به گزارش ایرنا ، یزد در کنار فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلایی گردشگری ایران مقصد اول گردشگران خارجی و اروپایی است به گونه ای که استقبال از این شهر تا پنج برابر افزایش یافت و همین امر گردشگری را محور توسعه استان قرار داده است.
هرچند این روند سال گذشته و امسال به دلیل تشدید تحریم ها ، تا حدودی با کندی مواجه شد ولی افزایش هزینه سفرهای خارجی موجب شد تا سفرهای گردشگران داخلی به نقاط مختلف کشور از جمله یزد ، از آثار کاهش سفرهای گردشگران خارجی کم کند.
این استان 2270 هکتار بافت تاریخی شهری و روستایی دارد و یزد به عنوان نخستین شهر خشت خام ایران و دومین شهر تاریخی جهان دارای بافت تاریخی به مساحت عرصه حدود 750 هکتار و پنج هزار هکتار حریم دارد.
برای نخستین بار پرونده یک شهر تاریخی ایران در فهرست جهانی نزد یونسکو به ثبت رسید.
بافت تاریخی یزد منحصر به فرد است و اگر کسی بخواهد یک شهر تاریخی و زنده اسلامی را به واقع ببیند باید به یزد سفر کند.
سال های گذشته چغازنبیل، میدان امام اصفهان، تخت جمشید، تخت سلیمان، ارگ بم، پاسارگاد، سلطانیه، بیستون، مجموعه قره کلیسای آذربایجان غربی، سازه های تاریخی - آبی شوشتر، بازار تبریز و بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی ثبت شد.
همچنین 9 باغ ایرانی شامل اکبریه بیرجند، فین کاشان، شاهزاده ماهان، ارم شیراز، عباس آباد بهشهر، چهلستون اصفهان، دولت آباد یزد، پاسارگاد شیراز، پهلوان پور یزد ، گنبد قابوس، مسجد جامع اصفهان، کاخ گلستان، شهر سوخته، محوطه باستانی شوش و چشم انداز فرهنگی میمند در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید.
همچنین مجموعه قنات های ایرانی شامل 11 قنات از جمله قنات زارچ و حسن آباد مهریز استان یزد و بیابان لوت به عنوان نخستین میراث طبیعی ایران در چهلمین اجلاس میراث جهانی یونسکو در استانبول به ثبت رسید تا شمار آثار ثبت شده ایران در یونسکو به 21 اثر برسد.
این موضوع ، ظرفیت بسیار مطلوبی برای افزایش اشتغال در فصل های مختلف سال به ویژه در اوج ورود گردشگران و مخصوصا تعطیلات نوروزی است.
هرچند که یزد یکی از محورهای مثلث گردشگری مرکز ایران است ، همواره به دلایلی، برنامه ریزی دقیقی برای رشد گردشگران داخل نداشت که نمونه بی نظمی ها را می توان قبل از نوروز هر سال در ورودی نازیبای شهر به خوبی مشاهده کرد.
سال گذشته ستاد خدمات سفرهای نوروزی یزد، 100 هزار ویژه نامه ، نشریه و بروشور تبلیغاتی آماده توزیع میان مسافران کرد بود.
در همین حال برخی دستگاه های دیگر هم بروشورهایی را منتشر و توزیع می کنند و این امر ناشی از ناهماهنگی میان دستگاههاست.
در واقع تنوع تبلیغات جاذبه های شهری توسط دستگاه های مختلف ، بیانگر نبود وحدت رویه در میان نهادهای اجرایی و مرتبط با گردشگری و میراث فرهنگی استان حکایت دارد.
موضوع دیگر در برخی استان ها ، لزوم تعریف اتوبوس گردشگری در یزد است که در برخی استان ها همچون اصفهان ، کرمان و قزوین وجود دارد.
سازمان اتوبوس رانی اصفهان ، نوروز 97 برای سهولت در بازدید از آثار تاریخی شهر ، طرح اتوبوس گردشگری را راه اندازی کرد که زمینه ای برای اشتغال در حوزه گردشگری و کاهش بار ترافیکی در شهر است.
در اجرای این طرح مسافران ، خودروهای خود را در توقفگاه باغی ، پارک و با اتوبوس های گردشگری از نقاط تاریخی مرکز شهر از جمله میدان امام(ره)، سی و سه پل، پل خواجو و دیگر آثار تاریخی شهر بازدید می کنند.
نکته دیگر لزوم مشخص کردن یک بوستان در شهرها برای برپا کردن چادرهای مسافرتی که شاید قصد دارند، تنها یک شب در شهر بمانند است.
در نوروز 97، 2 پارک‌ کوهستان و پارکینگ آستان امامزاده سید جعفر محمد(ع) یزد برای اقامت موقت مهمانان در نظر گرفته شد.
برای استفاده از ظرفیت ثبت جهانی شهر یزد ، مجموعه‌ های اقامتی و پذیرایی باید با استفاده از شیوه‌ های نوین، خدماتی متفاوت، بهتر و مطلوب‌تر به میهمانان ارائه کنند.
امروز که یزد برای نخستین بار از پنج شهر در مرحله نهایی با نظر داوران به عنوان پایتخت کتاب ایران در سال 98 انتخاب شد دیگر بهانه ای نمی ماند تا علاوه بر گردشگران ، فرهنگ دوستان نیز به دومین شهر تاریخی جهان سفر کنند و از نزدیک با جاذبه های بخش زیبایی از ایران آشنا شوند.
هر چند تاکنون عمده توریست های خارجی از قشر فرهنگ دوست و تاریخ دوستان بودند به گونه ای که پارسال، 113 هزار و 500 گردشگر خارجی، یزد را به عنوان مقصد سفر خود به ایران انتخاب کردند و امسال هم پیش بینی می شود تا پایان سال این تعداد با رشد 20 درصد به 150 هزار نفر برسد.
به هر حال امیدواریم امسال که گزینه ' نخستین ' و برتر دیگری به مزیت های یزد با عنوان پایتخت کتاب ایران در کنار نخستین شهر خشتی و دومین شهر تاریخی جهان، نخستین بافت تاریخی دارای سکنه ایران که در یونسکو ثبت شد و تعداد زیادی برترین ها ، بتواند با تبلیغات و برنامه ریزی های مناسب به استقبال میهمانان نوروزی برود.
علاوه بر معرفی شهر و سایر شهرهای استان ، زمینه اشتغال موقت و درآمدزایی بیشتری را برای قشرهای مختلف فراهم کند.
1968/ 2047
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.