احمد ترحمی بهابادی روز پنجشنبه در مراسم تجلیل از ۲۹ کتابدار، کتابخوان و فعال عرصه کتاب و کتابخوانی استان افزود: برخورد خوب باعث جذب مراجعان میشود و کتابدار نقش مهمی در جذب افراد و اقشار مختلف به کتاب و مطالعه دارد.
وی ادامه داد: سرانه مطالعه در هر جامعهای نشانه توسعه یافتگی آن است و در روند پیشرفت آن جامعه تسریع ایجاد میکند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری یزد اظهارداشت: برای افزایش و تنوع منابع کتابخانهها کتابداران میتوانند ابتکار خرج دهند و طرح اهدای کتاب را به طریقی دنبال کنند که مردم خودشان هم کمک کنند.
وی ادامه داد: کتابداران فرصت استفاده از فضای مجازی را از دست ندهند و کتاب زبان هنر، سلیقه و ذوق است و این زبان را در مجاورت ادبیات خشن و بی روح نباید خراب کرد و باید با ذوق، دیگران را به کتابخانه ها جذب کنیم.
ترحمی افزود: تغییر دکوراسیون با هزینه اندک هم امکان پذیر است و میتوان با اندکی سلیقه و ذوق با کمترین هزینه در این زمینه اقدام کرد.
وی اظهارداشت: کتابداران هرچند وقت یکبار به سراغ مسوولان استان و شهرستانها بروند و مسائل را مطرح کنند و همین مراودات باعث میشود بخشی از مشکلات و درخواستهای کتابخانه برآورده و رفع شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری یزد گفت: یکی از ملاکهای ما برای ارزیابی بخشداران و فرمانداران توجه به کتابداران و نهاد کتابخانههاست و از شما درخواست داریم ارزیابی خود را از طریق نهاد کتابخانههای استان و یا شخصا در اختیار ما قرار دهید، قطعا مورد توجه قرار خواهد گرفت.
وی در مورد نگرانی برخی از کتابداران از کاهش بودجه نهاد کتابخانههای عمومی و تعطیلی بعضی از کتابخانهها گفت: تاکنون دولت تدبیر و امید حمایتهای خوبی از بخش فرهنگی بویژه کتاب و کتابخوانی داشته است ،فکر نمیکنم در این زمینه مشکلی وجود داشته باشد اما ما در استان پیگیری لازم را خواهیم کرد که کاهش بودجه انجام نشود و مشکلی برای کتابخانهها به وجود نیاید .
همچنین مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان یزد گفت: کار در کتابخانهها فعالیتی فرهنگی و بسیار ارزشمند است و در محیط کتابخانه که محیط فرهنگی است همه اقشار مختلف حضور دارند و از آن استفاده میکنند لذا میطلبد مسوولان نگاهی ویژه به کتابخانههای عمومی داشته باشند.
رقیه دوست فاطمیها افزود: متاسفانه زمزمههایی شنیده میشود که در اعتبار نهاد کتابخانههای کشور تغییراتی حاصل شده و با کاهش بودجه مواجه خواهد شد و بنا به گفته مدیرکل نهاد کتابخانههای کشور در صورت این اتفاق بیش از هزار کتابخانه در کشور تعطیل خواهد شد لذا درخواست داریم مسوولان استان تلاش کنند همچنین از نمایندگان استان این درخواست را داریم که نگذارند این اقدام انجام شود.
وی ادامه داد: از کتابخانهها همه اقشار مختلف استفاده میکنند و در صورت تعطیلی بخش زیادی از مردم از آن محروم خواهند شد و هزینه ای که بعدا برای آسیبهای اجتماعی خواهد شد چند برابر بیشتر از هزینههای فعلی کتابخانهها خواهد بود لذادرخواست داریم مسوولان استان دغدغه های ما را پیگیری کرده و نگذارند بودجه نهاد کتابخانهها با کاهش مواجه شود.
دوست فاطمیها گفت: در رابطه با انتخاب کتابداران برتر نیز نهایت سعی و تلاش خود ر ا داشته ایم که فردی که حق او بود انتخاب شود و افرادی که همه تلاش خود را در این زمینه به کار میگیرند، مورد تشویق قرار بگیرند.
در پایان این نشست از فرماندارن شهرستان های بافق، مهریز، ابرکوه، یزد، و تفت به عنوان فرمانداران برتر نهاد کتابخانههای عمومی استان و همچنین از کتابداران برتر ، فعال ترین اعضای کتابخانه ها، خیران برتر، رییسان نهاد کتابخانه های شهرستان ها با اهدای لوح تجلیل شد.
عضویت ۱۰۷ هزار نفر در ۱۱۲ کتابخانه عمومی یزد
همچنین مدیرکل کتابخانههای عمومی یزد ۱۲ آذر ماه جاری در گفت و گو با ایرنا با اشاره به عضویت ۱۰۷ هزار نفر در کتابخانههای عمومی که بیشتر نوجوانان و جوانان هستند گفت: این استان هماکنون ۱۱۲ باب کتابخانه فعال دارد.
وی با تاکید بر توجه بیشتر خانواده ها و نهادهای فرهنگی در ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی افزود: از این تعداد ۹۹ باب وابسته به نهاد کتابخانههای عمومی، ۱۲ باب مشارکتی و یک باب کتابخانه مستقل است که در مجموع ۸۳ مورد کتابخانه شهری و ۲۹ باب کتابخانه روستایی در استان فعالیت دارد.
وی تعداد نسخه های موجود کتاب در مخزن این فضاهای فرهنگی را بیش از ۲ میلیون نسخه ذکر کرد.
دوست فاطمی ها با اشاره به برگزاری آیین ملی بزرگداشت روز «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» در یزد تصریح کرد: به دلیل برگزاری این آیین در استان، مراسم تجلیل از کتابداران و فعالان برتر کتابخوانی یزد در ۱۴ آذرماه برگزار میشود.
در حال حاضر استان یزد یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که بر اساس تازه ترین آمارها ۸۷ درصد در ۲۱ شهر و بقیه در روستاها زندگی می کنند.