محمدعلی طالبی در این نشست که با حضور مدیران و خبرنگاران رسانه های محلی و سراسری استان یزد برگزار شد، افزود: این استان پس از استانهای تهران و البرز در رده بالاترین استانهای مهاجرپذیر کشور قراردارد و این مسئله باعث ایجاد چالشهایی در مسیر برنامهریزی شده و مسائلی مانند بیکاری را در یزد افزایش می دهد.
وی ادامه داد: بر اساس آمارهای رسمی اعلام شده نرخ بیکاری استان یزد در سال جاری نسبت به سال گذشته ۲.۸ درصد کاهش یافته و به ۱۲.۸ درصد رسیده که با برنامههایی که در دست اجراست، پیش بینی می شود تا پایان سال نرخ بیکاری استان به زیر ۱۰ درصد برسد.
طالبی در خصوص سیاستهای مدیریت استان در حمایت از صنایع و بخش تولید گفت: در ارتباط با این حوزه اولویت در حمایت از صنایع و واحدهایی است که زمینه ایجاد اشتغال برای نیروهای تحصیلکرده بومی استان را فراهم می سازند.
استاندار یزد تصریح کرد: باوجود شرایط سخت اقتصادی برای دولت و مردم، تمام تلاش مسئولان استان بر این بوده تا از تمامی ظرفیتهای موجود برای ارتقاء شاخصهای استان استفاده شود و در این مسیر توسعه متوازن استان با اولویت توجه بیشتر به اجرای طرحها و تخصیص اعتبارات مناطق کمتر توسعه یافته از محوری ترین برنامه ها بوده است.
سهمیه ۲۵۰ میلیون متر مکعبی از طرح انتقال آب دریای عمان به استان یزد
طالبی همچنین از تخصیص سهمیه ۲۵۰ میلیون مترمکعبی آب به استان یزد از طرح انتقال آب دریای عمان خبرداد و گفت: این طرح در مرحله انتخاب سرمایه گذار است و اقدامات اولیه برای تامین زمین محل ساخت آب شیرین کن این طرح در سواحل دریای عمان در دست پیگیری است.
وی ابراز امیدواری کرد با تشکیل کنسرسیومی برای این طرح، عملیات اجرایی آن تا قبل از پایان امسال آغاز شود و افزود: با توجه به اینکه هدف اصلی اجرای این طرح تامین آب برای بخش تولید و هزینه تامین آب در آن بالاست، لذا به طرح هایی که از نظر صرفه اقتصادی ظرفیتهای لازم را داشته باشند، از این منبع اختصاص خواهد یافت.
طالبی همچنین از برطرف شدن اختلافات موجود در زمینه اجرای طرح خط دوم انتقال آب به یزد خبرداد و ابراز امیدواری کرد این طرح نیز با تامین اعتبار لازم در مسیر اجرا قرار گیرد.
استاندار یزد توجه به مسائل زیست محیطی را از دیگر رویکردهای استان در زمینه ارتقاء شاخصهای این حوزه بیان کرد و یادآور شد: نشستهای متعددی برای رفع آلودگی واحدهای آلاینده صورت گرفته و گامهای موثری در یک سال اخیر در این زمینه در استان برداشته شده است.
پاسخگویی از شاخصهای اصلی ارزیابی مدیران
طالبی در خصوص شاخصهای ارزیابی مدیران گفت: بر اساس الگوی حکمرانی خوب شفافیت، کارآمدی و پاسخگویی از مهمترین شاخصهای ارزیابی مدیران استان محسوب می شود و با توجه به اهمیت پاسخگویی ۵۰ امتیاز ارزیابی به صورت مستقیم و غیرمستقیم به مقوله پاسخگویی بازمی گردد.
وی ادامه داد: تلاش مدیریت استان بر آن است تا مدیرانی به عنوان برتر معرفی شوند که انتخاب آنان با دیدگاههای مردم و رسانهها همنوایی داشته باشد و رضایتمندی بالایی را در این زمینه از شهروندان و افکار عمومی کسب کرده باشند که در این راستا سامانه گزارش دهی الکترونیک به شهروندان و افکار عمومی در خصوص اقدامات انجام شده بزودی در استان ایجاد می شود.
استاندار یزد همچنین در خصوص پرسشی درباره ایجاد مهمانشهر برای اتباع بیگانه در استان توضیح داد: این طرح با اما و اگرهایی همراه شده و روی ایجاد آن بحث وجود دارد، لذا به شهرداری پیشنهاد شده طرحهایی که قابلیت اجرا دارد، را ارائه کند تا در این زمینه تصمیم گیری شود.
میزبانی یزد از اجلاس پیرغلامان حسینی
طالبی همچنین از برگزاری هفدهمین اجلاس بین المللی پیرغلامان حسینی در هفته جاری به میزبانی استان یزد خبرداد و گفت: این اجلاس با حضور ۷۰۰ مهمان داخلی و خارجی از روز چهارشنبه ۶ شهریور در میبد آغاز و کارگروه ها و نشستهای تخصصی آن به صورت همزمان در پنج نقطه استان برگزار می شود.
وی یادآور شد: تمامی هزینههای این اجلاس بین المللی از سوی خیران و هیاتهای مذهبی تامین شده و از اعتبارات دولتی در این زمینه هزینه نشده است.
در این نشست تعدادی از صاحبان امتیاز و خبرنگاران استان یزد پرسشهایی در خصوص مسائل استان مطرح و پیشنهاداتی را برای کاهش برخی از مشکلات استان ارائه کردند.
استاندار یزد نیز در این نشست برای برگزاری نشستهای تخصصی هم اندیشی ماهیانه با اصحاب رسانه به منظور بررسی دقیق مشکلات و ظرفیتهای مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی استان اعلام آمادگی کرد.
۶۰۱۴/