به گزارش ایرنا محسن صادقیان عصر پنجشنبه در شورای هماهنگی مدیریت برهان استان افزود: هر موقع بارندگی در استان رخ می دهد با مشکل آبگرفتگی روبه‌رو می شویم که نیاز است هر چه سریعتر این مشکل اصلاح شود.
وی خاطر نشان کرد: شهرداری باید از همان لحظه نخست بارندگی با تمام تجهیزات و امکانات در نقاط یاد شده حضور یابد تا از آبگرفتگی جلوگیری شود.
صادقیان با بیان اینکه بارش در روزهای شنبه تا دوشنبه هفته آینده در کل استان رخ می دهد افزود: تمامی دستگاه های خدمت رسان و اعضای ستاد بحران استان باید رای مقابله با بحران احتمالی، آماده باشند.
وی بابیان اینکه دهیاران ، آشنایی و اطلاعات خوبی درباره منطقه خود دارند افزود: نتایج این حضور در زمان جاری شدن سیل در برخی شهرستان‌ها دیده و از سوی دیگر تجارب خوبی کسب و نتیجه برخی تلاش دستگاه‌ها در زمان بحران و سیل دیده شد.
صادقیان بر بازدید از بندهای خاکی ، سیل بندها ، گواراب ها ، سد و بندهای توسط مدیران مربوطه تاکید کرد و گفت: اگر در زمان بارش آنها نیاز به تخلیه و آبگیری مجدد داشت اقدام کنید.
معاون استاندار یزد با اشاره به احتمال وزش باد و طوفان در استان بر جمع آوری داربست ها و بنرهای سطح شهر برای جلوگیری از خطرات احتمالی تاکید کرد.

** پیش بینی بارش های قابل ملاحظه برای استان
همچنین مدیرکل هواشناسی استان یزد با اشاره به ورود سامانه بارشی به استان از روز شنبه گفت: بارش های قابل ملاحظه ای برای استان پیش بینی شده است .
رضا برهانی افزود: احتمال بارش به میزان 50 تا 60 میلی متر در برخی از نقاط استان پیش بینی شده که این بارش ها توام با رعد و برق خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: طبق برآوردها در ابرکوه 10 تا 15 ،خاتم 40 ، تفت 50 تا 60 ، مهریز 40 تا 50 ، اردکان 50 تا 60 و بافق و بهاباد هم 50 تا 60 میلی متر باران پیش بینی می‌شود.
مدیرکل هواشناسی استان یزد افزود: در شهر یزد 10 تا 20 میلی متر باران برآورد شده اما با توجه به ماهیت بارش‌ها امکان تغییر بارش‌ها وجود خواهد داشت.

** شهر یزد فاقد سیسم جمع آوری آب های سطحی است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب یزد هم در این نشست گفت: خوشبختانه در بارندگی اخیر ، هیچ گونه خسارتی به تاسیسات این شرکت وارد نشد.
علی اسلامی افزود: متاسفانه شهر یزد فاقد سیستم جمع آوری آب های سطحی است که در زمان بارندگی تفربیا همه آب باران به سیستم فاضلاب هدایت می شود در صورتیکه این سیستم برای آب سطحی طراحی نشده و حجم عبور آب از این سیستم مشخص است.
وی خاطر نشان کرد: در روزهای بارندگی های اخیر، میزان ورودی تصفیه خانه از متوسط 300 لیتر در ثانیه به یکهزار لیتر افزایش پیدا کرد که موجب پس زدگی فاضلاب در شهر و برخی مشکلات دیگر شد.
اسلامی افزود: البته این مشکل بیشتر در قسمت خیابان های ایرانشهر، دهم فرودین و بخشی از مطهری وجود دارد و علت آن این است که دو نقطه انتقال فاضلاب در سه راه حکیمیان به هم متصل می شوند و میزان آب عبوری بیش از حد ظرفیت است.

**مهار 75درصد بارندگی ها
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای یزد هم در این نشست با اعلام تبخیر سالانه سه هزار و 500 میلیمتری آب در این استان گفت: تنها 10 تا 15 درصد آب در سفره های زیر زمینی ذخیره می شود.
محمدمهدی جوادیان زاده به بارندگی فروردین ماه در استان اشاره کرد و گفت: 35 میلیون متر مکعب حجم سیلابی در استان ایجاد شد که 75 درصد آنها توسط بندهای تغذیه مصنوعی مهار شد.
وی تعداد رودخانه های استان را 2 هزار و 800 رودخانه بیان کرد و افزود: اکثر این رودخانه خشک هستند و روان آبی در آنها وجود ندارد و فقط رودخانه های باغستان ده بالا ، فخر آباد و دره منشاد به ترتیب تقربیا 1.1 ، 1.2 و پنجم صدم متر مکعب بر ثانیه، دبی دارد.
مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان هم گفت: در بارندگی اخیر بسیاری ساباط ها ، خانه تاریخی و آب انبارها تخریب یا با مشکل روبرو شدند.
مصطفی فاطمی افزود: بسیاری روان آب ها به دیوارهای خشت وگلی آسیب وارد کرد البته برای بارندگی هفته آینده توسط نیروهای این اداره کل اقداماتی انجام شد اما با توجه به اینکه وسعت بافت تاریخی یزد حدود 6 هزار هکتار است از فرمانداران و مسوولان شهرستان های می خواهیم به بافت تاریخی توجه لازم داشته باشند.
2088/ 6197
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.