به گزارش ایرنا حجت‌الله ایوبی روز سه‌شنبه در نشست شورای اسلامی شهر یزد بابیان اینکه این نهاد سازمان آموزشی ، علمی و فرهنگی است، افزود: ایران در این زمینه حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و این موضوع نقطه قوتی برای کشور است .
وی اظهار داشت: یونسکو ، سازمانی است که با اهداف و آرمان‌ها و اندیشه‌های ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی نزدیک و بسیار خوشنام است.
دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران ادامه داد: خوشبختانه برخلاف خیلی از سازمان‌ها جهانی که بازیچه دست کشورهای استعمارگر شدند، کارنامه یونسکو خوب است و امسال رژیم صهیونیستی و آمریکا از این سازمان خارج شدند، این موضوع نشان می دهد که یونسکو نتوانست اهداف آن‌ها را تامین کند.
به گفته ایوبی امسال و سال آینده نام شیخ شهاب الدین سهروردی و دانشگاه جندی‌شاپور را به‌عنوان نامزدهای نام سال یونسکو معرفی کرده ایم.
وی افزود: هم‌اکنون کشورهای اطراف ایران نسبت به ساخت بناها و برج‌های مدرن اقدام می‌کنند، ما نمی‌توانیم به دلایلی با آن‌ها رقابت کنیم ولی آن‌ها نمی‌توانند شهر تاریخی بسازند زیرا شهر کهن ساختنی نیست و نیازمند تاریخ است.
دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران بابیان اینکه نمی‌توان تاریخ و تمدن را با پول کشورهای اطراف خرید کرد، تصریح کرد: بنابراین نقطه قوت ما اصلاً مدرنیته و ساخت و سازه‌های باشکوه نیست.
ایوبی اظهار داشت: نقطه قوت ما همین بادگیرهای شهر یزد ، بناهای خشتی ، آیین و سنت‌های دیرینه چندین هزارساله است.
دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران یادآور شد: یکی از کارهای درخشان یونسکو برجسته کردن نقاط قوت کشورهاست،چون نقطه‌های قوت را از زیرخاک بیرون می‌آورند و به جهانیان معرفی و فرصتی ایجاد می‌کنند تا بشریت با این نقاط آشنا شوند.

** یزد یکی از استوانه فرهنگ و تمدن جهان است
همچنین معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری گفت: یزد به‌عنوان نخستین شهر خشتی جهان و یکی از استوانه‌های فرهنگی و تمدنی در یونسکو به ثبت رسیده است.
محمود عباسی اظهار داشت: ثبت بافت تاریخی یزد در حقیقت ثبت فلسفه و حکمت مردمان دیار دارالعباده است.
وی اضافه کرد: راه‌اندازی دفتر منطقه‌ای یونسکو در یزد می‌تواند الگو و نمونه‌ای برای سایر استان‌ها باشد.
عباسی افزود: ترویج فرهنگ گفت‌وگو صلح در عرصه جهانی، همزیستی ادیان، همزیستی انسان با طبیعت ازجمله مصادیق فرهنگ کهن یزد است.

** با گذر توسعه معنای جدید پیدا کرد
همچنین معاون مطالعاتی کمیسیون ملی یونسکو در ایران اظهار داشت: با گذر زمان توسعه هم‌شکل جدید به خود می‌گیرد و امروزه با وجود شکل‌های صنعت و اقتصاد فعلی، ما با یک سری معانی جدیدی از جمله شهر فرهنگی و خلاق و همچنین اقتصاد خلاق و فرهنگی مواجه هستیم.
بهمن نامور مطلق افزود: برخی از شهرها برند جهانی می‌گیرند اما متأسفانه در حفظ آن کوشا نیستند ولی یزد خوشبختانه از برندی که کسب کرد خوب استفاده می‌کند.
با حضور تعدادی از مسئولان کمیسیون ملی یونسکو در ایران و دیگر مسئولان نخستین دفتر منطقه‌ای این نهاد در مرکز خلاقیت و فناوری نوین شهری شهرداری یزد راه‌اندازی شد.
با توجه به سیاست های تمرکززدایی این نهاد در این دفتر تمام اهداف کمیسیون دنبال می‌شود.
ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های مختلف، شناسایی شخصیت‌های برجسته ، فعالیت در عرصه‌های آموزشی ، فرهنگی و هنری ازجمله وظایف این دفتر اعلام شد.
این نمایندگی در واقع وظایف کمیسیون ملی را در استان‌ها درزمینهٔ فعالیت‌های مرتبط با ثبت ، نظارت و پایش رصد می‌کند.
2088/ 2047
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.