علیرضا علیزاده روزیکشنبه در گفت و گو با ایرنا بدون اشاره به تعداد ناشنوا و کمشنوای شناسایی شده افزود: این طرح با همکاری مهدهای کودک و با هدف جلوگیری از کمشنوایی و ناشنوایی اجرا شده است.
وی ادامه داد: شرکت کودکان در طرح رایگان است و بر حسب نیاز ادامه دارد و تمام کودکان زیرپوشش مهدهای شهرستان از خدمات پیشبینی شده استفاده کردند .
علیزاده از والدین کودکان خواست تعامل لازم را با مهدهای کودک برای تداوم طرح مورد نیاز داشته باشند.
وی با بیان اینکه بسیاری از معلولیتها قابل پیشگیری است از اجرای طرحهای مختلفی نظیر مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج ، بارداری و غربالگری گفتاری و شنوایی نام برد و ابراز امیدواری کرد که با حمایت مسئولان و خانوادهها اهداف مورد نظر محقق شود.
هماکنون ۲۵ مهدکودک در مهریز فعالیت دارد که از این تعداد ۹ باب آن در روستاها فعال است، مرکز این شهرستان ۵۵ هزار نفری در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
معاون امور توانبخشی اداره کل بهزیستی یزد چندی قبل تعداد معلولان استان را ۴۹ هزار نفر بیان کرد و گفت: هفت هزار نفر از این تعداد معادل ۱۴ درصد را معلولان ناشنوا و کمشنوا تشکیل می دهند.
محمدحسین غنیمت افزود: از مجموع معلولان ناشنوا و کمشنوا سه هزار و ۵۰۰ نفر دارای پرونده و از خدمات این نهاد به طور مستقیم بهره مند هستند.
وی با بیان اینکه بقیه همه به صورت غیرمستقیم از خدمات بهزیستی برخوردارند، اظهار کرد: کمک هزینه کاشت حلزون، آموزش ناشنوایان ، ارائه سمعک، کمک هزینه تحصیلی از جمله خدمات برای افراد ناشنوا و کم شنواست.
غنیمت، تعداد مراکز روزانه خانواده و کودک کم شنوا و ناشنوای استان را سه مرکز اعلام و خاطرنشان کرد: در این مراکز به کودکان ناشنوا و کم شنوا خدمات آموزشی ، توانبخشی و تربیت شنیداری ارائه میشود.
هم اکنون ۲۵ هزار و ۲۰۰ معلول در بهزیستی استان یزد پرونده دارند و از خدمات آن بهرهمند هستند.
۴۰ درصد معلولان استان یزد جسمی حرکتی، ۲۷ درصد ذهنی و بقیه دارای معلولیت شنوایی، بینایی و دیگر معلولیتها هستند.
حدود ۱۰ تا ۱۲درصد افراد هر جامعهای به نوعی دچار یک یا چند معلولیت هستند.
استان یزد یک میلیون و ۱۳۸هزار نفر جمعیت دارد.
آمارهای سازمان بهزیستی نشان می دهد که سه تا چهار درصد نوزادانی که متولد می شوند به نوعی از کم شنوایی و یا ناشنوایی مبتلا هستند.
۷۵۳۶/ ۲۰۴۷