" عباس سلطانیان" یکشنبه شب در نشست شورای آموزش و پرورش استان یزد افزود: در استان یزد، بیش از ۶۳ درصد دانشآموزان در دوره دوم متوسطه و بقیه در شاخههای مهارتی، فنی وحرفه ای و کار و دانش مشغول به تحصیل هستند که این رقم ۲ درصد از میانگین کشوری بالاتر و برای رسیدن به شاخص تعیین شده قابل قبول است.
وی تصریح کرد: لازم است دانش آموزان این استان در شاخه نظری برای انتخاب رشتههای مهارتی توجیه شوند؛ در استان یزد ۳۸ درصد در رشته ادبیات و علوم انسانی، ۴۲ درصد در رشته های علوم تجربی، ۱۷ درصد در رشتههای ریاضی و فقط ۲.۷ درصد در رشتههای مهارتی تحصیل می کنند که قابل تامل است.
سلطانیان گفت: استان یزد در بسیاری از شاخص ها جزو استان های نخست کشور است و این قابل تقدیر می باشد.
وی در ادامه از ورود ۱۴ میلیون و ۶۵۰ هزار دانشآموز در سال تحصیلی جدید به مدارس کشور خبر داد و اضافه کرد: اجرای کامل سند تحول بنیادین آموزش و پرورش از مهمترین برنامه های امسال این وزارتخانه است.
این مسوول افزود: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در زمینه مطالعه و تحصیل دانش اموزان در رشته ریاضی، متاسفانه این رشته در استان یزد هم ضعیف است که باید در این زمینه برنامه ریزی شود تا رشته ریاضی مورد توجه بیشتر باشد.
سلطانیان به وضعیت کودکان بازمانده از تحصیل هم اشاره کرد و گفت: استان یزد در سال تحصیلی ۹۷-۹۶ ، ۹۲.۶۲ درصد افراد لازمالتعلیم استان را جذب کرد که در این زمینه رتبه اول کشور را کسب کرده و در سال تحصیلی گذشته هم با آمار ۹۱/۳۴ درصد، همچنان رتبه نخست کشور را دارد.
وی تاکید کرد: از مشکلات دیگری که باید توسط مسوولان آموزش و پروش این استان پیگیری شود این است که در شاخه های نظری، آمار تحصیل دانش اموزان پسر ۸۹.۹۲ درصد است که باید بررسی شود چرا این آمار نسبت به دختران کمتر است و چه عواملی در آن دخالت دارد که پسران در رشته نظری ادامه تحصیل نمی دهند و ترک تحصیل می کنند.
استاندار یزد هم گفت: متاسفانه کنکورمحوری در فعالیت های آموزشی این استان پر رنگ شده و حرفه آموزی، کمتر به آن توجه می شود ؛ لازم است در کنار فعالیت های درسی به فعالیت های دینی و فرهنگی دانش اموزان هم توجه شود.
امسال ۲۶۸ هزار دانش اموز استان یزد در ۱۱ هزار کلاس و ۲۱۶۰ مدرسه تحصیل می کنند.
۷۵۳۲/ ۶۱۹۷