حمید مشتاقیان روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این واحدها شامل ۲ باب اقامتگاه های سنتی مجموعه تاریخی و گردشگری «تیجرد» و خانه بیرونی تاریخی آقازاده ، سه واحد سفره خانه سنتی ، سه واحد هم پارک طبیعت گردی مجتمع گردشگری و مرکز تفریحی سرگرمی گردشگری است.
وی با تاکید بر حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی در زمینه گردشگری ، اظهار کرد: مرمت خانههای تاریخی هزینه زیادی دارد و حجم سرمایهگذاری بخش خصوصی در زمینه پروژه ها گردشگری در دست ساخت افزون بر ۵۰۰ میلیارد ریال است.
مشتاقیان بیان کرد: با بهرهبرداری از این پروژه ها که بیشتر در مناطق شهری و روستایی بخش مرکزی ابرکوه قرار دارد ، زمینه اشتغال ۱۸۰ نفر فراهم می شود.
این مسوول همچنین تصریح کرد: پنج واحد بومگردی هم اکنون در دست احیا و مرمت است که برای آنها ۱۵ میلیارد ریال تسهیلات و بودجه اختصاص داده شده است.
وی از اقبال گردشگران داخلی و خارجی نسبت به استفاده از خانههای بوم گردی در زمان سفر و اقامت در ابرکوه خبر داد و تاکیدکرد: این فضاها علاوه بر اینکه زمینه مناسبی برای رونق گردشگری دارد ، در رشد و توسعه شهرستان بسیار تاثیرگذار است.
این مسوول میراث فرهنگی ابرکوه همچنین اظهار کرد: این شهرستان هم اکنون دارای ۱۵ واحد اقامتگاه بومگردی ، سنتی ، سفرخانه سنتی و مجتمع بین راهی است.
مشتاقیان یادآور شد :این شهرستان از ظرفیت های بسیار بالایی در حوزه گردشگری برخوردار است و در سال ۱۳۹۵ توسط هیات دولت به عنوان یکی از ۱۴ شهر نمونه گردشگری در میان هزار و ۲۴۰ شهر که دارای شهرداری است، انتخاب شد.
به گفته وی، این شهرستان ۴۰۰ اثر تاریخی و طبیعی شناخته شده دارد ، که تاکنون ۱۶۰ اثر آن در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
ابرکوه در مثلث طلایی گردشگری استان های یزد ، فارس و اصفهان قرار دارد و مقصد بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی است و گردشگری یکی از محورهای مهم توسعه شهرستان انتخاب شد.
سه اثر طبیعی، منزلگاه امام رضا (ع)، مجموعه قلعه تیجرد، خانههای قدیمی، قلعههای تاریخی، مسجد جامع و کوه گنبد عالی از جمله آثار تاریخی و طبیعی شاخص منطقه است.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفر ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد و در مسیر جاده اصلی یزد - شیراز قرار دارد و فاصله این شهر تا شیراز ۳۰۰ کیلومتر و تا اصفهان ۲۸۰ کیلومتر است.