مجتبی جوهری روز شنبه در حاشیه سفر به یزد در گفت و گو با ایرنا افزود: برای استعدادیابی و دانش‌افزایی آنها در استان‌ها برنامه‌های دقیق علمی با همکاری مربیان مجرب و استعدادیاب‌ها صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: در سال‌جاری برای شناسایی استعدادهای پهلوانی و زورخانه‌ای کشور بر اساس یک برنامه مدون و تقویم اجرایی اقدام‌های مناسبی توسط این فدراسیون با همکاری هیات‌های استانی انجام شد.

این مسئول اظهار داشت: در این خصوص تاکنون در ۹ استان برحسب ضرورت با حضور افراد مستعد زیر نظر مربیان مجرب دوره‌های بازآموزی و آماده‌سازی بخصوص در رده‌های نونهالان ، نوجوانان و جوانان برگزار شد.

جوهری اظهار داشت: جذب دانش‌آموزان به زورخانه‌ها با همکاری آموزش و پرورش و پیگیری فدراسیون از جمله برنامه‌های محوری است که باید این موضوع مهم همچنان ادامه داشته باشد.

وی تاکید کرد: همکاری و همراهی خانواده‌ها در ترویج و گسترش ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای زمینه‌ساز توسعه این ورزش دینی و ملی را فراهم می‌کند و باید تقویت شود.

رییس فدراسیون ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای همچنین به اهمیت نقش رسانه‌های گروهی در انعکاس اخبار و گزارش فعالیت‌های این رشته در کشور تاکید کرد.

جوهری از یزد به عنوان یک استان موفق در ورزش پهلوانی یاد کرد که در سال‌های اخیر اقدام‌های بسیار خوبی در ابعاد مختلف انجام شده است.

حدود چهار هزار نفر از علاقه‌مندان به این ورزش اصیل ایرانی در رده‌های مختلف سنی در استان یزد سازماندهی شدند که از این تعداد ۲ هزار و ۷۰۰ نفر از بیمه ورزشی برخوردارند.

یزد از لحاظ تعداد ورزشکاران بیمه شده و ثبت مشخصات باستانی‌کاران در سامانه فدراسیون در میان ۳۱ استان در جایگاه نخست قرار دارد.

ورزش باستانی یزد از لحاظ جایگاه ملی بعد از کردستان و خراسان رضوی در مکان سوم قرار دارد که برای جذب مخاطب و گسترش آن بیش از همه به فرهنگ‌سازی، تأمین زیرساخت‌ها و برنامه‌ریزی نیاز است.

این رشته که همراه با ارزش‌های معنوی است، نقش مهمی در جذب نوجوانان و جوانان و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و در مقابله با جنگ نرم دشمنان دارد با توسعه این رشته باید فعالیت‌های بیشتری برای جذب جوانان و نوجوانان انجام شود.

ورزش پهلوانی شامل میل گرفتن، پا زدن، سنگ گرفتن، چرخ زدن، میل بازی و شیرین کاری بین پاست.

در یزد کودک چهار ساله تا پیرمرد ۸۰ ساله در این رشته فعالیت دارد و ۷۰ درصد فعالان ورزش‌های پهلوانی استان یزد را جوانان تشکیل می‌دهند.

استان یزد ۴۸ هیأت ورزشی و افزون بر ۷۵ هزار بیمه شده زیر پوشش در رشته‌های مختلف دارد، جمعیت استان در سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۹۵، یک میلیون و ۱۳۸ هزار نفر بود.

          

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.