غلامرضا جعفری در جمع فعالان ورزش بومیمحلی یزد افزود: با همکاری هیاتها در راستای بهره وری بالا، توانمندی جامعه مولد با یک رویکرد همگانی و با اولویت همگانی کردن ورزش، تثبیت ارتقای جایگاه ورزشی و انسجامی که میتوانیم از طریق ورزش در بین اقوام بوجود بیاوریم اقدام میشود.
وی اظهار داشت: فدراسیون تمام تلاش خود را برای توسعه و گسترش ورزش و زیرساختها در روستاها بکار بسته و موفقیتهای بدست آمده حاصل تلاش و سختکوشی هیاتهای استانی و اعضای هیات در نقاط مختلف بوده است.
به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی ادارهکل ورزش و جوانان یزد، جعفری خاطر نشان کرد: این فدراسیون در تلاش است با تجهیز خانههای ورزش روستایی، با ساماندهی به امور ورزش روستاها نسبت به حمایت لازم از استعدادهای نخبه برنامهریزی لازم را صورت دهد.
وی افزود: بحث همگانی کردن ورزش در فدراسیون ورزشهای روستایی از نگاه من اولویت دارد بر ورزش قهرمانی و لازمه اجرای آن ، زیرساختهای مناسب است که سعی شده تا با ایجاد و تجهیز خانههای ورزش روستایی ، مردم را به ورزشکردن ترغیب کنیم.
رئیس فدراسیون ورزشهای روستایی و بازیهای بومیمحلی خاطر نشان کرد:نگرش حاکم بر سیاستها و برنامههای ما با یک رویکرد علمی پیش میرود زیرا قرارمان این نیست، چون ورزش روستایی است و ورزش سنتی و بازیهای بومی و محلی است فقط به تشریح چشم انداز، سیاستها و برنامهها بپردازیم.
جعفری با اعلام اینکه احیا و ترویج ارزشهای فرهنگی در قالب بازیهای بومی و محلی تجلی پیدا میکند بیان داشت: معرفی فرهنگ ارزشی ایرانی در دنیا یکی از اهداف اصلی ما در عرصه بینالملل است و یکی از مهمترین بحثهایی که ما دنبال میکنیم موضوع احیا و ترویج بازیهای سنتی است.
در یزد همانند استان های دیگر بازی های بومیمحلی بسیاری وجود دارد که به مهمترین آنها می توان به لی لی بازی ، دوزپا ، گانیه ، چوب کلی ، چوب کشی ، دال پلان ، تیر و کمون ، یک گل ، ۲ گل ، خروس جنگی و غیره ...اشاره کرد.
استان یزد ۴۸ هیات ورزشی و ۷۵ هزار ورزشکار بیمه شده دارد.
۸۷ درصد یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت استان در شهرها و بقیه در روستاها و آبادی ها زندگی می کنند.
از مجموع جمعیت استان حدود ۶ هزار نفر عشایر هستند که عمدتا در شهرستان های ابرکوه و خاتم مستقر هستند.