برای عبور از این تحریم ها و کاهش آثار آن باید تدابیری اندیشیده شود و به اعتقاد آنان توجه به بخش خصوصی، مردمی کردن اقتصاد و فاصله گرفتن از اقتصاد دولتی در کاهش اثرات تحریم ها موثر است .
تجربه برجام ثابت کرد تنها راهکار موثر برای مقابله با تحریم‌های اقتصادی دشمنان تکیه بر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و بهره‌برداری از توان داخلی و بومی است.
از جمله اقدامات دیگری که می تواند ما را از تحریم ها عبور دهد؛ افزایش بنیه اقتصادی، حذف قوانین دست و پاگیر از پای اقتصاد و برداشتن موانع داخلی بر سر راه تولید و محیط کسب و کار است.
همچنین کالای قاچاق از جمله موانع اقتصاد و سدی در برابر تولیدات داخلی کشور است و علاوه بر تخریب اقتصاد داخلی، یکی از اصلی‌ترین دلایل رکود اقتصادی در کشور است.
در واقع بخشی از رکود فعلی بازارهای داخلی ناشی از قاچاق و واردات بی رویه کالاهای مصرفی است و اگر دولت بتواند از حجم قاچاق بکاهد، به همان نسبت تقاضا برای ارز در بازار کاهش یافته و بازار برای فروش کالاهای داخلی فراهم می شود.
کنترل بازار ارز، سکه و طلا نیز می تواند موجب ثبات بازار شود؛ چراکه نوسان آن که بخشی از آن به جو روانی جامعه ارتباط دارد بر قیمت دیگر کالاها و خدمات اثر گذاشته و گرانی و تورم را منجر می شود.
ظرفیت های اقتصادی داخلی، عرصه های معدنی و منابع زیرزمینی از دیگر ظرفیت‌ها برای مقابله با تحریم‌هاست، البته در این خصوص باید با فاصله گرفتن از خام فروشی و فرآوری محصول خام و تکیه بر ارزش افزوده آن به ارز آوری بیشتر دست یافت.
گذشته از اتخاذ برنامه هایی برای مقابله با تحریم ها، لازم است موضع گیری ها و تصمیمات برجامی مقامات ارشد کشور در برهه زمانی فعلی مورد توجه قرار گیرد؛ چرا که این تصمیمات بر اساس مصالح و منافع ملی اتخاذ شده است.
مهلت 60 روزه ایران به اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی عضو برجام از جمله مواردی است که باید از سوی مردم و مسئولان حمایت شود و تجربه ثابت کرد هرجا ما مواضع قاطع و قدرتمندانه ای در مقابل زیاده خواهی های ابرقدرت ها داشته ایم آنها از مواضع خود عقب نشینی کرده اند.
6198/ 2047/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.