برخی شهروندان ابرکوهی در گفت و گو با گزارشگر ایرنا  گفتند: بخش قابل توجهی از سبد غذایی شهروندان را به دلیل گرانی گوشت قرمز و ماهی، گوشت مرغ تشکیل می دهد و در یک هفته اخیر فقدان مرغ در مراکز عرضه این ماده غذایی در ابرکوه برای مردم مشکل ساز شده و در مراجعه به فروشگاه‌های عرضه مرغ با یخچال‌های خالی فروشندگان مواجه می‌شویم.

یکی از شهروندان به ایرنا گفت: درحالی که قیمت مصوب مرغ  ۱۲هزار و ۹۰۰ تومان از سوی  ستاد تنظیم بازار اعلام شده اما حتی با قیمت‌های بالاتر از  ۱۴ هزار تومان نیز این ماده غذایی در این شهرستان وجود ندارد.

تولید گوشت مرغ در یزد مازاد بر نیاز استان است

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در خصوص وضعیت کمبود گوشت مرغ در استان به خبرنگار ایرنا گفت: نیمی از گوشت تولیدی مرغ در استان یزد مازاد بر نیاز استان است و به سایر مناطق کشور صادر می شود.

سیدجمال سجادی پور بابیان اینکه در استان یزد هزار واحد تولید مرغ گوشتی تاسیس شده، خاطر نشان کرد: برخی واحدهای فعال، سالانه ۶۰ هزار تن گوشت مرغ تولید و وارد بازار مصرف می کنند .

وی بیان اینکه روزانه افزون بر ۹ تن گوشت مرغ در استان یزد مصرف می شود، خاطرنشان کرد: ماهیانه افزون بر  ۲هزار و ۲۰۰تن مرغ در استان یزد مصرف می شود و این در حالی که تولید ماهیانه این ماده غذایی در استان حدود پنج هزارتن است.

سجادی پور تصریح کرد: کمبود مرغ دربرخی شهرستان‌های استان مانند ابرکوه به دلیل بالا بودن قیمت آن در برخی استان‌های هم جوار است که باعث می شود تولیدات این ماده به جای عرضه در این شهرستان‌ها به خارج از استان صادر شود.

سجادی پور اضافه کرد: در خرداد ماه امسال ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه جوجه وارد چرخه واحدهای پرورش مرغ گوشتی استان یزد شده است و امروز این میزان جوجه تبدیل به مرغ و در واحدهای تولیدی شده است .

۱۷ واحد پرورش مرغ درابرکوه فعال است

مسئول امور دام جهاد کشاورزی ابرکوه هم می گوید: ۶۵ واحد تولید مرغ گوشتی در این شهرستان با ظرفیت یک میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه در هردوره ایجاد شده است.

جواد شمس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد برخی از آنها در سال فعال هستند اما از فروردین امسال تا کنون ۱۷ واحد آنها فعال بوده که برای پرورش ۸۰۰ هزار قطعه جوجه اقدام کرده‌اند.

نرخ مرغ تنظیم بازار ۱۲هزار ۹۰۰تومان  

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت ابرکوه نیز در گفت‌ وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اداره صمت نظارت بر قیمت ستاد تنظیم بازار را به عهده دارد و دراین زمینه ستاد تنظیم بازار مرغ را به قیمت هر کیلو ۱۲هزار ۹۰۰تومان نرخ گذاری کرده است. 

سیدمسعود میرحسینی افزود:  با وجود قیمت گذاری انجام شده، کشتارگاه یزد ، مرغ را به قیمت مصوب به واحدهای صنفی مرغ در شهرستان ابرکوه تحویل نمی دهد .

وی  بیان کرد:  برای واحدهای صنفی با توجه به کرایه حمل و هزینه توزیع بایستی حداقل در هر کیلو ۵۰۰ تومان سود در نظر گرفته شود، که در این صورت نمی توانند مرغ را با نرخ کیلویی ۱۲هزار و۹۰۰ تومان به مشتریان عرضه کنند.

یکی از فروشندگان مرغ در ابرکوه به ایرنا گفت: کمبود مرغ حدود یک ماه است که در این شهرستان افزایش یافته ولی حدود یک هفته است که واحدهای صنفی، به دلیل به صرفه نبودن با توجه به قیمت‌ مصوب مرغ توزیع نکرده‌اند.

علی نداف افزود:  ستاد تنظیم بازار قیمت ۱۲هزار و۹۰۰تومان را مصوب کرده که باید مرغ به قیمت ۱۲هزار و ۴۰۰تومان به دست مراکز عرضه برسد تا آنها با قیمت مصوب به مردم عرضه کنند اما هم اکنون این ماده غذایی با قیمتی بالاتر از نرخ مصوب در اختیار مراکز عرضه قرار می گیرد .

شهروندان ابرکوهی کماکان در انتظار رفع مشکل از سوی مسئولان هستند، تا در استانی که میزان تولید مرغ دوبرابر نیاز بازار مصرف است، این ماده غذایی با قیمتی متعارف در اختیار آنان قرار گیرد.

مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در۱۴۰کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد. 

۷۵۴۰/ ۶۰۱۴/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.