به گزارش ایرنا محمدعلی طالبی سه‌شنبه‌شب در شورای سیاست‌گذاری یزد پایتخت کتاب ایران افزود: کسب این عنوان نشان از فرهیختگی ، اندیشه ورزی و به رسمیت شناختن ظرفیت‌های استان دارد.
وی خاطرنشان کرد: باید مدنظر داشت برنامه‌هایی که برای استمرار این عنوان ارزشمند، نباید تزئینی باشد که سال آینده در چنین زمانی تأسف بخوریم که از این فرصت طلایی بهره‌برداری لازم نکردیم و بعد از مدتی هیچ یادگاری از این عنوان بسیار پرافتخار برای یزد و یزدی‌ها باقی نخواهند ماند.
استاندار یزد ادامه داد: علاوه بر عزم جدی دستگاه‌ها در تحقق برنامه‌های یزد پایتخت کتاب ایران، باید آسیب‌شناسی و مطالعه‌ای هم از شهرهایی که این عنوان را در سال‌های قبل داشتند توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گیرد تا نقاط ضعف و موانعی که بر سر راه آن‌ها وجود داشته است موردبررسی قرار گیرد تا در استان با آن مشکلات روبرو نشویم.
طالبی یادآور شد: هر جا موانعی یا فعالیتی در این زمینه در دستگاهی به‌کندی انجام شد حتماً منعکس شود تا تذکر لازم صورت گیرد.
استاندار یزد افزود: همچنین تفاهم‌نامه‌ای که در راستای عنوان یادشده با دستگاه‌های مختلف استان منعقدشد باید به‌صورت جدی مورد پیگیری قرار گیرد و از ظرفیت‌ شهرستان‌های استان هم در این زمینه استفاده شود.
وی تصریح کرد: امروز دستگاه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی می‌توانند در کنار هم و با تعامل یکدیگر ، هم‌افزایی بی‌نظیری در استان به وجود آورند ، از این فرصت پیش رو باید به‌خوبی استفاده و زمینه رشد و توسعه استان را در این فعالیت‌ها فراهم کنیم.
همچنین مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد اظهار داشت : یزد از بین پنج شهر که به مرحله نهایی راه یافت با نظر داوران به‌عنوان پایتخت کتاب ایران در سال 98 انتخاب شد.
مجید جوادیان زاده افزود: یزد از بین 150 شهر نامزد پایتخت کتاب ، صاحب این برند ارزشمند فرهنگی ایران شده است.
وی تصریح کرد:در سال جاری برنامه‌های متعددی با همکاری دستگاه‌های مختلف اجرایی و فرهنگی استان برای توسعه فرهنگ کتاب‌خوانی در استان اجرا شد.
در این نشست از متصدیان و فعالان یزد، پایتخت کتاب ایران تجلیل شد.
شهرهای مهاباد و ارومیه از استان آذربایجان غربی، شهرری از استان تهران، خورموج و برازجان از استان بوشهر، دزفول و رامهرمز از استان خوزستان، سبزوار از استان خراسان رضوی، خرم‌آباد از استان لرستان، خاش از استان سیستان و بلوچستان، رفسنجان، بم و سیرجان از استان کرمان، اسلام‌آباد غرب از استان کرمانشاه، شیراز، اوز و صدرا از استان فارس، بابل از استان مازندران، ابرکوه و یزد از استان یزد 20 نامزد کسب عنوان پایتخت کتاب ایران بودند که درنهایت این عنوان برای سال 1398 به شهر یزد رسید.
یزد با 111 باب کتابخانه عمومی شامل 96 کتابخانه نهادی روستایی و شهری و 15 باب کتابخانه مشارکتی به نسبت جمعیت در جایگاه نخست کشور قرار دارد.
یزد به‌عنوان پایتخت کتاب کشور در چهارم اسفندماه با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه پنجمین دوره انتخاب پایتخت کتاب ایران و جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب معرفی شد.
در کتابخانه‌های عمومی استان با حدود 108 هزار نفر عضو، افزون بر 2 میلیون نسخه کتاب موجود است.
استان یزد یک‌میلیون و 138 هزار نفر جمعیت دارد که 85 درصد در شهرها و بقیه در مناطق روستایی و آبادی‌ها زندگی می‌کنند.
یزد نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان با عناوینی همچون شهر بادگیرها، دارالعباده، حسینیه ایران، دوچرخه ها، شیرینی، خشت، خاک و خاطره، قنات، قنوت و قناعت و آفتاب شناخته می شود.
2088/ 2047/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.