به گزارش ایرنا هادی هادی نسب روز چهارشنبه در نشست مشترک خبری با مدیران دستگاه‌های خدمات رسان استان در زمان وقوع بحران افزود: با آموزش می‌توانیم خسارت‌ها و تلفات ناشی از بحران ‌را کاهش دهیم و در برخی موارد با آموزش صحیح از بسیاری بحران‌ها و حوادث خطرآفرین هم جلوگیری کنیم.
وی بابیان اینکه یزد جزو استان‌های سرآمد کشور در بحث آموزش در حوادث طبیعی است، اظهار داشت: در این زمینه برای سال 1398 برنامه‌های مختلفی در دستور کار است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد، اطلاع‌رسانی را در پیشگیری از وقوع حوادث بسیار مهم خواند و اظهار داشت: مدیریت بحران استان در بحرانی‌ترین شرایط، تلاش داشت که اطلاعات را در اختیار اصحاب رسانه قرار دهد تا از این طریق آن‌ها بتوانند مردم را از اتفاق و رخدادها آگاه کنند.
هادی نسب با اشاره به جاری شدن سیلاب‌های دیروز در برخی مناطق استان یادآور شد: با توجه به میزان بارندگی خسارت چندانی به مزارع ، باغ‌ها و دیگر مکان‌ها وارد نشد بلکه در حد جزئی بود.
وی همچنین ضمن قدردانی از مجموعه دستگاه‌های امدادی و عملیاتی استان تصریح کرد: تمام دستگاه‌های عضو ستاد مدیریت بحران با بهره‌گیری از تمام ظرفیت های خود در مهار سیلاب و رواناب استفاده کردند.

** 142 میلی متر بارندگی در منشاد مهریز
همچنین کارشناس پیش‌بینی اداره کل هواشناسی یزد از 142 میلی‌متر بارندگی طی48ساعت گذشته در ایستگاه باران سنجی روستای منشاد شهرستان مهریز خبر داد و میزان بارندگی طی این مدت در شهر یزد مرکز استان را 2.8 میلی متر ذکر کرد.
محمدرضا شیر غلامی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا گفته بود که در این مدت در بنادک سادات، گل افشان، سلطانب سانیچ ، دره زرشک، ده بالا آمحسن ، علی آباد ، طزرجان ، خودسفلی و نیر به ترتیب 105، 76، 99، 94، 111، 96، 101، 90 و 64 میلی‌متر بارندگی گزارش شد.
به گفته وی در ایستگاه‌های باران‌سنجی هرات ، بختباری ، کرخنگان ، چنار ناز، مزرعه نو ، کوشک، کذاب و پرک بهاباد هم به ترتیب 18.8، 71، 87.7، 71.9 ، 31، 28.1 ، 30، 30 میلی متر بارندگی ثبت شده است.
بارندگی از صبح روز دوشنبه هفته جاری در استان یزد آغاز شد و تا صبح روز چهارشنبه ادامه داشت و سبب جاری شدن سیلاب در تعدادی از رودخانه های فصلی شهرستان های استان شده است.

** تعامل میان دستگاه‌های خدمت رسان
همچنین مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر یزد گفت: مجموعه دستگاه‌های امدادی و عملیاتی استان تعاملی خوبی باهم دارند و این ارتباط موجب شد که در بارندگی اخیر خسارت وارده به‌ استان اندک باشد.
محسن حرازی زاده افزود: در این زمینه اعضای تمامی پایگاه‌ها و نیروها در حالت آماده‌باش بودند تا در صورت نیاز عملیات امدادرسانی را در اسرع وقت انجام دهند.
وی در ادامه به کمک‌های مردمی به سیل‌زدگان گلستان اشاره کرد و گفت: آسیب دیدگان سیل بیشتر به پتو، زیرانداز، لوازم بهداشتی و مواد شوینده نیاز دارند.
حرازی زاده شماره‌حساب 99999 را برای جمع‌آوری کمک‌های نقدی مردم اعلام کرد و ادامه داد: شهروندان نیز از طریق موبایل با کد *780*112# می‌توانند به سیل‌زدگان شمال کشور کمک کنند.

** وجود 80 ایستگاه هواشناسی در استان
همچنین به گفته مدیرکل هواشناسی استان یزد از چهار روز قبل نسبت به ورود سامانه بارشی به استان و احتمال جاری شدن سیل اطلاع‌رسانی کامل صورت گرفت و اطلاعیه و اخطاریه هم در این زمینه تهیه و به دستگاه‌های مرتبط ارسال شد.
رضا برهانی بابیان اینکه در استان 80 ایستگاه هواشناسی پدیده‌های جوی را لحظه‌ای ثبت می‌کند که 60 مورد آن مربوط به ایستگاه‌های باران‌سنجی و مابقی مربوط به اطلاعات جوی است.
وی ادامه داد: تا قبل از بارندگی‌های سال جدید، 13 درصد و حدود 10 میلی‌مترمکعب کمبود بارش در استان بود که با بارش‌های اخیر این کمبودها جبران شده است.
برهانی بابیان اینکه بارندگی تا پایان اردیبهشت‌ماه امسال ادامه دارد، افزود: استان دوره 11 ساله خشکسالی را تجربه کرد و رفع زیان خشکسالی با بارندگی در یک سال ممکن نیست مگر آنکه ترسالی به مدت 11 سال تداوم داشته باشد.

** ضرورت آموزش شهروندان در حوادث
همچنین مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد اظهار داشت: مدیریت سیل بندها و گوراب‌ها مربوط به شرکت آب منطقه‌ای ، سازمان جهاد کشاورزی و این اداره کل است و وظایف هر دستگاه کاملاً مشخص است.
محمدرضا آخوندی افزود: در برخی اخبار شایعاتی مبنی بر شکسته شدن سیل بند گزارش شد، فقط در روستای گل‌افشان که از قدیم ساخته‌شده بود کمی ترک برداشت و سرریز شکسته شد که آسیبی به پایین‌دست وارد نکرد.
وی تصریح کرد: در سفیدکوه شهرستان تفت با جاری شدن آب از ده بالا یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب آب جمع شد که در این منطقه خسارت زیادی وارد کرد.
وی بابیان اینکه سال گذشته چند صد میلیون تومان در بازسازی معادن این منطقه هزینه شد اضافه کرد: در سال جاری برنامه هایی داریم که با هماهنگی دستگاه‌های مرتبط طرح جامع مدیریت یکپارچه در منطقه یادشده اجرا می کنیم .
آخوندی با اشاره به عملیات سازه‌ای در شرق ابرکوه گفت: در سال جاری از محل صندوق توسعه ملی غرب ابرکوه مانند شرق نیز عملیات سازه‌ای و بیولوژیکی نیز صورت گیرد.
آخوندی بر ارائه آموزش‌های لازم به مردم در مواقع بحرانی تأکید کرد و یادآور شد: در برخی مواقع دیده می‌شود که شهروندان هنگام سیل، اقدام به‌عکس سلفی می‌کنند که این رفتارها خطرآفرین است زیرا حادثه در یک‌لحظه رخ می‌دهد.
در این نشست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد، فرمانداران شهرستان‌های یزد، تفت و اشکذر و مدیرعامل آب منطقه‌ای یزد هم گزارشی ارائه کردند.
2088/ 2047/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.