مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد با اشاره به اینکه تکمیل مطالعات رودخانههای یزد در دستور کار شرکت آب منطقه ای قرار گرفته است گفت: ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم رودخانه های یزد تخریب خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدمهدی جوادیان زاده در نشست کمیته مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اظهار داشت: بر اساس طرح تکمیل مطالعات رودخانه های یزد، رودخانه های اصلی یزد شناسایی و حریم و بستر آن مشخص میشود.
وی ادامه داد: پس از شناسایی، از بالا دست رودخانه، هرگونه تعرض به این رودخانه ها بررسی شده و پس از اخطار گروهی، تخریب خواهند شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد با اشاره به اینکه متوسط بارندگی استان تا به امروز 85.1 میلی متر است، اضافه کرد: بیشترین بارندگی مربوط به ایستگاه های ده بالا و منشاد گزارش شده است که در ده بالا آمار بارندگی 404 میلی متر و در منشاد 414.1 بوده است که این رقم در سال گذشته به ترتیب 89.7 و 98 گزارش شده بود.
وی افزود: همچنین متوسط آمار بارندگی در ده بالا و منشاد در طول دوره آماری تا این تاریخ، به ترتیب 255 و 289 میلی متر بوده است.
جوادیانزاده از بارندگی 49 میلی متری در ایستگاه شهرستان یزد خبر داد و تصریح کرد: میزان بارندگی یزد در سال گذشته در این تاریخ ، 11 میلی متر بوده است اما میزان بارش ها در سال آبی جاری هنوز 2.5 میلی متر نسبت به دوره آماری کاهش نشان می دهد و معادل 51.6 است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد خاطر نشان کرد: برآوردها نشان می دهد بارش های مفید در طی روزهای اخیر در یزد، 30 میلیون متر مکعب بوده است که 21 میلیون متر مکعب در سیل بند و بندها مهار شده و تنها 30 درصد آن نفوذ پیدا کرده است که تاثیر چندانی بر کسری مخزن سفره های آب زیرزمینی یزد نداشته است.
جوادیان زاده عنوان کرد: روان آبها بیشتر در ارتفاعات استان رخ داده است که به دلیل اشباع شدن این مناطق، توانسته بر تغذیه چاه و قنات تاثیر مثبت داشته باشد.
وی با تاکید بر ضرورت داشتن آمادگی در بحث وقوع سیل، عنوان کرد: با توجه به پیش بینی های بارندگی استان و در نظر داشتن حرکت سیلاب از استان های همجوار مانند استان فارس به یزد، می توان حجم سیلاب را پیشبینی کرد و اطلاعات را به صورت سیستمی با استانهای همجوار و دستگاههای مرتبط تبادل کرد.
جوادیانزاده با تاکید بر بازخوانی نظامنامه مدیریت سیلاب توسط دستگاههای مختلف، افزود: در فلوچارت مدیریت سیلاب ابلاغی وزارت نیرو ، وظیفه هر دستگاه قبل از وقوع سیل، در زمان و پس از آن تشریح شده و لازم است این نظامنامه مدیریت سیلاب، جهت اطلاع رسانی در کمیته مدیریت بحران استانداری یزد مطرح شود تا مورد توجه دستگاههای مسئول قرار گیرد.