به گزارش ایرنا، آنها امروز یکشنبه با حضور در برابر ساختمان استانداری یزد، اعلام کردند که فعالیت های معدنی آسیب جدی به محیط زیست منطقه وارد کرده است و باید تعطیل شود.
روستائیان بر این عقیده هستند: استخراج سنگ از معدن تراورتن مشکلات عدیده ای را برای ساکنان و محیط زیست منطقه بوجود آورده است.
حدود 60خانوار ساکن روستای کردآباد تفت هستند و شغل اغلب آنها کشاورزی و دامپروری است.
نماینده شهرستان های تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی اردیبهشت 1397 در نشستی با اعضای شورا و مردم این روستا، صدور بی رویه مجوز در بخش معدن را مبارزه با طبیعت دانست و گفت: دولت برای اشتغال زایی مجوزی صادر کرد، اگر فردی نتواند از طریق کشاورزی و دامپروری امرار معاش کند با کار در معادن هزینه های زندگانی خود را تامین کند.
کمال دهقانی فیروزآبادی افزود: به نظر می رسد نظارت دولت به خصوص وزارت صنعت، معدن و تجارت در بخش معادن کم است و بررسی اینکه افرادی که مجوز گرفته اند آیا طبق مجوز عمل کردند یا نه، ضروری است.
وی تصریح کرد: باید قراردادها بازنگری وبررسی شود و معدنی که در نزدیکی روستا در نظر گرفته شد اگر به مرحله اکتشاف نرسید مجوز صادره لغو و اگر به اکتشاف رسید به جایی دیگر منتقل شود و چنانچه حق و حقوقی از معدن دار ضایع شده جبران شود.
محمدرضا آخوندی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری یزد اسفند 1397 گفته بود: در دوره‌های گذشته بهره برداران و فعالان بخش معدن خسارت‌های زیادی به عرصه های طبیعی استان وارد کردند، که برای جبران خسارت ها ، باید حداقل 972 میلیارد تومان بودجه صرف شود.
شهرستان تفت یکی از مناطق خوش آب و هوای استان یزد است، مرکز آن در 20 کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
این منطقه از لحاظ معدنی خصوصا سنگ های ساختمانی غنی است.
یزد با یک میلیارد و 800 میلیون تن از لحاظ ذخیره مواد معدنی دومین استانی معدنی کشور و از لحاظ تنوع اندیس‌های معدنی در جایگاه نخست قرار دارد که هم‌اکنون حدود 11 هزار نفر در این بخش اشتغال دارند.
7532/ 2047/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.