ندوشن دارای جاذبه های متعدد گردشگری و آثار تاریخی است که نه تنها در طول ایام سال؛ بلکه در ایام تعطیل و عید نوروز گردشگران را به سوی خود جذب می کند؛ به طوریکه آنها از دیدن این مناظر طبیعی و تاریخی شگفت زده می شوند.
خوشبختانه طی سالهای اخیر با انجام زیرساخت های گردشگری از جمله مرمت بناهای تاریخی و ساخت بومی گردی های متعدد، شاهد حضور گردشگران داخلی و خارجی هستیم.
بافت تاریخی بکر و دستخورده این شهر دارای آثار و بناهای تاریخی و ارزشمند است که هر کدام در نوع خود زیبایی خاصی دارد و هنوز زندگی به خوبی در این بافت در جریان است.
از ویژگی های اصلی این بافت جریان آب تنها قنات ندوشن است که از وسط شهر عبور می کند و جلوه ای خاص به حیات و بافت آن می بخشد.
آثار و ابنیه های ارزشمند موجود اعم از برج و باروها، قلعه، منارجنبان ، مساجد و تکایا و دربندها، خانه های قدیمی، بادگیر ها، حمام های قدیمی، حسینیه ها و آب انبارها و صد ها اثر دیگر از سرمایه های میراث فرهنگی و میراث به جای مانده از گذشتگان و پیشینیان است.
این شهر و بافت تاریخی آن در گذشته همچون ارگی زیبا حصاری در اطراف خود داشته و از طریق دروازه های متعدد شامل 12 دروازه امکان ورود به آن وجود داشته است و هنوز این دروازه ها استوار و محکم خاطرات روزگاران قدیم در خود دارند.
قدیمی های شهر می گویند در گذشته هر شب تمامی دروازه های شهر را می بستند و مردم بر بالای آن نگهانی می داند تا شهر از دزدان در امان باشد و مردم با آسودگی خیال استراحت کنند.
چشمه سارها، سنگ آب ها، آبشارهای از جمله مناظر زیبای طبیعی و جذاب ندوشن است که همه ساله شاهد حضور گردشگران زیادی از اقصی نقاط ایران و استان یزد است.
از شهر که بگذریم ندوشن دارای روستاهای زیبا و خوش اب همچون خوش آب، صدرآباد، حسن آباد، سورک، هفتهر و نیوک دارد که هر کدام دارای آثار و جاذبه های تاریخی و گردشگری زیبا و بی نظیر است.
یکی زیر ساخت های لازم برای توسعه و رونق گردشگری و از نیازهای اساسی این بخش احداث جاده نیمه تمام ندوشن – ورزنه است که در صورت تکمیل آن تحول عظیمی را در گردشگری منطقه ایجاد خواهد کرد.
این جاده می تواند مسیر ارتباطی جدیدی را به استان اصفهان بگشاید و علاوه بر اینکه برای استان یزد و شهرستان میبد حائز اهمیت است زمینه اشتغال در بخش ندوشن را نیز فراهم خواهد آورد .
با احداث این راه ضمن اینکه بیش از ۷۰ کیلومتر مسیر استان های یزد و اصفهان کوتاه می شود ، ندوشن و مناطق در حاشیه جاده نیز از بن بست خارج می شود و باتلاق بین المللی گاوخونی، قلعه خرگوشی و بافت تاریخی ندوشن به عنوان آثار طبیعی و گردشگری رونق بیشتری می گیرد .
همچنین با احداث آن، جاده ابریشم از طریق ( یزد – نیوک – علویه – ندوشن – مرزعه علی شفیع – قلعه خرگوشی – تالاب گاوخونی – ورزنه – اصفهان نیز احیاء می شود.
این محور به دلیل قرار گرفتن تالاب بین المللی گاو خونی از اهمیت بسزا و استراتژیکی برخوردار است و می توانند زیبایی های این تالاب را به گردشگران و مسافران هدیه دهد.
از شهر یزد، مرکز استان امکان سفر به ندوشن از سه مسیر شهرستان های تفت، میبد و مجتمع فولاد الیازی ایران وجود دارد که هر کدام به ترتیب 120، 110 و 80 کیلو متر طول دارد.
در پایان لازم است اعلام شود که مسئولان شهر این روز ها در تدارک میها شدن برای حضور و مهمان، مسافران و گردشگران هستند و تمام تلاش خود را در این زمینه به کار بسته اند تا شهر اماده ورود گردشگران شود.
امیدواریم امسال شاهد حضور گسترده تر مسافران و گردشگران در شهر زیبای ندوشن و میهمان نوازی بهتر مردمان خونگرم و نجیب این شهر باشیم.
خبرنگار ایرنا یزد
6198/ 6197
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.