رییس خانه صنعت، معدن و تجارت استان یزد از برگزاری مراسم گرامیداشت روز صنعت با تجلیل از 29 واحد صنعتی نمونه و کافرمایان حامی کارگران خبر داد.

به گزارش ایسنا – منطقه یزد، «سید علی اکبر کلانتر» امروز در جمع خبرنگاران با گرامیداشت روز صنعت مصادف با دهم تیرماه جاری، اظهار کرد:  به همین مناسبت مراسم گرامیداشت روز صنعت نیز در روز هیجدهم تیرماه با حضور مسئولان کشوری و استانی در مجموعه سیب و نار برگزار می‎شود.

وی با اشاره به برنامه‎‎های این مراسم گرامیداشت، گفت: در این مراسم از ۲۴ واحد صنعتی نمونه و برای اولین بار از قریب پنج کارفرمای نمونه استان که در سال گذشته به نوعی حامی کارگران خود بودند، تجلیل خواهد شد.

به گفته کلانتر، امسال یک بانوی کار آفرین، یک پیشکسوت عرصه صنعت و معدن، یکی از صادر کنندگان برتر استان، طرح‌های نمونه صنعتی، یک کارآفرین جوان، مکتشف نمونه استان در بخش معدن و همچنین واحد‌های نمونه دانش بنیان در میان تجلیل شدگان خواهند بود.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این که خانه صمت استان یزد متشکل از 15 انجمن تخصصی صنایع همگن در استان است، گفت: خوشبختانه در سال های اخیر تعامل خوبی بین مجموعه حاکمیت با بخش خصوصی جهت رفع مشکلات تولید اتفاق افتاده است به نحوی که تمام روسای انجمن های تخصصی صنایع استان به عنوان اعضای این خانه با حضور در نشست‎های ستاد اقتصاد مقاومتی استان ضمن طرح مشکلات، پیگیر رفع فعالان حوزه خود هستند.

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت استان همچنین عنوان کرد: در راستای پیگیری مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی نیز کمیته پایشی در استان به دبیری خانه صنعت و معدن استان شکل گرفته که با برگزاری جلسات هفتگی پیگیر مطالبات تولیدکنندگان براساس مصوبه ستاد اقتصاد مقاومتی استان است.

وی با بیان این که تنها در سال گذشته قریب 290 مصوبه ستاد راهبردی اقتصاد مقاومتی استان در موضوعات مختلف حتی مسائل غیرمرتبط با خانه صمت به کمیته پایش مصوبات جهت پیگیری ارائه شده است، تصریح کرد: تقریباً نیمی از این مصوبات اجرا شده و برخی نیز به مرحله اجرا در نیامده به دلیل غیرقابل اجرا بودن آنها به خاطر لزوم تصمیم گیری در سطوح مجلس یا هیات دولت بوده که گزارش آنها به ستاد ارائه شده تا پیشنهاداتی برای رفع آنها به تهران ارسال شود.

وی گفت: پیشنهاد خانه صمت در مورد همکاری دستگاه‎‎های اجرایی برای تحقق مصوبات ستاد این بوده که دستگاه‎های نمونه در این حوزه تجلیل و بدترین دستگاه‏های اجرایی در این رابطه توبیخ و نواقص آنها در ارزیابی عملکرد دستگاه‎های اجرایی لحاظ شود.

وی گفت: البته مشکلات حوزه صنعت بسیار است که گاهاً منجر به تعطیلی این واحدها نیز می‎‎شود ولی برخی از این مسائل نیز ارتباطی با تحریم‎های اقتصادی ندارد و بسیاری از آن‌ها به دلیل سهل انگاری‎ها و کج کاری های مدیریتی است.

کلانتر با بیان این که در حوزه مالیاتی برخلاف بسیاری از کشورها در ایران بیشترین فشار بر بخش تولید تحمیل می‎شود نه ثروت، از پیگیری برای رفع این مشکل و دریافت عادلانه مالیات در سطح کشور خبر داد.

وی همچنین خاطر نشان کرد: این که کالای تولیدی یزدی ها با برند سایر کشور‌ها عرضه می‏شود نیز یک مشکل فرهنگی است که در این راستا درصدد راه اندازی کمپینی مبنی بر این که خرید هر کالای تولیدی در یزد مانع بیکاری یک یزدی می‎شود با همکاری رسانه‏‏ها هستیم.

وی همچنین اظهار کرد: اکنون ۴۰۰ واحد تولیدی استان دارای برند هستیم و دستگاه‌های دولتی موظف هستند نیاز‌های خود را از آن‌ها تامین کنند .

وی با تاکید بر این که واحد‌های صنعتی در خط مقدم جنگ اقتصادی هستند، یکی از مشکلات اصلی واحد‌های
صنعتی را تامین مواد اولیه با منشا خارجی خواند و گفت: متاسفانه نیازهای ارزی صنایع کشورمان از چند کشور خاص تامین می‎شود ولی هزینه تبدیل ارز در داخل کشور زیاد و برای صنایع مشکل ساز است که در این باره پیشنهاد دادیم تا با همکاری خانه صمت و اتحادیه های تولیدکنندگان تبدیل ارز در همان کشورها صورت گیرد.

وی از دیگر مشکلات در بخش صادرات را هزینه‎های بالای حمل و نقل عنوان کرد و افزود: هزینه‎های بالای تولید منجر به بالا رفتن قیمت تمام شده تولیدات داخلی و غیر رقابت‎پذیری آنها می‏شود.

وی گفت: اگر چه در حال حاضر نوسانات ارزی منجر به غیرصرفه شدن واردات کالاهای خارجی شده ولی در صورت بالا رفتن قیمت کالاهای داخلی امکان به صرفه شدن واردات و خسارت به تولیدکنندگان داخلی وجود دارد که باید مانع آن شد.

وی با گلایه از عملکرد و سیاستگذاری‎های بانک ها، گفت: تا قبل از دهه 80 بخش صنعت و معدن محل معیشت بسیاری از یزدی ها بود ولی با عملکرد نامناسب بانک ها سرمایه‎ها به سمت خرید املاک و مستغلات رفت و در اوائل دهه 90 نیز با افزایش سود بانک‎ها سرمایه‏های مردم به سمت سپرده گذاری بانک‎ها و نزول خواری که بدون ریسک و مالیات بود، سوق یافت در حالی که باید به سمت سرمایه گذاری در تولید هدایت می‏شد.

رییس خانه صمت استان در مورد سند آمایش استان نیز اظهار کرد: معتقدیم به رغم نواقص و کاستی‎های این سند و انتقاداتی که بر آن وارد است، باید آن را نهایی و اجرایی کرد و در حین اجرا نواقص آن را مرتفع کرد چرا که یکی از مشکلات کشورمان بی توجهی به مسائل نظری در صنعت است.

کلانتر به عدم توجه به شایسته سالاری در تصدی امور اشاره کرد و گفت: در حالی که بالاترین مقام در کشورمان طی 20 سال گذشته بر اهتمام به حوزه اقتصاد کشورمان تاکید دارد هنور هم شاهد کسانی در راس امور هستیم که در حوزه اقتصادی خبره نیستند در حالی که حتی در انتخاب نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز باید به این مهم توجه داشت.

 


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.