دکتر علی اکبر حدادزاده روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: افرادی که در صنعت طیور فعالیت دارند ، هر سال در شروع فصل سرد سال (شهریور و مهر) نسبت به تزریق واکسن آنفلوآنزا اقدام کنند.
وی اظهارداشت: ویروس آنفلوآنزا این توانایی را دارد که در صورت ترکیب با ویروس انسانی و مرغی ، تبدیل به ویروس حادتر شود و مشکلات زیادی هم به همراه دارد بدین ترتیب افراد باید نکات بهداشتی را در مورد عدم ابتلا به این ویروس رعایت کنند.
حدادزاده تصریح کرد: اگر فردی به آنلفوآنزا انسانی مبتلا شد تا زمان بهبودی کامل به هیچ وجه با طیور ارتباط برقرار نکند.
مدیرکل دامپزشکی یزد اضافه کرد:در شرایط فعلی بیشترین دغدغه بیماری آنفلوآنزا در منطقه، نوع انسانی (H۱N۱) و شیوع آن در جامعه است که دغدغه هایی را ایجاد کرده که با ورود به موقع دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد تحت کنترل است.
گوشت مرغ عرضه شده در مراکز مجاز سالم است
همچنین مدیرکل دامپزشکی یزد ادامه داد: با توجه به عدم شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان، گوشت مرغ عرضه شده در مراکز مجاز از سلامت کامل برخوردار است.
حدادزاده به شهروندان اطمینان داد که تخم مرغ و گوشت مرغی که تحت نظارت دامپزشکی وارد چرخه مصرف می شود، بدون هرگونه بیماری است و تحت نظارت کامل کارشناسان و ناظران دامپزشکی است.
وی تصریح کرد: فرآوردههای خام دامی به ویژه گوشت قرمز و مرغ در صورتی که از مراکز مجاز و تحت نظارت دامپزشکی خریداری شود؛ دارای سلامت کامل است.
حدادزاده با تأکید بر توجه شهروندان به شناسنامه محصول عرضه شده در بازار گفت: وجود مهر و نشان درج شده بر روی فرآوردههای خام دامی، نشان دهنده نظارت دامپزشکی بر سلامت محصول و تضمین کننده کیفیت فرآورده مصرفی است لذا خرید فرآوردههای خام دامی از مراکز مجاز و مورد تأیید دامپزشکی ، تضمین کننده سلامت شهروندان و جامعه است.
وی تصریح کرد: شهروندان و مرغداران در صورت مشاهده هرگونه تلفات غیرمتعارف طیور، مراتب را از طریق سامانه ۱۵۱۲ به اداره دامپزشکی اطلاع دهند؛ تا با پیگیری به موقع از شیوع بیماری در استان جلوگیری و سلامت عمومی جامعه حفظ شود.
همچنین کارشناس بیماری های واگیردار مرکز بهداشت یزد امروز به ایرنا گفت: در حال حاضر در خصوص وضعیت بیماری آنلفوآنزا در استان نگرانی وجود ندارد و ۹۵ درصد افراد مبتلا با استراحت در منزل و خوردن مایعات و رعایت مسائل بهداشت فردی، بهبود مییابند.
مهدی یاوری افزود: افرادی که در معرض خطر هستند حتما هر سال در ابتدای شروع فصل سرما (شهریور و مهر) نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند، غالب مواردی که در کشور و استان منجر به فوت شد، افرادی هستند که دارای بیماری زمینه ای بوده یا سن بالا داشته اند.
وی تصریح کرد: میزان مرگ در آنفلوآنزای فصلی، کمتر از یک در هزار نفر است یعنی به ازای هر هزار نفری که مبتلا می شوند ممکن است یک تن در اثر عوارض شدید بیماری فوت کند.
یاوری ادامه داد: سالهای قبل در استان و کشور موارد ابتلا وجود داشته است و تعدادی نیز که جزو بیماران پرخطر بودند مانند بیماران قلبی، ریوی، کبدی، کلیوی، خونی و سالمندان بالای ۶۵ سال در اثر شدت بیماری فوت کردند برای مثال سال قبل در استان ۵۳ نفر بیمار مثبت آنفلوآنزا در استان گزارش شد که چهار مورد نیز که همگی بالای ۶۵ سال داشتند و یا با بیماری زمینه ای روبرو بودند، فوت کردند.
وی یادآور شد: بیماری آنفلوآنزا در طول تاریخ وجود داشت و هر سال در ابتدای فصل سرد انتظار بروز موارد جدید آن وجود دارد و این بیماری می تواند افرادی را که ایمن نیستند مبتلا کند و خاصیت ویروس این است که می تواند هر چهار یا پنج سال یکبار به صورت اپیدمیک (همه گیر) درآید.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد پیشتر گفته بود: از ابتدای سال ۹۸ تاکنون یکهزار و ۱۶۸ بیمار مشکوک به آنفلوآنزا در استان شناسایی شد که از این تعداد ۵۰۲ نفر بستری شدند.
محمدرضا دهقانی با اشاره به سرمای زودهنگام و بحران این بیماری تصریح کرد: موج آنفلوآنزا تا ۱۰-۱۵ روز دیگر کاهش می یابد.
بر اساس گزارش رسمی در سال جاری پنج نفر جان خود را از دست دادند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی یزد مهرماه پارسال گفته بود: ۳۴ هزار تن گوشت مرغ مازاد بر مصرف این منطقه به بازار استانهای فارس، کرمان و سیستان و بلوچستان عرضه میشود.
نادر سلیم، اظهار داشت: سالانه ۵۸ هزار تن گوشت مرغ در استان تولید و به بازار مصرف عرضه میشود.
وی تعداد واحدهای پرورش مرغ گوشتی استان را ۹۲۵ مورد ذکر کرد و افزود: این مقدار گوشت از ۴۹۵ واحد پرورش مرغ گوشتی فعال تولید میشود.
این مسئول سرانه مصرف گوشت مرغ استان را ۲۷.۱ کیلوگرم و نیاز استان را ۲۷ هزار و ۱۰۰تن ذکر کرد.