مدیر بهزیستی شهرستان یزد با اشاره به شناسایی و پیگیری موضوعات مرتبط به بروز و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در طرح مانا، گفت: می‌توان مشکلات مربوط به تحصیل، مهد کودک‌ها و مدارس، فضای آموزشی، تفریحی و ورزشی را نیز مشمول این طرح کرد .

به گزارش ایسنا – منطقه یزد، «ناصر صباغ‌زادگان» در بخشی از مراسم اختتامیه طرح مانا در یزد که در محله قاسم‌آباد برگزار شد، اظهار کرد: تجربه نشان داده است زمانی که محلات مجری طرح‌های پیشگیرانه باشند، موفقیت طرح نیز بیشتر است و اولویت‌های محله در این طرح مشخص می‌شود .

وی از اهیمت نقش دانش‏آموزان و نوجوانان در اجرای چنین طرح‌هایی یاد کرد و گفت: دانش‏آموزان به عنوان پایه‌های اصلی این طرح‌ها و با حمایت و کمک تسهیل‌گران و مربیان نقش موثری در موفقیت این طرح‌ها ایفا می‌کنند و از جانب این قشر، معضل‌ها و مشکلات شناسایی می‌شود .

وی افزود: زمانی که طرح‌هایی در راستای پیگشیری و کنترل آسیب‌ها و مشلات جامعه ارائه شود، می‌تواند برای آن‌ها راهکار ارائه و در راستای تحقق این راهکارها نیز گام برداشت .

این مسئول به فراگیرشدن این طرح در قالب رسیدگی به موضوعات مرتبط به آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت: این طرح می تواند به موضوعات دیگری که در بروز و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی نقش دارند نیز بپردازد به طوری که می‌توان مشکلات مربوط به تحصیل، مهد کودک‌ها و مدارس، فضای آموزشی، تفریحی و ورزشی را نیز مشمول این طرح کرد؛ هر چند که بهزیستی متولی رسیدگی به مشکلات خارج از طرح مانا نباشد .

وی رفع تمام مشکلات و عوامل تاثیرگذار بر بروز آسیب‌های اجتماعی بویژه اعتیاد، طلاق و اقدام به خودکشی را نیازمند پافشاری مردم محلی و فعالان در این طرح عنوان کرد و گفت: در برخی از محلات آسیب‌های اجتماعی مختلفی پررنگ‌تر هستند که باید منشاء محلی این نوع اسیب‌ها را شناسایی کرد.

وی افزود: از طرفی آموزش مهارت‌هایی مانند حل مسئله هم یکی از چالش‌ها و مشکلات فعلی است که باید از دوران کودکی به فرزندان آموخته شود.

مح لات مشکلات را شناسایی کنند

«فاطمه محمدی» کارشناس پیشگیری از آسیب‏های اجتماعی بهزیستی و دبیر برگزاری طرح ملی مانا در استان نیز با اشاره به این که محلات باید نسبت به شناسایی مشکلات محلی دست بکار شوند، گفت: از آنجایی که آموزش مهارت‌های زندگی از پایگاه‌های سلامت به مراکز مشاوره به منظور تسهیل زوجین در برخورداری از خدمات مشاوره‌ای و تکالیف روانشناختی منتقل شده است، باید مردم محلی در صورت مشاهده و احساس نیاز به این مسئله با بهزیستی همکاری کنند .

وی از همراهی پایگاه‏های سلامت، والدین و تسهیل‏گران در این طرح تقدیر کرد و یاداور شد: در صورت نیاز به برگزاری هرگونه دوره و کلاس آموزشی در راستای کاهش، مدیریت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بهزیستی همکاری لازم را با محلات خواهد داشت .

محله قاسم آباد پایلوت موفق طرح مانا

«ثریا مهرجو» رییس موسسه خیریه نسیم رحمت نیز در حاشیه این مراسم در گفت وگو با خبرنگار ایسنا – منطقه یزد، با اشاره به مشارکت جوانان یزد در طرح ملی مانای سازمان بهزیستی، اظهار کرد: این طرح در رابطه با مشکلات و مسائل خانواده و آسیب های اجتماعی است که در محلات اجرا می‌شود .

وی برگزاری این طرح در 11 جلسه به عنوان پایلوت منطقه در محله قاسم آباد را با استقبال جوانان و نوجوانان این محله و خانواده‌های آن‌ها عنوان کرد و گفت: در این کلاس‌ها جوانان و نوجوانان به صورت گروه‌بندی شده طرح هایی را با موضوعات مذکور نوشته و تدوین کردند که در نهایت مجموع این برنامه‌های تابستانه به هشت طرح با موضوعات خانواده، محله و اجتماع منتج شد .

وی این مراسم اختتامیه را به منظور گردآمدن خانواده ها، هیات امنای محله و مسئولان عنوان کرد و افزود: این طرح‌ها به نقل از نوجوانان و جوانان محله به عنوان طراحان بیان خواهد شد تا در صورت ممکن اجرا شود .

این مسئول به دیده شدن مشکلات عمده ای چون کمبودهای فضای تفریحی، آموزشی و حتی مشاوره در این طرح‌ها اشاره کرد و گفت: در این طرح‌ها، مشکلات گسترده‌تری حتی در سطح شهر و استان نیز دیده و طرح‌هایی نسبت به ان‌ها ارائه شد .

گفتنی است، مانا مخفف طرح مشارک‌های اجتماعی نوجوانان ایران است که به عنوان برنامه ای در اوقات فراغت تابستان با همکاری جوامع محلی اجرا می‌شود .



انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.