به گزارش ایرنا، این میهمان ناخوانده هر از گاهی با مختل کردن زندگی روزمره مردم، خسارت هایی را به بخش های مختلف وارد می کند.
با توجه به اینکه بخش ندوشن قطب دامداری استان یزد است؛ توفان همواره زیان هایی را به بخش کشاورزی، دامداری و مراتع منطقه وارد می کند و به گفته کارشناسان علاوه بر آن سبب از بین رفتن پوشش گیاهی، گرد و غبار حاصل از آن موجب آلودگی پوشش گیاهی عرصه های طبیعی می شود.
این در حالی است که مراتع ندوشن از پوشش گیاهی بالایی برخوردار هست و گونه های مختلف گیاهان دارویی از جمله زیره سیاه، آنغوزه، آویشن، رازیانه، خارشتر، پونه، زرشک کوهی، اسفند، شیرین بیان، گون، ختمی، چای وحشی، بابونه و غیره در آن می روید.
همچنین بر اساس نظریه پزشکی، گرد و خاک حاصل از تند باد و توفان موجب بروز بسیاری از بیماری ها به خصوص آسم و آلرژی، عفونت دستگاه تنفسی، ریوی و اختلال تنفسی، مشکل قلبی و غیره در انسان می شود و تاثیر سوئی بر سلامتی انسان و بروز بیماری‌ها دارد.
توفان و تند باد در ندوشن به تازگی بیش از آنکه مشکل موقتی باشد به معضلی تبدیل شد، لازم است برای عبور از این بحران زیست محیطی، از سوی متولیان امر چاره ای اندیشیده شود.
با توجه به قرار گرفتن ندوشن در میان دره ، کوه، عرصه های بیابانی و مسطح بودن بخشی هایی از منطقه مشرف به شهر و وجود تپه های شنی و ماسه ای در منطقه بالادست و وارد آمدن خسارت به منازل اقدام اساسی در این زمینه ضروری است.
به گفته شماری از مردم ندوشن باید تدابیر لازم برای مهار و یا کاهش خسارت ناشی از توفان از سوی مسئولان اتخاذ شود و برخی کارشناسان نیز معتقدند می توان با اقداماتی از جمله ایجاد نوار سبز و گسترش پوشش گیاهی در اراضی شنی و ماسه ای منطقه تا حدود زیادی این خسارت ها را کاهش داد.
با توجه به اقلیم این منطقه کویری، خشک و بیابانی بودن آن، ندوشن در معرض بادهای موسمی و توفان هایی از سمت شمال غرب به جنوب شرق از اصفهان به سمت استان کرمان قرار دارد.
ندوشن با بیش از پنج هزار نفر جمعیت در 80 کیلومتری شمال غرب مرکز استان یزد قرار دارد.
6198/ 2047/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.