مجاهد کرباسی روز سهشنبه در بازدید معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری و جمعی از مسئولان محلی از این بازارچه و مرکز آموزش افزود: ایجاد فضایسبز و تامین آب مورد نیاز برای ایجاد محیطی پرنشاط برای بازدیدکنندگان ضروری است.
وی ادامه داد: تامین روشنایی مناسب فضای بیرونی محل از دیگر نیازهای مرکز آموزش و بازارچه صنایعدستی است که همت و همکاری مسئولان را طلب میکند.
این مسئول فرهنگی شهرستان اظهارداشت: ساماندهی مسیر دسترسی مردم و گردشگران به محل بخشی از نیازهای اساسی این محل محسوب میشود.
به گفته کرباسی حضور و همکاری بخشهای فرهنگی شهر برای بازدید بیشتر مجموعه نقش مهمی در معرفی آن به دیگران دارد.
در بازارچه صنایع دستی و در غرفههای مختلف آثاری از هنرمندان رشتههای سبدبافی، چاقوسازی، سنگتراشی، گیوهدوزی، ترکهبافی، تنورسازی، تراشسنگهای قیمتی و قلمزنی عرضه شده است.
تاکنون رشتههای صنایع دستی چاقوسازی، سنگ تراشی و ترکه بافی شهرستان در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
صنایع دستی نوعی محصول است که در آن لوازم تزئینی و کاربردی تنها با استفاده از دست یا ابزار ساده ساخته شود، معمولاً این کلمه به روشهای سنتی تولید کالا اطلاق میشود. لوازمی که به صورت تولید انبوه و یا با ماشین آلات مختلف ساخته شوند جزو صنایع دستی نیستند.
بدون شک این آثار با معرفی فرهنگ و آداب و رسوم هر منطقه، نقش مهمی در ایجاد اشتغال و تولید پایدار و توسعه دارد و باید بیش از گذشته برای احیای آن تلاش شود.
مهریز که بنای اولیه آن را به مهرنگار دختر انوشیروان ساسانی به قبل از اسلام نسبت میدهند ۶۰۰ اثر تاریخی و فرهنگی دارد که تاکنون ۱۰۰ مورد آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.