به گزارش ایرنا ، از مزایای این نوع سوخت ، کاهش آلایندگی هوا به دلیل کاهش گوگرد موجود در این سوخت، افزایش کیفیت سوخت در خودروها، جلوگیری از خوردگی و فرسودگی زودهنگام قطعات داخلی ادوات نفت‌گازسوز و همچنین افزایش طول عمر میانگین ناوگان حمل‌ونقل سنگین اعلام می شود.
هم اکنون تولید نفتگاز یورو 4 در پالایشگاههای تهران، اراک، اصفهان و لاوان روزانه ٢٨ میلیون لیتر است و میانگین روزانه تولید در سال 96، ٢٦ میلیون لیتر بوده اعلام شده است.
حجم تولید گازوئیل در ایران به 105 تا 110 میلیون لیتر افزایش می‌یابد که 70 میلیون لیتر از آن یورو 4 خواهد بود.
در سال 96 مصرف نفتگاز در استان یزد بیش از یک میلیارد لیتر ( یک میلیون و 47هزار مترمکعب ) بوده است که همین سوخت ، آلایندگی های زیادی برای هوا استان در پی دارد و می تواند با جایگزینی با نفتگاز یورو 4 زمینه تحولات زیادی ایجاد کند.
در این خصوص مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه یزد گفت: در راستای حفظ محیط زیست، با برنامه ریزی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، هم اکنون هشت مرکز عرضه در استان یزد به توزیع این نوع سوخت اختصاص یافته است.
عبدالرضا انتظاری افزود: این مراکز شامل جایگاه های الوند مهریز ، کنارگذر ، دهقان ، امام رضا ، حاجی آباد یزد ، سومیا میبد ، سید نورالدین ،کاسپین مربوط به شهر اردکان است.
وی درباره میزان نفتگاز توزیع شده از نیمه تیرماه تاکنون در این جایگاهها هم اظهار داشت: از زمان شروع اجرای این طرح تا 20 آذر ماه سال جاری، بیش از 34 میلیون و250 هزار لیتر نفتگاز یور4 از سایر مناطق به استان انتقال و توزیع و مصرف شده است.
مدیر پخش فرآورده های نفتی منطقه یزد خاطرنشان کرد: علاوه بر مناطق یاد شده ، با اختصاص مخزن ذخیره سازی ، بارگیری این سوخت پاک از روز دوشنبه 19 آذرماه در انبار نفت شهید صدوقی یزد نیز آغاز شده و بزودی در تمامی مراکز عرضه فرآورده نفتی استان (مسیر ترانزیت ) که تامین کننده سوخت بخش حمل و نقل است به صورت مدام توزیع شود.
انتظاری در ادامه درباره توزیع نفت سفید در نقاط بدون گاز شهری هم گفت: در فصل زمستان مشکلی برای تامین سوخت زمستانی ، این نوع سوخت در مناطق بدون گاز وجود ندارد و ذخیره سازی مناسب هم صورت گرفته است.
در کنار این تلاش ها ، فعالیتهای برای جایگزینی سوخت پاک گاز سی ان جی به جای بنزین در خودروها نیز انجام شده که با استقبال مردم استان یزد در حال گسترش است.
هم اکنون تعداد 46باب جایگاه گاز سی ان جی در استان فعال است که بر اساس آمار ، از ابتدای امسال تا نیمه آذرماه نزدیک به 72میلیون متر مکعب این نوع سوخت مصرف شده که بیانگر همین مقدار صرفه جویی در مصرف بنزین استان یزد است.
از سوی دیگر شرکت گاز استان نیز تلاش هایی برای گازرسانی به مناطق بدون گاز انجام داده است.
تاکنون در استان یزد ، عملیات گازرسانی به 21 شهر و 394 روستا به اتمام رسیده که بر این اساس 100 درصد جمعیت شهری، 84 درصد جمعیت روستایی و در مجموع 97 درصد جمعیت استان از نعمت گاز طبیعی برخوردار شده و برنامه گازرسانی به 76 روستای دیگر که در برگیرنده بیش از چهار هزار و 500 خانوار است نیز در دست اجرا قرار دارد.
در مجموع بر اساس اعلام معاونت آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد ، مقدار مصرف داخلی گاز طبیعی در این استان در سال 1396 بیش از 6 میلیارد و 430 میلیون مترمکعب بوده که از این میزان ، 86درصد سهم بخش صنعت ، 10درصد سهم بخش خانگی و چهار درصد سهم بخش تجاری بوده است.
مدیر عامل شرکت گاز استان یزد در همین خصوص ، گازرسانی به واحدهای صنعتی را از اولویت ها ماههای پایانی و سال آینده استان عنوان کرده و گفت: این مجموعه در راستای جایگزینی انرژی گاز طبیعی به جای سوخت‌های فسیلی در صنایع و کاهش آلاینده‌های زیست محیطی، تاکنون شش هزار و 646 واحد صنعتی استان به شبکه متصل شده است.
علی اکبر میدان شاهی با بیان اینکه این واحدها شامل یک‌هزار و 233 واحد صنعتی عمده و پنج هزار و 413 واحد صنعتی جزء است ، افزود: برای تداوم این کار سوبسیدهایی نیز توسط دولت به بخش صنعت تخصیص داده شده است.
وی یادآور شد: همچنین تاکنون 280 کوره آجرپزی و 2 هزار و 869 گلخانه در استان از گاز به عنوان یک سوخت پاک و ارزان بهره‌مند شده‌اند که صرفه اقتصادی نیز به همراه داشته است.
1968/ 6197
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.