توجه به زنان یکی از مهمترین دستاوردهای نظام اسلامی است که بسیار هم مورد تاکید دولت آقای روحانی است و با اختصاص پست‌های مدیریتی به زنان جامعه می‌توان از توان این افراد در دستگاه‌های مختلف اجرایی استفاده کرد.

معصومه ابتکار معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده پیش از این اعلام کرده بود، در برنامه ششم توسعه تا سال ۱۴۰۰ خورشیدی باید ۳۰ درصد پست‌های مدیریتی در اختیار بانوان کشور قرار گیرد.

وی اظهار داشت: حضور زنان در پست‌های مدیریتی از جمله موضوعاتی است که دولت از همان ابتدا با جدیت دنبال آن بود.
وی یادآور شد: ۲۷ درصد بانوان از تحصیلات دانشگاهی برخوردار هستند، در خصوص واگذاری مسئولیت‌های مدیریتی تاکنون به آنها توجه لازم نشده است در حالی که بانوان ایران بارها نشان دادند در این عرصه چیزی کمتر از آقایان ندارند.

 به گفته ابتکار تاکنون ۲۶ درصد پست‌های مدیریتی کشور به بانوان واگذار شده است ، امیدواریم تا پایان برنامه ششم توسعه این عدد به ۳۰ درصد افزایش یابد.

بدین ترتیب بانوان توانمند و فرهیخته با حضور و مشارکت در عرصه‌های مختلف می‌توانند در مدیریت جامعه تاثیرگذار باشند،کسب هویت مستقل و بهبود وضعیت رشد اجتماعی به واسطه قرار گرفتن زنان در پست‌های مدیریتی به دلیل آگاهی از نیازهای آنها می‌تواند تاثیر بسزایی در نهاد خانواده و در نهایت جامعه داشته باشد.

در چارچوب معرفی بانوان موفق در پست مدیرکلی استان به همت کانون کارآفرینی یزد و انجمن صنفی خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری و با همکاری دفتر امور بانوان و خانواده استانداری روز یکشنبه نشستی با حضور ۶ نفر آنها در خصوص تجاربشان برگزار و موفقیت‌های خود را توضیح دادند.

توجه ویژه دولت تدبیر و امید به انتصاب بانوان 

به گفته مدیرکل بانوان و خانواده استانداری یزد ،جایگاه مدیریتی و اجتماعی زنان در دولت تدبیر و امید ارتقا یافت و زمینه برای شکوفایی توانمندی‌های بانوان فراهم شده است.

فاطمه دانش یزدی افزود: زن، محور خانواده است بانوان نه تنها در خانواده بلکه در جامعه نیز نقش موثر و تعیین‌ کننده‌ای دارند.

وی با اشاره به  ظرفیت و شناسایی بانوان و تقویت خودباوری در میان آنها تصریح کرد:  بانوان استان، سال‌های اخیر در عرصه‌های مختلف حضور چشمگیری پیدا کرده‌اند،معرفی موفقیت آنها می‌تواند روحیه خودباوری و انگیزه بخشی را در قشرهای مختلف به ویژه بانوان ایجاد کند.

دانش یزدی ادامه داد: ظرفیت‌های زیادی در حوزه بانوان استان وجود دارد که تاکنون به نوعی نادیده گرفته شده که باید به صورت ویژه به آن پرداخته شود.

همراهی خانواده رمز موفقیت یک زن

مدیرکل سابق میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری یزد در ادمه به بخشی از زندگی خود اشاره کرد و گفت: به رشته تاریخ علاقه زیادی داشت، خانواده‌ دوست داشت، رشته  تجربی و در آینده در رشته پزشکی تحصیل کند، که به دلیل علاقه‌ای که به علوم انسانی داشت،در دانشگاه 

رشته تاریخ را انتخاب کرد.

دانش یزدی با اشاره به همراهی همسرش در زندگی شخصی افزود: سعی دارد کارها را به خوبی انجام دهد و از تجارب دیگران هم استفاده کند.

اعتماد به نفس رمز موفقیت

 همچنین معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری یزد رمز موفقیت خود و ورود به دستگاه دولتی را تلاش و اعتماد به نفس دانست و گفت: دانشآموز کوشایی بود، و در آموزن سراسری دانشگاه‌ها رتبه ۴۴ را کسب کرد.

اکرم فداکار افزود: با توجه به اینکه شرایط تحصیل در دانشگاه صنعت شریف برایش امکان پذیر بود، به  دلایلی در یزد به تحصیل پرداخت و پس از فارغ التحصیلی در سازمان مدیریت برنامه ریزی استان و سپس در استانداری یزد مشغول به کار شد.

وی خاطرنشان کرد: در این مدت  تلاش کرد تا امور محوله را به بهترین نحو انجام دهد.

وی ادامه داد: سهم بانوان مدیر در دوره استانداری آقای طالبی از ۱۲ به ۱۷ درصد رسید که رشد خوبی دارد، هرچند با ۳۰ درصد مطالبه ریاست جمهوری فاصله دارد.

تلاش و توجه به خانواده‌ کلید موفقیت

همچنین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد به موفقیت‏‌های تحصیلی خود اشاره کرد و گفت: در دوران تحصیل دانش آموز ممتازی بود و برای دستابی به خواسته‌های خود از هیچ تلاشی دریغ نکرده است.

زهرا طباطبایی افزود: در دوران دانشگاه با وجود داشتن سه فرزند به تحصیل ادامه داد و در برخی مواقع به خاطر فرزندانش بسیاری از سختی‌ها را تحمل کرد.

وی خاطرنشان کرد: همیشه همراه و همگام فرزندانش بود، برای پیشرفت باید خانواده را تقویت کرد و نباید اجازه داد بنیان خانواده تضعیف شود.

طباطبایی که تنها مدیر زن واحدهای استانی دانشگاه آزاد اسلامی کشور است در ادامه گفت: برای حضور بیشتر بانوان در عرصه‌های مدیریتی باید به توانایی آنها اعتماد وجود داشته باشد.

انجام کارها به بهترین نحو

همچنین مدیرکل دفتر برنامه ریزی، نوسازی و تحول اداری استانداری یزد با اشاره به برخی 

مشکلات خود در زمان تحصیل گفت: بدون هرگونه رانتی جذب بدنه دولت شد و راز موفقیت خود را انجام امور به نحو مطلوب برشمرد .

افسانه شهابی پور افزود: با تلاش و کوشش خود به موفقیت دست یافت، زیرا خواستن ، 

توانستن است.

عشق و انگیزه کلید واژه بانوان در پست‌های مدیریتی

همچنین مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد در ادامه این نشست عشق، انگیزه، علاقه و سختکوشی را کلید واژه مشترک بانوان مدیر استان بیان کرد و گفت: گاهی موفقیت‌ها  در قالب تحصیل و گاهی در قالب مدیریت نمود پیدا می‌کند.

فخرالسادات خامسی هامانه افزود: هرچند علاقه‌ای به فعالیت در عرصه‌های مدیریتی نداشت و بیشتر فعالیت‌های آموزشی را دنبال می‌کرد، برای تدریس به دانشکده حضرت رقیه (س) یزد مراجعه کرد، چون واحدهای درسی آماده نبود، پست معاونت را پذیرفت و بعد از مدتی با توجه به تغییر و تحول به مدیریت این مرکز منصوب و بعد هم در استانداری مشغول به کار شد.

وی رمز موفقیت خود را پشتکار و جدیت دانست و گفت: مدیر خوب باید همواره سعی کند در تمام امور حتی در حوزه وظایف همسرداری و فرزندپروری موفق باشد.

وی تاکید کرد: سعی دارد، مدیر خوبی باشد،همچنین در خانواده به خوبی مدیریت کند البته همسرش همیشه کمک حال اوست.

کارشناس خوب و متعهد بودم

همچنین مدیرکل حفاظت محیط زیست یزد از یکسال قبل عهده دار این مسئولیت شد، گفت: 

در مقطع کارشناسی محیط زیست تحصیل کرد و بدون آزمون از طریق استعدادهای درخشان در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری به تحصیل ادامه داد.

نیره پورملائی افزود: در حوزه محیط زیست سعی کرده است، همواره کارشناس متعهدی باشد طوری که همیشه زبانزد مدیران مجموعه خود بود.

وی به همراهی همسر و فرزندش در امور اشاره کرد و یادآور شد: هیچگاه اعتقادی به موضوع جنسیت به عنوان شرط تصدی امور ندارد بلکه براین باور هست که ملاک اصلی در این رابطه رعایت شایسته‌سالاری و صلاحیت افراد است و سعی دارد از ظرفیت بانوان در این اداره کل استفاده کند و هم اکنون ۲ معاون فنی و اداری و مالی اداره کل توسط ۲ بانوی توانمند مدیریت می‌شود.

استان یزد بر پایه سرشماری آبان سال ۱۳۹۵، یک میلیون و ۱۳۸ هزار نفر جمعیت دارد که ۸۵  درصد در ۲۱ شهر و بقیه در روستاها ،آبادی‌ها و مناطق عشایری زندگی می‌کنند.

۲۰۸۸/ ۲۰۴۷

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.