخش های مختلف گردشگری استان مانند هتل ها و آژانس های مسافرتی و راهنمایان با دریافت سهمیه سوخت بتوانند خدمات بهتر و موثرتری را  به مسافران خود ارائه دهند.

۹۰ درصد سفرهای گردشگران خارجی به یزد لغو شده است

رییس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی استان یزد هم معتقد است: گردشگری، ذاتا یک صنعت پر خطر و پر ریسک است و وقتی اتفاقی رخ می دهد دومین بخش مهمی که در کشور لطمه میخورد صنعت گردشگری است و گردشگران، مقصد جایگزین پیدا می کنند، سفر خود را تغییر می دهند و یا اولین چیزی که حذف می کنند همین گردشگری است و همین عوامل، ریسک این بخش را افزایش داده است. 

"اصغر نبیل"، مسائل زیست محیطی و ارزآوری را از مزیت های بخش گردشگری دانست و در عین حال یادآور شد: این صنعت، لطمه پذیر هم است و از این رو لازم است حمایت شود، در استانی مثل یزد، صدمه ای که در این بخش رخ می دهد شدیدتر از جاههای دیگر است.

وی با بیان اینکه ایران ما با وجود نعمتها و امنیت خوبی که دارد، تبلیغاتی منفی بدی علیه آن می شود، ادامه داد: قبلا گردشگران با دید منفی به ایران می آمدند ولی وقتی وارد کشور میشدند بر خلاف تبلیغات دشمنان، شاهد امنیت خوبی بودند و شوکه میشدند و همین ها هم مبلغان خوبی برای ایران میشدند و وقتی به کشور خود بر می‌گشتند سفیرهای فرهنگی ایران بودند و می‌گفتند آنچه غربیها می گویند نیست و ایران امن است و نعمت هم فراوان است.

مدیر هتل مشیرالممالک یزد با بیان اینکه متاسفانه اتفاقات اخیر باعث لغو سفر برخی گروهها به ایران و استان یزد شد تصریح کرد: ۹۰ درصد سفرهای خارجی به مقصد استان یزد کنسل شده و حتی آنهایی که سفرشان قطعی بود خسارت دادند تا کنسل کنند چون فکر می کنند ممکن است جنگ شود و این در حالیست که کشورهایی چون ترکیه و امارات بازاریابی می کنند تا گردشگران را جذب کنند.

"نبیل" این را هم گفت که اتفاقات اخیر بر سفر مردم خود ما هم تاثیر گذاشته و مردم از پرواز می ترسند و بخشی از آنهایی که بلیط تهیه کردند هم سعی می کنند پرواز خود را لغو کنند و همه اینها صنعت گردشگری را تحت تاثیر قرار داده است.

وی اظهار امیدواری کرد دولت برای حمایت از بخش گردشگری، به واحدهای اقامتی و گردشگری فشار نیاورد و در مورد بیمه و هزینه های دیگر، رعایت حال آنها را بکند تا این صنعت همچنان روپا بماند و دوباره وارد عرصه اقتصاد شود.

وی خواسته دیگر خود از دولتمردان را تبلیغات لازم برای نشان دادن امنیت خوب کشور و مهمان نوازی مردمان این سرزمین اعلام کرد؛ زیرساخت های مملکت ما در بحث گردشگری، اشتغال زیادی ایجاد کرده که اگر حمایت نشود به سمت ورشکستگی می رود.

این فعال گردشگری استان یزد افزود: حمایت دیگر دولت این است  که جریمه وام‌ها را نگیرد، به بیمه این بخش هم کمک کند و خدمات و هزینه های برق و آب و گاز را نصف کند زیرا اگر صنعت گردشگری، حمایت نشود نابود میشود و فعالان آن هم از کرده خود پشیمان می شوند و سرمایه گذارن هم دیگر رغبتی نشان نمی دهند.

وی گفت: متاسفانه فعلا همه می دانیم که گروههای خارجی به ایران نمی آیند و پروازها لغو شده و آنها وارد ایران نمی شوند.

رزرو سفرهای خارجی به استان یزد تا خرداد سال آینده لغو شد

رییس جامعه هتلداران استان یزد و خزانه دار جامعه هتلداران کشور هم می گوید: ۸۰ درصد رزروها در استان یزد لغو شده و علاوه بر کشورهای اروپایی، حالا کشورهایی نظیر چین و مالزی هم پروازهای خود را کنسل کردند و تورهای چین و مالزی به مقصد استان یزد لغو شده است.

"سید امیرناصر طباطبایی" افزود: همانطور که با آمدن روحانی، صنعت گردشگری رونق گرفت با یک موضع گیری سیاسی و یا یک اتفاق دیگر، این صنعت تحت تاثیر قرار می گیرد چون صنعت گردشگری صنعت حساسی است.

وی با بیان اینکه تعداد تخت های هتل‌های استان یزد ۲ برابر شده اما از گردشگران خبری نیست تصریح کرد: تمام رزروهای مسافرت های خارجی به مقصد استان یزد تا خرداد سال آینده کنسل شده و این اصلا خبر خوبی نیست.

یزد جهانی، ظرفیت های گردشگری بی‌نظیری دارد

بحث‌ها در مورد کاهش شدید سفرهای خارجی به استان یزد به دنبال اتفاقات اخیر، در حالیست که یزد در کنار استان های فارس و اصفهان، شاهد بیشترین حضور گردشگر داخلی و خارجی در طول سال است.

فروردین ماه امسال و همزمان با آغاز سال نو، اقامت ۱۶ هزار و ۱۹۸ گردشگر خارجی در استان یزد به ثبت رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن ۲۷ درصد رشد داشت.

گردشگران خارجی از کشورهای اروپایی همچون آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا و سوئیس به یزد تاریخی سفر کرده بودند و این جز به دلیل تبلیغات موثر و امنیت موجود در کشور نبود.

معرفی یزد به دیگر کشورها از طریق برگزاری تورهای آشناسازی فعالان گردشگری، اپراتورها و خبرنگاران خارجی، انتشار اخبار یزد به خصوص در نشریات خارجی مانند نیویورک تایمز گویای نقش موثر تبلیغات در این حوزه است و نمایشگاه‌ هایی که در کشورهای مختلف دنیا به ویژه چین برگزار شد نیز در معرفی یزد به کشورهای بزرگ دنیا تاثیر بسیاری داشت.

گردشگری به عنوان صنعتی پاک، با بازدهی بسیار سریع مطرح است و بهره گیری از پتاسیلهای گردشگری مستلزم عزم ملی و توجه ویژه به این صنعت است.
استان یزد با یک میلیون و ۱۳۸ هزار نفر جمعیت در مرکز جغرافیایی ایران قرار دارد و دارای ۲ هزار و ۲۷۰ هکتار بافت تاریخی و ۶ هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی و فرهنگی است که از این تعداد تاکنون، یک هزار و ۸۵۰ اثر به ثبت ملی رسیده است.
با توجه به غنای یزد از لحاظ بناهای تاریخی، فرهنگی تاکنون پنج اثر استان شامل ۲۰۰ هکتار بافت تاریخی یزد، باغ های دولت آباد یزد و پهلوان پور مهریز و قنات های زارچ و حسن آباد در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
یزد نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان، در کنار استان های فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلایی گردشگری ایران، مقصد اول گردشگران خارجی و اروپایی است.
سال ۱۳۹۷، ۱۰۸ هزار ۷۱۱ گردشگر خارجی با اقامت در یزد از آثار و بناهای تاریخی استان دیدن کردند و
گذشته از سفر گردشگران خارجی، صدها هزار گردشگر داخلی سال گذشته از بناهای تاریخی، فرهنگی و چشم اندازهای طبیعی، عرصه های بیابانی و کویری استان دیدن کردند.
استان یزد با داشتن ۴۰ رشته صنایع دستی پویا، افزون بر سه هزار هنرمند فعال در این بخش دارد.
یزد با عناوینی همچون شهر بادگیرها، دارالعباده، حسینیه ایران، دوچرخه ها، شیرینی، قنات، قنوت و قناعت و آفتاب شناخته می شود.

سال گذشته به‌رغم اعمال تحریم‌ها شاهد ورود ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار گردشگر خارجی به کشور بودیم که بخش قابل توجهی از آن سهم استان یزد بود.
 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.