محمدعلی مدبر روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به بارشهای پراکنده از پنجشنبه شب در بیشتر نقاط استان افزود: افزایش ابر، وزش باد نسبتا شدید، مه گرفتگی ،کاهش دما، سرما و یخبندان از جمله پیامد این سامانه است.
وی اظهارداشت: بارش برف و باران تا یکشنبه هفته آینده برای استان پیش بینی میشود و از بعد از ظهر همین روز با خروج سامانه از استان دمای هوا کاهش قابل ملاحظه خواهد داشت.
کارشناس پیش بینی اداره کل هواشناسی یزد تصریح کرد: دمای هوا در ارتفاعات استان در این مدت تا ۱۰ درجه سلسیوس به زیر صفر می رسد.
مدبر در ادامه سردترین نقطه استان در ۲۴ ساعت گذشته را روستای « بیداخوید» تفت با هشت درجه سانتیگراد زیر صفر و گرمترین نقطه استان را شهر بافق با هشت درجه بالای صفر اعلام کرد.
استان یزد در ۲ دهه اخیر به دلیل کاهش بارندگی با پدیده خشکسالی روبروست و به همین علت تعدادی از قنات ها و چشمه ها خشک شد و سطح آب های زیرزمینی با افت شدیدی روبروست.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد نهم دی ماه جاری با بیان اینکه استان به دلیل واقع شدن در منطقه بیابانی گرم و خشک ایران از نظر منابع آبی چندان غنی نیست، گفت: همچنین از نظر کسری مخزن در میان ۳۱ استان کشور در جایگاه هفتم قرار دارد، به همین علت در حال حاضر آب شرب ۲۳۰ روستا با تانکرهای سیار تامین می شود.
محمدمهدی جوادیان زاده با بیان اینکه یزد دورههای ترسالی و خشکسالی را تجربه می کند، تصریح کرد: طی ۱۰ سال اخیر دوره های خشکسالی دوام بیشتری پیدا کرده که بر روی منابع آبی منطقه تاثیر منفی زیادی گذاشته است.
وی با اشاره به اینکه میزان پوشش برف طی پنج سال اخیر در منطقه نسبت به متوسط ۱۹ ساله حدود ۴۵ درصد کاهش یافت ، اظهار داشت: کاهش میزان و مدت ماندگاری برف موجب کاهش تغذیه منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانهها شده به گونه ای که میزان روان آب رودخانه «دهبالا» شهرستان تفت در محل ایستگاه هیدرومتری باغستان در ۱۰ سال اخیر نسبت به دراز مدت حدود ۶۷ درصد کاهش یافت،البته برداشت های غیرمجاز و ذخیره سازی های انسانی نیز در این کاهش نقش داشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد با اشاره به طرح سازگاری با کم آبی استان، ابراز امیدواری کرد که با اجرای برنامههای تعادل بخشی وضعیت سفرههای آب زیرزمینی در یک دوره پنج تا ۱۰ ساله به تعادل نزدیک شود.
محمدعلی مکرمی مدیرکل ثبت احوال یزد چندی قبل در گفت و گو با خبرنگاران جمعیت استان را یک میلیون و ۱۹۰ هزار نفر ذکر کرد.
میزان مصرف آب روزانه بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت ۱۵۰ لیتر است.در حال حاضر حدود ۸۰ درصد آب استحصالی در حوزه کشاورزی به مصرف می رسد ، کشاورزان و مسوولان استان در صدد هستند با اجرای طرح های آبیاری نوین بارانی، قطره ای و نواری(تیپ) در مصرف این ماده حیاتی صرفه جویی کنند.