مهدی عبدالحسین زاده عصر جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا متوسط تولید در واحد سطح را ۵.۵ کیلوگرم محصول خشک ذکر کرد.
وی با توجه به توزیع ۷۰ تن پیاز بین زعفران کاران در سال جاری اظهارداشت: ۳۵ هکتار به سطح زیرکشت این محصول افزوده شد .
مدیر جهادکشاورزی بهاباد تصریح کرد: با توجه به کم آبخواه بودن این گیاه و ارزآوری بالایی که دارد زمینه اشتغال خوبی در روستاهای شهرستان ایجاد شده است.
عبدالحسین زاده ادامه داد: کشت زعفران با توجه به نیاز کم به آب با استقبال کشاورزان روبرو شد و این مدیریت با تامین کود شیمیایی و ریزمغذیهای مورد نیاز، استفاده از روشهای نوین آبیاری، مبارزه با علفهای هرز، جلوگیری از چرای دام در مزارع و ارائه راهنمایی و توصیههای فنی از زعفران کاران حمایت میکند.
مدیر جهادکشاورزی بهاباد افزود:با توجه به معیشت مبتنی بر کشت زعفران در روستاهای بخش آسفیچ و تاثیر آن بر فعالیت های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مردم ،ثبت میراث فرهنگی این محصول می تواند منجر به برندسازی زعفران ،رونق تولید و اشتغال پایدار شود.
وی عنوان کرد: در بازه زمانی جشنواره نشست تخصصی با حضور مسئولان استان یزد و وزارتخانه و بهره برداران زعفران برگزار ، مشکلات و چالش های زعفران بهاباد بررسی و ارائه طریق می شود.
همچنین محمد باقری بخشدار آسفیچ تصریح کرد: دهیاران در توسعه روستاها نقش بنیادی و اساسی دارند و باید نسبت به توانمندی ها، استعدادها و ظرفیت ها شناخت کامل داشته باشند و با اولویت بندی برای رفع مشکلات روستاها برنامه ریزی کنند.
وی از دهیاران و اعضای شوراهای این بخش خواست تا مشکلات و همچنین برنامه های مدون خود را در جهت توسعه و پیشرفت روستا ارائه کنند .
باقری افزود: دهیاران در تمامی اقدامات خود قانون را سرلوحه کارشان قرار دهند و علی الخصوص در مواردی که مربوط به قسمت های مالی و اعتباری است« مر» قانون را رعایت کنند.
بخشدار آسفیچ با توجه به برگزاری جشنواره زعفران بهاباد از اعضای شوراها و دهیاران خواست خانه های بوم گردی منطقه برای اقامت تورهای گردشگری تا اول آذر ماه آماده باشد.
باقری افزود: ۲۰ آبان با حضور مسئولان کشوری و استانی جشن « شکرانه » برداشت محصول زعفران از مزارع آسفیچ ، همراه با افتتاح غرفه های نمایشگاه جانبی، برنامه های شاد و چوب بازی محلی و ... پیش بینی شده است.
جشنواره زعفران با همکاری بخشداری آسفیچ ، مدیریت جهادکشاورزی ، اداره میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی و فرمانداری بهاباد برگزار میشود .
مرکز شهرستان ۲۰ هزار نفری بهاباد در فاصله ۲۰۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر یزد قرار دارد.
اختصاص ۸۵۰ هکتار از اراضی استان یزد به کشت زعفران
رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد مردادماه امسال نیز با تشریح ویژگی های محصول زعفران و کم آبخواه بودن و ارزش افزوده بالای آن، گفت: زعفران تولیدی استان به دلیل شرایط آب و هوایی و خاک مناسب از کیفیت بالایی برخوردار است و یزد رتبه ششم تولید این محصول را در کشور داراست.
سیدجمال سجادی پور بابیان اینکه ۲ هزار و ۷۶۰ کیلو زعفران در استان تولید میشود، افزود: امسال با افزایش ۱۰۴ هکتار به مجموع زیرکشت زعفران ، سطح زیرکشت آن به ۸۵۰ هکتار افزایش مییابد و میزان برداشت این محصول به حدود سه هزار کیلوگرم افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه در هر هکتار از مزارع زعفران حدود ۲۵ نفر اشتغالزایی ایجاد میشود، اظهار کرد: بیشترین سطح زیرکشت این محصول در استان یزد در شهرستانهای بهاباد، بافق، مهریز و ابرکوه قرار دارد.
وی با بیان اینکه زمان آبیاری این محصول در پاییز است و در مقایسه با سایر محصولات به آب کمتری نیاز دارد، یادآور شد: با توجه به تبعات خشکسالی و کمآبی در راستای اجرای طرح تغییر الگوی کاشت محصول، هرساله به سطح زیر کشت زعفران در استان افزوده میشود.
سجادی پور اضافه کرد: زعفران از جمله گیاهان کم آبخواه با بازدهی هفتساله است که برای بازدهی مجدد باید پس از هفت سال پیاز گیاه را جابهجا کرد.
وی از فعالیت حدود چهار هزار کشاورز استان در تولید زعفران خبرداد و یادآور شد: درآمد عمده مردم برخی مناطق استان از جمله ابرکوه، خاتم و بهاباد از طریق کشاورزی تأمین میشود، لذا تغییر الگوی کاشت محصولات، توسعه کاشت گیاه زعفران و گیاهان دارویی به کشاورزان توصیه میشود