به گزارش ایرنا سید کامران میرمعینی روز چهارشنبه در آیین اختتامیه بیست و نهمین جشنواره فرهنگی و اجتماعی دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان کشور در یزد افزود: زیرا، در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش از معلم به مثابه مربی یادشده است.
وی اظهار داشت: در این سند به امور تربیتی شامل اعتقادی و عبادی ،هنری و زیبا شناختی ،زیستی و بدنی، اقتصادی و حرفه ای، سیاسی و اجتماعی و علمی اشاره شده است.
وی تصریح کرد: این امور به این معناست که معلم برای حضور در کلاس درس نیاز به ویژگی های خاصی دارد ، حضورش صرفا در علم و دانش خلاصه نمی شود.
میرمعینی ویژگی معلم شایسته را به مثلث طلایی تعبیر کرد و اظهار داشت: یک ضلع آن علم و تخصص و دانش ، ضلع دیگر آن رفتار ، شخصیت و ضلع آخر آن توانمندی های ویژه ، مهارت و روش است.
وی تعداد دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان سراسر کشور را 50 هزار نفر بیان کرد.
همچنین مدیر امور پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان یزد اظهار داشت: جشنواره فرهنگی و اجتماعی دانشجو معلمان کشور به مدت 2 روز در بخش های ادبی ، پژوهشی و نرم افزار در 11 رشته با شعار« افتخار به گذشته ، امید به آینده»، برگزار شد.
منصور دهقان منشادی افزود: بخش ادبی شامل قصه گویی، نمایشنامه نویسی، سخنوری، شعر، داستان نویسی و فیلمنامه نویسی، بخش پژوهشی و نرم افزار هم در رشته های مقاله نویسی، تلخیص کتاب، تولید نرم افزار، تولید اپلیکیشن و کانال شبکه مجازی قرآنی بود.
وی خاطرنشان کرد: در بخش های یادشده 297 اثر به دبیرخانه جشنواره شامل 60 اثر پژوهشی ، 177 اثر ادبی و 60 اثر هم در حوزه نرم افزار دریافت شد.
مدیر امور پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان یزد افزود: از میان آثار رسیده 108 اثر منتخب توسط هیات دواران برگزیده شد که این آثار مجددا مورد بازبینی قرار گرفت و در نهایت از هر رشته پنج دانشجو خواهر و پنج دانشجوی برادر به عنوان رتبه های برگزیده اول تا پنجم جشنواره معرفی شدند.
دهقان منشادی زمینه سازی برای اعتلای علمی، هنری و فرهنگی با تاکید بر بخش های 6 گانه تعلیم و تربیت را هدف برگزاری جشنواره بیان کرد .
وی تعداد دانشجو معلمان یزد را 2 هزار و 100 نفر اعلام کرد و گفت: آنها در 2 پردیس و یک مرکز وابسته به دانشگاه مشغول تحصیل هستند.
دهقان منشادی اضافه کرد: دانشجو معلمان همانند دانش آموزان استان مایه افتخار هستند و در بسیاری مسابقات علمی حائز رتبه برتر شدند.
در بیست و نهمین جشنواره فرهنگی و اجتماعی دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان در یزد 16 اثر حائز رتبه اول ، 18 اثر رتبه دوم و همین تعداد حائز رتبه سوم ، 10 اثر رتبه چهارم و پنج اثر هم پنجم و 135 اثر هم شایسته تقدیر شناخته شد و از نفرهای برگزیده با اهدای لوح تجلیل شد.
تاریخچه تأسیس مراکز تربیت‌معلم به سال 1317 در یزد می رسد که در این مدت افراد بسیاری دانش‌آموخته شدند و به جامعه تعلیم و تربیت کشور و استان خدمات زیادی ارائه کردند.
تربیت‌معلم در دهه 80 مغفول ماند که خلأ نبود نیروهای ماهر و معلم متخصص در جامعه مشهود بود، اما دوباره دانشگاه فرهنگیان در استان ها ازجمله یزد از سال 91 راه اندازی شد.
دانشگاه فرهنگیان از سال 1297 هجری شمسی در ایران با عنوان « دارالمعلمان» تاسیس شد و در طول یک قرن تغییر نام داد، اما سیاست اصلی آن که تربیت‌معلم است تغییر نکرد.
در حال حاضر حدود 100 هزار دانشجو در 68 واحد دانشگاهی استان یزد تحصیل می‌کنند.
استان یزد بر پایه سرشماری آبان ماه سال 1395، یک‌میلیون و 138 هزار نفر جمعیت دارد که 85 درصد در 21 شهر و بقیه در روستاها و آبادی‌ها زندگی می‌کنند.
2088/ 2047/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.